Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ANAYASA MAHKEMESİ VE KURLAR!!!

2010-06-15 00:00:00
2627 OKUNMA

Halil AKAN

ANAYASA MAHKEMESİ VE KURLAR!!!

 

Evet, anayasa mahkemesi ile kurların ne alakası var diyenleriniz olabilir. Anayasa mahkemesi ile kurların doğrudan bir ilgi sok amma yapacağı açıklamalar, alacağı kararlar piyasaları dolayısıyla da vatandaşı doğrudan etkilemekte. Bu yüzden hükümetin meclisten geçirdiği ve öyle yada böyle eksikleri olsa da geç kalınmış olan bir anayasal değişiklik paketinin anayasa mahkemesi üyelerince yetkilerini açarak ve önceden belli zihniyetlerce atandıkları söylenenler tarafından yapılacak bir ters açıklama (iptal edilmesi gibi bir karar) piyasaları azda olsa sarsacaktır. Neden azda olsa diyorum; ekonomimiz önceki dönemler gibi pamuk ipliğine sarılı değil, öyle derinden etkilenecek zayıflıkta değil. Biz gelelim kararın piyasalara tesirine…

 

Döviz kurları üzerine tesiri ne olur?

Evet, daha önceki yazılarımda da yükselişleri bir satış fırsatı olarak değerlendirmenin en doğru tercih olacağını sık sık belirtmiştim. Bugün geldiğimiz noktada Mevla’mın bir kez daha yanıltmadığını birlikte görebilmekteyiz. Bugün yine aynı görüşümdeyim bir farkla ki oda anayasa mahkemesinin millet menfaatlerini düşünmeden siyasi bir tavırla paketi referanduma göndermeme kararı vereceğini düşünüyorum. (umarım ben yanılırım) hatırlıyorum da sayın anayasa başkanı bundan önceki kapatma davası kararını açıklarken hükümetten isteğimiz yüce mahkemeyi bu kararları almakla karşı karşıya getirmesin ve anayasal değişiklikleri biran evvel yapsın diye bir beyanatı olmuştu, sormak isterim nasıl olacak bu iş. Hükümetin her icraatı chp kanalıyla anayasa mahkemesine taşınmakta, mahkemede chp isteğine uygun karar açıklamakta. Karar beklentisi ve söylentileri ile kurlar bir miktar yükselebilir. Dolarda 1.60 ların üzerini görebiliriz amma kalıcı olmayacaktır bilginiz olsun 1.60 ve üzeri satış yapmaktan çekinmeyin. Parite düşecek olsa da yön yukarıdır. Başta Almanya olmak üzere euro ve AB ye kaybetmek üzere olduğu itibarı kazandırmak için elinden gelenin fazlasını yapacaktır ve buda euroyu yeninde değerli kılacaktır. Parite 1.24 hatta 1.25 leri kısa zamanda görecektir.

 

Ons / altın fiyatlarına tesirine gelince; büyük çoğunluğun altının onsunun daha da çıkacağı yönünde olsa da ben bu yükselişin para birimi euro ve dolar olanları etkileyecektir. Tl nin değerli olacağını ve kurların kalıcı olarak yükselmeyeceğini düşündüğümden özellikle 63-64 000 tl üzeri tl karşılığı satmaktan korkmamak gerekir. Dolar karşılığında satacak olanlarında 39400$ ve üzeri satılması uygun gözükmektedir. Tl ile 56-58 000 leri görmek zor olmayacaktır.

Soru görüş ve önerileriniz için: akan_751@hotmail.com adresine mail atabilirsiniz.

U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran