Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Altındaki hareketlilik…

2012-08-28 00:00:00
2384 OKUNMA

Halil AKAN

Aslında size yazımı dün yetiştirmeyi çok istedim amma işlerdeki yoğunluk ve bazılarının Türk Dil Kurumu görevi üstlenmiş olmaları buna mani oldu ve dün yazı yayına girmiş olsaydı bugün birçok vatandaşım mutlu uyanacaktı. Geride bıraktığımız haftalarda önerilerimiz doğrultusunda gerçekleşti piyasalar. Döviz alım önermiştik artış beklentimiz gerçekleşti atında çıkış özelliklede döviz bazında alım önermiştik dolarda afaki çıkış beklemediğimizden 96.450-96.850 aralığı tl bazında uygun satış noktası demiştik. Şimdi gelelim önümüzdeki günlere ilişkin beklentilerimize:

Bu arada tv ekranlarında euro/dolar paritesinde 1.19 lardan bahsedilirken biz o seviyeleri dolar verip euro alma fırsatı olarak görmüştük biz o seviyeleri beklemiyoruz aksine çıkış bekliyoruz demiştik. Yine aynı fikirdeyim özellikle 1.2180–1.2350 aralığında orta ve uzun vadeli dolarlarımızı verip euro ya çevirebiliriz. Çok fazla zaman geçmeden 1.26–1.28 aralığına geleceğini düşünüyorum. Döviz tl açısından ise, yükselişlerde dövizden tl’ye dönebiliriz dolarda 1.8150 ler yukarı zor geçer amma oldu da geçer ise biz dolar verip tl de beklemeliyiz. 1.82–192 aralığı bizim satış bölgemiz yani dolardan tl ye geçiz bölgemiz. Euro da aynı şekilde buralardan bir miktar düşüş gösterebilir, düşsün 2.180–2.220 seviyelerine geldiğinde bizde alır kenara koyarız.

Altın ise dün daha güzel bir fiyat vardı satış için. Ben aynı fikrimdeyim 96.450–96.850’lerden tl bazında kısmen satış yapılabilir. Ons 1674’lerden döndü. Aşağılara gerileyip yeniden yükselecektir. Altına alım için beklemeye geçeceğiz. Ons 1674’leri geçerse 1.683–1.702-1.712-1.733-1.742 şeklinde çıkışlar olabilir. Hayırlı bol kazançlar…

Not: zaman zaman anlık yorum giriyorum, misafir yorum kısmında yazı değişmemişte olsa zaman zaman girip bakmanızda fayda var.

U Y A R I
BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG` CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Bakan duyurdu 47 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran