Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

ALSAK ALSAK BEDAVAYA NE ALSAK!!!

2010-10-06 00:00:00
4100 OKUNMA

Halil AKAN

Evet, aklın ve mantığın kabul etmediği anlamsız bir yükseliş sergileyen altın birilerinin geçen yıl ortaya olu orta attıkları fiyat seviyesine doğru hızla ve amansız yükselişine devam ediyor, devam edeceğe de benziyor. Bu planı kuranlar finansal gücü tahmin edilemeyecek kadar yüksek olan kişiler başında ekonomisi kötü olduğu manşetlerden inmeyen ABD=FED. Her tür senaryo adamlara yarıyor. Düşük dolarla ihracatını arttırıyor ama diğer taraftan artık insanlar dolara güvenmiyor yatırım yapmakta istemiyor. Son 10 yıllık periyotta sıfır kar küllüm zarar. En iyi borçlanma aracı olarak görünüyor. Altının rezerv açısından güçlü olduğu ülkelerin başında da ABD geldiğine göre bize anlatıldığı gibi değil aslında gerçekler. Artık fabrika kurarak para kazanma devri kapandı. Biz nasıl bir yol izlemeliyiz?

Altın özelliklede dolar bazında yükselişine devam edecek. Zaman zaman satışlar gelse de ana trent de yön yukarı. Tl bazından baktığımızda ise dolar kuru düştüğü için altındaki yükselişi Tl bazında göremiyoruz sebebi doların tl karşısındaki sefilliği. Varsayalım altının ons fiyatı düşüşe geçti bukez dolar kurunu yükseltirler çünkü onlar 1.50 lerden dolarlarını sattılar 45-50 lerden altın aldılar. Hem kurdan hem de altın artışından felaket paralar kazandılar. Bizler uzun vadeli düşünüyorsak altın alabiliriz ama kısa vadeli para kazanmak için girmek isteyenler büyük risk alırlar iyi düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum.

Kısaca altın altın kalmaya devam edecek.

Parite ve kurlarda ise; kurlar düşüyor aralıklara iyi dikkat eder ve alım yaparsak riski azaltmış kazancımızı garantilemiş oluruz. Dolarda 1.36-1.42 bu seviyeleri kendimize belirleyip düştükçe kademe kademe alabilirsiniz. Euro da ise 1.92-1.95 aralığı alım için uygun. Paritede ise 1.3850-1.42 aralığından dolara dönülebilir. Şuan döviz cazip gözüküyor paritede de bir miktar yükseliş daha mümkün ancak kalıcı yön aşağı olur.

Not: bugüne kadar sizlere gerçekleri yazarak sizleri piyasalardan haberdar etmeye çalıştım. Zarar etmemeniz ve kazançlı çıkmanız için fikirlerimi bu satırlardan ve zaman zaman da mail yolu ile ulaşan arkadaşlara aktarmaya çalıştım lakin bu işler okunma oranıyla doğrudan ilgili. Bugüne kadar yazdıklarımda hiç yanıltmadım hamd olsun hakkı olan helal etsin hakkım varsa helal olsun bundan sonra okunma oranı az olduğu için artık piyasalar hakkında yazmayacağım, ancak özel sorusu olanlar mail yolu ile ulaşabilirler elimden geldiğince hızlı yanıtlamaya çalışacağım. Sizlere bol kazançlı günler dilerim.

Sağlıcakla kalın…

akan_751@hotmail.com

 

 U Y A R I                  

  BURADA YER ALAN YATIRIM BILGI, YORUM VE TAVSIYELERI YATIRIM DANISMANLIGI KAPSAMINDA DEGILDIR. YATIRIM DANISMANLIGI HIZMETI SERMAYE PIYASASI KURULU TARAFINDAN YAYIMLANAN SERI:V, NO:52 SAYILI `YATIRIM DANISMANLIGI FAALIYETINE VE BU FAALIYETTE BULUNACAK KURUMLARA ILISKIN ESASLAR HAKKINDA TEBLIG`

CERCEVESINDE ARACI KURUMLAR, PORTFOY YONETIM SIRKETLERI, MEVDUAT KABUL ETMEYEN BANKALAR ILE MUSTERI ARASINDA IMZALANACAK YATIRIM DANISMANLIGI SOZLESMESI CERCEVESINDE SUNULMAKTADIR. BURADA ULASILAN SONUCLAR TERCIH EDILEN HESAPLAMA YONTEMI VE/VEYA YORUM VE TAVSIYEDE BULUNANLARIN KISISEL GORUSLERINE DAYANMAKTA OLUP, MALI DURUMUNUZ ILE RISK VE GETIRI TERCIHLERINIZE UYGUN OLMAYABILECEGINDEN SADECE BURADA YER ALAN BILGILERE DAYANILARAK YATIRIM KARARI VERILMESI SAGLIKLI SONUCLAR DOGURMAYABILIR.

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Fırsatçılara 848 milyon lira ceza kesildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran