Aydın Metal
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

ABDULLAH GÜL VE CEM SULTAN OLAYI

2018-12-18 16:54:47
1910 OKUNMA

İsmail KUMBUZOĞLU

Fatih Sultan Mehmet Han’ın ölümünden sonra ,ağabeyi ikinci Bayezit’e karşı çıkan ve tahta geçmek isteyen Cem sultan.
 
Konya Valisi iken Bursa’ya gelir.Ağabeyi ikinci Bayezit'e,tahta geçmek istediğine dair haber gönderir.Bu isteği kabul görmeyince;
 
Bayezit’e ,korkunç bir teklifte bulunur: “İstanbul tarafı senin,Bursa tarafı benim himayemde olmak üzere;ülkeyi Doğu-Batı şeklinde ikiye bölerek yönetelim.” Bu akıl almaz iktidar hırsı ve bölücülük düşüncesi de kabul görmez.
 
Durumun vehametini anlayan ikinci Bayezit,kardeşi Cem Sultan’la Yenişehir Ovasında karşılaşır.Cem Sultan yenilir.Önce Karamanoğullarına sonra Osmanlı’nın düşmanı olan Memlükler’e sığınır.Buradan da Rodos Şövalyeleri tarafından Fransa’ya götürülür ve Papa’ya teslim edilir.
 
Papa tarafından,kendi çıkarları için kullanılmak üzere rehin tutulur.Ve bir süre sonra Napoli’de ölür.
 
Adeta babası Fatih’in kopyası olan;çok yetenekli,dirayetli,savaşçı,beş dil bilen ve çok iyi yetişmiş mükemmel bir Cem Sultan…..
Sırf makam,mevki ve şöhret için ne hallere düştüğünü;tarih ibretle yazıyor.Bu tarihi olayı okuyunca,aklıma günümüzün Cem Sultan’ı geldi.
 
“Cumhurbaşkanı adayımız,Abdullah Gül kardeşimdir.” diyerek;o yüce makamı,adeta altın tepsi ile kendisine sunan Erdoğan gibi bir adama,yaptığı ihanetler zincirini hatırladım.
 
Yerel seçimlerin yaklaştığı şu günlerde,alelacele Almanya’ya giderek,ülkemizin düşmanları ile saatlerce görüşen Kemal Kılıçdaroğlu’na,Almanya dönüşünde yaklaşık bir buçuk saat ayıran bir Abdullah Gül var.Tarih tekerrür ediyor arkadaşlar.Kılıçdaroğluna diyeceğim yok,olamaz da.Ama Abdullah Gül bizi üzmeye devam ediyor.Yazık,çok yazık.
 
 
 

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks