Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Aldatıcı Reklamlar Üzerine

2013-11-19 00:00:00
3596 OKUNMA

Halil AKAN

Son zamanlarda kafamı fazlaca meşgul eden bu konuyu sizlerle bir kez daha paylaşmak istedim.  Önceleri her alanda güvenilirlikten dolayı tercih edilen toplum şimdilerde korkulan, asla güvenilmeyecek bir toplum haline geldi. Hastanelere bakıyorum, özelinden devletine, ssk hastanelerinden araştırma hastanelerine, sağlık ocaklarından üniversite hastanelerine hepsi full çakılı. Hem de yoğun bakım üniteleri bile. Bu durum aklıma şu soruyu getiriyor: “ birileri bu milletin sağlığıyla mı oynuyor ?” kimi toplumu yok etmek adına kimi de ilaç sanayi üzerinden para kazanmak adına görüyor olabilir. Ancak burada iş devlet erkânına düşüyor onlarda kendilerine bu soruyu sormaları gerekmez mi? Bu topluma neler oluyor. Herkes hasta, kanser vakaları yeniden tırmanışa geçti. Gıda üzerinde insan sağlığını hiçe sayanların aynı şekilde idam ve/veya müebbet hapisle cezalandırılması gerektiğini düşünmekteyim. Çünkü onların yaptığı da yaşamı etkileyen bir durum.
Bir devlet hiç bir şey yapmıyorsa da vatandaşının tükettiğinin sağlıklı olduğundan emin olmalı. Vatandaş bu konuda güvende olmalı. Bakın bal reklamlarına bakın. Adamlar 6-7 kg kara kovan balı veriyor yetmiyor çekilişle araba, daire, akıllı telefon daha neler neler veriyor. Bu adamlar aynı zamanda reklam için reklamda sözüm ona ünlülere, reklamın yayınlandığı tv lere de ödeme yapıyor. Haa diyeceksiniz ki, yahu işçilere para ödenmiyor ki. Balı bedava işgücü olan arılar üretiyor. Ve bu reklamlarda sadece sözüm ona dindar kanal dediğimiz iki kanalda yayınlanıyor. O reklamda oynayanlara ne diyeceksiniz. Bu bana rahmetle andığım Kemal Sunal abimizin bir filmini hatırlatıyor. İnsanlar kendilerini dinlerini, milletini, neslini birkaç kâğıt parçasına satmamalı. Başka bir örnek geçen araçla giderken radyoda işte 4 dk içerisinde arayan ilk 30 kişiye piyasa değeri 1900 tl olan iş adamı telefonu diye bilinen galaxi s4’ü 219 tl ye vereceğiz. İkiden fazla isteyenler kusura bakmasın telefonu yüzlerine kapatacağız diyor. Çağrı atmanız yeterli deyince bende çağrı bıraktım. Hemen aradılar. Telefon siparişi vermek için çağrı bırakmışsınız dediler. Evet dedim. Ama bir şey sormak istiyorum şu piyasa değerini bangır bangır dediğiniz, yok satan dediğiniz galaxi s4 ‘ün ilk adını neden demiyorsunuz dedim.  Telefondaki ses durakladı hangi ilk adı. Benim bildiğim bir tane saydığınız özelliklerde telefon var oda samsung galax’i s4 ama siz samsung kısmına hiç değinmiyorsunuz sözde onu anlatıyorsunuz ama suç sayılmasın diye o kısmı atlıyorsunuz dedim. Siz bilmez misiniz ki, bu yaptığınız ayıplı satıştır. Düpe düz dolandırıcılıktır, karşı şak diye kapadı telefonu. Ama onların suçu yok ki. Hırsıza ceza yok bir fiş kesmeyen esnafa ağır ceza. Sahte satıcılara ceza yok insan sağlığı ile oynayanlara ceza yok. Hayat katranlara, insanların inançları ile oynayanlara ceza yok. Devletimiz vergisini öyle yada böyle ödemeye gayret eden küçük esnafa nefes aldırmazken peş peşe vergi memuru yollarken bu adamlar ekranlarda ayakkabı, bal ne ararsanız satıyorlar. Neymiş ilk elden olduğundan mış. Tanıtım amacıylaymış mışlar uzadıkça uzuyor. Ama unutulmasın ki….
 
Allah bu sahtekârları da bunlara para karşılığı fırsat verenleri de milletini sağlığını hayatını hiçe sayan devlet erkânına da hesap soracaktır. Hırsızlık aldı başını gidiyor. İllaki haberlerde sizlere de denk gelmiştir. Yakalanan hırsız 210 nuncu olayından dolayı mahkûm edilmiş. Deme ki bu kadar suç işlemeyi teşvik eden yasalarımız var. Soygun esnasında canından malından olanın suçu ne?  Gündüz maliyeciden gece hırsızdan kaçmaktan yorulmuş.
Artık yasalar suç işleyeni teşvik değil cezaya çarptırmalı hem de caydırıcı cezalar olmalı. Adalet kimden yana belli değil. Bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki satırlar almaz.
Allah bu milleti fatihin İstanbul’u Fetih’e cesaret verdiren inanca sahip millet eylesin. El emin sıfatı ile şereflenmiş peygambere yakışır ümmet eylesin. siyasilerde o koltuğa oturdu mu sanki bu memlekette yaşamamış gibi gerçek sorunları bırakıp faydasız işlerle meşgul olmasın. Ülkem inansın sorunları ortada her şey vergiden ibaret değil. Açılım meselesinden de ibaret değil. Sahtekârlara, hırsızlara ceza yok

 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran