ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı

22-09-2021 17:02:52 - AKYAZI
Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı

Akyazı Ziraat Odası Başkanlığının ev sahipliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Özgür Adımlar
Akyazı Kaymakamı Yakup Güney'in katılımıyla gerçekleşen toplantıya, Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veysel Meydan, Mısır üreten Mahalle Muhtarları, Ziraat Delegeleri ve ilçede mısır ticareti yapan tüccarlar katıldı.
Toplantıya Başkanlık eden Akyazı Kaymakamı Sayın Yakup Güney, mısırın ilçede üretimi yapılan önemli bir ürün olduğunu, yaklaşık yüz bin ton üretimi yapılan mısırda hasat sırasında dane kayıplarının en aza indirilmesinin gerek çiftçi gerek tüccar gerekse ülkemiz açısından milli bir kazanç olacağını söyledi. Güney, ülke olarak ürettikleri mısırın ihtiyaca yetmediğini, bu sebeple de mısır ithalatı yapmak zorunda kalındığını, ne kadar az zayiatla mısır hasat edilirse birim alandan ne kadar fazla mısır çıkarılırsa o kadar daha az ithalat yapıp dışarıya daha az para ödeyeceklerini kaydetti.
 
Kaymakam Güney, Ziraat Odası, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliği halinde gerekli tedbirlerin alınacağını ve konuyla ilgili gerekli denetimlerin yapılacağını sözlerine ekledi.
 
Akyazı Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Şener Bayraktar ise biçerdöverlerin hızlı hasat yapmaları, elek ve tabla ayarlarının düzgün olmamasından kaynaklı dane kayıplarının önüne geçilmesi için İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile birlikte gerekli denetim ve kontrollerin yapılacağını vurguladı.
 
Mısırın dünya piyasalarında fiyatının arttığını, iç piyasada da hasat sırasında arz talep dengesinin bozulmaması halinde üreticiyi memnun edecek fiyatların oluşacağını anlatan Bayraktar, gerek biçerdöver hasadı konusunda gerekse ürünün satışıyla ilgili alınacak tedbirler konusunda mahalle toplantıları düzenleyerek, üreticiler ile bir araya gelerek, bilgilendirme ve uyarılarında yapılacağını belirtti.
Akyazı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Veysel Meydan da Sakarya Valiliği'nin konuya ilişkin genelgesindeki hususlar ve uygulanacak idari para cezalarıyla ilgili bilgiler verdi.
Akgün Restoran Çorba
Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı
Akgün Restoran Çorba
Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı
Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı
Mısırda dane kaybını önlemek için toplantı yapıldı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
REİS 3 yıl önce2021-09-23 10:06:42

Sadece masaya yatırın kaldırın başka bişi yapmayın.Bu çifcinin hali nasıl soran yok.Sadece koltuk işgal ediyorsunuz başka bir icraıtınız yok çifci vatandaş için.

1
-0
Kazada ölen adliye çalışanı için tören düzenlendi
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)