Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Toprak Turizm

AKYAZI'DA BİR BAHAR AKŞAMI

2014-09-05 00:00:00
2170 OKUNMA

Levent SERDAR

Basın mensubu değilim, ara bulucu da. Akyazı'nın dertleriyle dertlenmekteyim. Ben işime bakayım, dışarıda olanlara kulak tıkayayım, dertsiz aşım, ağrısız başım, hiç bir zaman diyemedim. Kendimi hep sorumlu hissettim. Bu hissiyatın neticesi olarak yazmaktayım.

Akyazı belediye başkanı sayın Hasan Akcan'la dostluğumuzu bilen bilir. Zaman zaman dertleşiriz,  hasbihal ederiz. En son görüşmemizin satır başlarını siz değerli okuyucularımla paylaşmak istedim.

Bir gurup basın mensubunun ağız birliği yapmışçasına son zamanlarda ki seviyesiz, hukuksuz, gayrı ahlaki tavrı üzerine  konuştuk. Hizmet aşkıyla gecesini gündüzüne katmış, mesaisi sabah namazından gece yarılarına kadar sürdüren, her çağrıya kulak vermeye çalışan, dürüstlüğüne, çalışkanlığına, Akyazı sevdasına ve adaletine  kefil olacağım saygı değer başkanımızın, halkımıza yönelik bir kaç mesajını sizlere iletme sorumluluğunu üzerime aldım.

Kalem birliği yapmış olanların meselesi bugünün meselesi değildi. Hasan Akcan siyaset arenasına çıktığından beri her siyasinin olduğu gibi karşısında bir muhalefet cephesi oluştu. Bu cephenin kalemşörleri bir bedel karşılığı hareket ediyorlardı. Şimdi bu kaynakları kesilince ve hiçbir şeyin eskiden olduğu gibi olmayacağını anlayınca yaygara koparmak için fırsat kollamaya başladılar.

Bu fırsat belediye tarafından yapılan belediye yatırımları için kaynak oluşturmaya yönelik satış ihalesiyle yakalanmış oldu. Devamında  sayın Başkan'ın şahsını ve belediyeyi zan altında bırakmayı hedefleyen linç kampanyasına dönüştü.

Gazetecilik seviye ve seciyeleri, insani  kaliteleri atmış oldukları; 'Bu Terbiyesizliktir' " Bu İş Nasıl Olacak Hoca", "Anlat hoca anlat" başlıklardan " Bilmem anlatabildim mi başkan Hasan Akcan" ifadelerinden, halkın iradesini ve yüzde 62 sinin oy verdiğini görmezden gelerek " Torpille seçilen başkan" sözlerinden anlaşılcaktır.

Asıl niyetlerini ortaya koyan cümleleri ise şuydu" AKCAN önce basınla ilişkisini gözden geçirmeli ve davranması gerektiği gibi davranmalı" 

Dertlerinin sıkıntılarının ne olduğu apaçık ortada olan, halkın duyarlılıklarını, demogojik ifadelerle hak hukuk savunuyormuş izlenimi uyandırmaya çalışanların, asıl meselesi, belediyeden artık nemalanamayacaklarını anlamış olmalarıdır.

Bunların ağ babalarını, bu millet 28 Şubat sürecinde gördü. Kendini herşeyin ve herkesin üstünde gören medya tetikçiliği yaparak hükümetler düşürüp hükümetler kurdurtan. Nice masum insanı yargısız infaza tabi tutanları, halkımız unutmadı unutmayacaktır. O yüzden beyhude bir çaba içerisindesiniz. Akyazı halkı yapılmak isteneni biliyor ve sizin dayatmalarınız karşısında bizim eğilmeyeceğimizin, dik duruşumuzu kaybetmeyeceğimizin idrakı içerisinde desteğini sürdüyor.

Sayın başkanımız şu ifadeleri özellikle belirtti; "Mesleğinin hakkını veren doğru ve ilkeli habercilik yapan tüm değerli basın mensupları, baş tacımızdır.  Gerek şahsım, gerek belediyemiz nezdinde hak ettikleri saygı ve değeri görmektedirler.  Ve görmeye devam edecektirler. Art niyetlerinde ısrar eden, kalemşörlük ve tetikçilik yapmaya devam edenler ise; Bu tutum ve davranışlarını sürdürdükleri müddetçe itibar görmeyecek, sadece belediyeye değil halk içine çıkmayada yüzleri kalmayacaktır.

Yapmış olduğumuz ihale ile ilgili hukuksuz bir durum varsa her türlü mahkeme yolunun açık olduğunu ifade ediyor. İlgili kişilere iddia ve ima ettikleri her ne varsa ispata davet ediyorum. Böyle bir hukuksuzluğun ispatı durumunda görevi bırakmayı, Akyazı kamuoyuna taahhüt ediyor. Aksi halde yaptıkları olumsuz haber servisleriyle üç kuruş için güzel Akyazı'mızın ulusal kamuoyundaki olumsuz imajının sorumlusu olan bu sözde gazetecileri aynı ahlaki duruşu göstermeye ve çamur dolu kalemlerini kırmaya davet ediyorum.

Halkımızın oynanmak istenen bu çirkin senaryoyu göreceği ve düşürülmek istenilen tuzağa düşmeyeceğine inancım tamdır"

Başkanımız son olarak " Gelene niye geldin, aramızda sana yer yok demeyeceği gibi gidene de niye gidiyorsun, kal demeyeceğini" belirtti.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran