Aydın Metal
10 K Grup
Ellidört Park

"ALLAH’IN KILICINI TAŞIYANDAN VALİ OLMAZ"

2016-11-25 16:39:26
2384 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başbakan.Mehmet Ali Şahin Adalet Bakanı.Benim biraderim Mehmet Ali Kumbuzoğlu da,Mehmet Ali Şahin’in Başdanışmanı.Sanıyorum 2007 yılı ve 60.Hükümet olacak.
Biraderim M.Ali, Adalet Bakanına bir ricada bulunur.”Sayın Bakanım.Memleketten köylüm ve aynı zamanda komşum olan bir ağabeyimiz var.20 yıllık Kaymakam.Üstelik çok da başarılı.Şu anda 250 bin nüfuslu Manisa-Akhisar kaymakamı.Bu ağabeyimizi Vali yapma imkanımız var mı?”
M.Ali Şahin,”Olur tabi.Bartın Valisi yapabiliriz.”der ve işlemlere başlanır.Bildiğiniz gibi valiler,üçlü kararname ile atanır.Başbakan ve İçişleri Bakanı kararnameyi imzalar.Sıra Cumhurbaşkanına gelir.
Hani o meşhur,Ahmet Necdet Sezer var ya.259 PKK’lı teröristi af eden adam.Anayasa fırlatıcısı .Ecevit’i bile yataklara düşüren Sezar.Kararname önüne getirilir.Bir çırpıda kararnameyi tereddütsüz veto eder hazret.Neden mi?
Vali adayımızın adı Seyfullah.Soyadı Hacımüftüoğlu.Eğitim kökeni İmam Hatip.Biraz daha derine dalarsanız,dedesinin dedesinden bu zamana kadar Hoca takımından.Saygın ve mütedeyyin bir mayanın-hamurun ürünü.
Seyfullah,Allah’ın kılıcı demek.Diğer özelliklerini zaten bilmeyen yoktur.Sezer’e göre sicili bozuk bir Kaymakam.Bulunduğu makam bile O’na fazla.Ve bizim Seyfullah Vali olamaz.
Bizim Kasımpaşalı uzun adamın ayranı kabarır,bu işe çok sinirlenir.Seyfullah kardeşimizi, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığına getirir.Sonra devran döner.Sezer gider.Bizim Seyfullah Rize Valisi olur.Yetmedi,İçişleri Bakanlığı Müsteşarı olur.Bu da yetmedi ve şu anda Milli Güvenlik Kurulu Genel sekreteridir.
Ey gücüne-kudretine kurban olduğum Allah.Sen her şeye kadirsin.Sen “OL” dedin mi;akan sular bile durur.Bu günlerimize ne kadar şükretsek  azdır. Allah’ın kılıcını taşıyandan sadece vali değil;Başkomutan,Cumhurbaşkanı hatta Başkan bile olurmuş. Yerter ki  Mevlam "Ol" desin.Anlaşıldı mi  A.Necdet Sezer.Baksana,adın bile çok insanlar tarafından unutuldu. 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks