Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ANONİM KALABALIKLARIN DÜMEN SUYUNA GİREN YAZARLAR

2016-01-20 00:00:00
1723 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Mücadele ruhunuz varsa eğer, hiçbir şeyden korkmanın gereği yoktur. Ancak, mücadele platformunda dengesizlik, eşitsizlik ve hele bir de belirsizlik varsa; işte o zaman bozuk bir değirmenin rüzgarına maruz kalmanın hiçbir getirisi olmaz. Bozuk bir üslup ve kara çalma geleneğine sahip insancıkların, bir adım önde başlayan taarruzlarına tahammül etmek zorunda kalacaksınız. Buna da sabırdan ziyade, vurdumduymaz olmanızı gerektiren negatif bir özellik gerektirir. O da bizde olmaz.
Efendim olay şu: Akyazı Haber Sitesi’nde haftada bir köşe yazısı yazıyoruz. Bu yazılarımızı eleştirmek ,sorgulamak, hatta tekzip etmek elbette ki okuyucumuzun en tabii hakkıdır .Ancak, eleştirileri hakaretle tatmin etmeye  çalışan bir yapı var karşımızda. Öyle bir yapı ki; adamın adı-soyadı, kimliği belirsiz ve her istediğini yazabilen ve bunu yaparken de hiçbir ahlaki, vicdani ve yasal müeyyide endişesi taşımayan anonim kalabalıklar.
Ya biz yazarlar…Adımız-Soyadımız belli. Fotoğrafımız da köşemizde teşhir edilmiş. Akyazı’da bizleri tanıyan bir çok insanlar var. Sokakta, esnafta, camide ve her yerde halk ile iç içeyiz. Aldığımız aile terbiyemize ve içinde bulunduğumuz toplumun bize verdiği değere halel getirmek gibi bir lüksümüz yok. Yani istediğimiz gibi yazı yazamayız. Ahlaki ve edebi frenlerimiz ,kariyerimiz var.
Oysa bazı yorumcular klavyeyi hovardaca kullanma özgürlüğü taşıyorlar. Sebeplerini de yukarıda açıkladım. Adam bedava peyniri bulmuş. Kedi yok, kapan da yok. İstediği gibi saldırıyor. Geçenlerde bir dostum bana telefon açtı. ”Hocam, yapılan o seviyesiz yorumları okuyorum. Senin adına üzüldüm. Sen bu kulvarda koşu yapacak bir adam değilsin. Çünkü, diğerleri 3-5 adım önden başlıyorlar. Üstelik hiçbir riskleri de yok. Bizleri de bu manada üzmene hakkın yok” diyerek serzenişlerini dile getirdi.
Değerli site yöneticilerine bu sıkıntılı durumu böylece arz etmiş olduk. Bendi yıkılmış sel gibi olan cehalet ve kinle dolu  bu terbiyesiz anonim kalabalıkların ,aslında size de zararı olduğuna inanıyorum. Biz yazarlar sizlerden imtiyaz istemiyoruz.Sadece eşit şartlarda sitenizde yer almak istiyoruz.
İsyankar, saldırgan, küfürbaz, ahlaksız ve saygısız bir yapı üzerine idealize edilmiş olan bu yorumcu tayfasına kesinlikle fırsat vermemeniz gerekmektedir. Böylece, Akyazı Sitesi de istenilen seviye yakalanmış olacak ve fikir teatilerimizle insanlara bir nebze de olsa faydamız dokunacak. Aksi takdirde, bizi sevenlerin de uyarıları ile, bu tiplerin dümen suyuna girmek gibi bir düşüncemiz asla olmayacaktır.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden