İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

AK PARTİ ANA MUHALEFET OLMALI

2015-06-10 00:00:00
2477 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

 7 Haziran seçimleri yapıldı. Ak Parti 56 ilde birinci,76 ilde milletvekili çıkarmış,5 ilde yok. Ve %41 oy oranı ile, Türkiye Partisi olduğu halde, kendi rekoru nedeniyle şimdilik, kaybeden bir görüntü arz etmektedir.
 Bir boksör düşünün.80 Maç yapmış. Hepsini nakavtla kazanmış. Ancak son maçı sayı ile aldığı için, ne yazık ki başarısız ilan ediliyor. Çünkü, bu olağanüstü başarı, rakipleri tarafından da kabul edilmiş olmalı ki,sayı ile kazanmayı bile “Başarısızlık”olarak lanse ediliyor. Aslında bu değerlendirme ,bu boksör için bir teşvik mahiyeti taşıması gerekmez mi?Sana “Nakavt”yakışırdı ,demek değil mi?
 Her ne ise.Bu sabah genç bir delikanlı sordu bana.”Hocam,koalisyon ne demektir?Nereden bilsin çocuk.....Ak Parti’ye düşen görev şu olmalı:Muhalefet gibi seçmene “Bidon kafalı,cahil,göbeğini kaşıyanlar”demez tabii ki.Bunu biliyoruz.O zaman ne yapmalı.İç ve dış etkenlere göz atmalı.”Nakavt”edememenin sebeplerini araştırmalı.Ben bunları biliyorum.Başka bir yazı konusu olduğu için bunları sonra yazacağım elbette.
 Bu tablo zor bir tablo.Ak Parti ve MHP koalisyonu en uygun olanı.Ama olmaz....HDP ve Kandil eksenli bir CHPMHP azınlık hükümeti.Bu da olmaz....”Ak Parti gitsin de,sonra bir bakarız icabına” diyen ,ey şer koalisyon güçleri.Ak Partiyi sadece tökezlettiniz.Haydi kurtarın Türkiye’yi.Kurun bakalım hükümeti.Ak Parti Ana muhalefet olacak.Daha ne bekliyorsunuz.Hemen yatmaya başladınız çamura.Ey MHP.Ne oldu şimdi.?Hemen çekildin kenara.Baksana CHP Sözcüsü çok hevesli. Kılıçtaroğlu başbakan olacak.Neşeniz iyi.”Hırsızlar gitti.Yolsuzlar mağlup oldu.”diyerek zil takıp oynamakla olmaz bu işler.Haydi,gösterin maharetlerinizi.Hemen başlayın emekliden,asgari ücretten,mazottan,çiftçiden..
 Bakın sevgili dostlar.Aha buraya yazıyorum.Bu şartlarda,bu seçin sonucunda bir hayır olacaktır.Göreceksiniz.367’yi,Pınarhisar’ı ve Ak Partiyi kapatma davalarını hatırlıyorum.Bu son durum saydıklarımın yanında enfiye.Ak Parti ileride, başka bir yazımda yazacak olduğum hatalarını,bir öz eleştiri mantığı ile düzeltecek ve yine %50’yi yakalayacaktır.Çünkü bu iş bir kadro ve tecrübe işidir.Yapay oluşumlar asla uzun soluklu olamaz. Bu koşu 100 metre koşusu değildir.Yeni Türkiye koşusu bir maratondur.Buna uzun soluk gerek.Selam ve dua ile.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Karasu'da feci kaza; Adliye çalışanı hayatını kaybetti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)