Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Ellidört Park

Çıtanın Yükselmesi

2015-09-30 00:00:00
1224 OKUNMA

Geçen haftaki yazımızda ele aldığımız konunun özünde aslında hizmet etmenin ideolojilerden çok daha önemli olduğunu vurgulamaya çalışmıştık. Çünkü , halkın eğitim düzeyinin ve dünyaya bakış açısının artık çok daha ileri düzeyde olduğu su götürmez bir gerçektir.Bu nedenle yapılan her bir siyasi hareketin karşılığını halk hemen vermektedir.
 
Yaklaşık on iki yıl önce iktidarı ele geçiren Ak Partinin de şifresi burada yatmakta. Belli bir ideoloji oluşturmadan , hemen her kesime hitap etmeye çalışarak hedef kitlesini kısıtlamadılar. Hizmet eksenli olarak hareket ederek nerdeyse iki dönem önce seçmenlerin yarısının oyunu aldı.Ve girdikleri bütün seçimleri de 7 haziran seçimi hariç hep yukarı doğru hareketle kazandılar.Bu bir tesadüf müdür ? Kesinlikle hayır.
 
Son 7 haziran seçimlerin de ise Ak Parti’nin oylarının düşmesinde ise tabii ki Recep Tayyip Erdoğan gibi çok güçlü bir liderin Ak Partinin başında olmaması etkili oldu.Ancak  asıl sebep Ak Partinin iktidarı döneminde yaptığı hizmetlerle belki de çıtayı çok yükseklere çıkarmasıdır.Aslında Ak Parti bu seçimde kendi hızına yetişemedi.Evet bu seçim analistleri seçimleri değerlendirirken derler seçmen şöyle dedi , böyle dedi diye. Ak parti içinde seçmenin bir uyarısı oldu,kanısına vardılar 7 Haziran seçimleri için.Evet seçmenin Ak partiye bir uyarısı ve mesajı oldu bu seçimde.Diğer bütün seçim analistlerinin aksine ben diyorum ki; seçmenin uyarısı şu oldu ‘Yaptın ama çok daha iyisini yapabilirsin’.Bu uyarı bence bütün partilere de oldu Çünkü , çıta o kadar yükseldi ki herhangi bir partinin iktidara gelmesi durumunda beklentiler çok yüksek olacağından işleri bir hayli zor olacak.Tabii ki zor olacak derken , derdi gerçekten halka hizmet etmek isteyen iktidarlar için zor olacak.Yoksa derdi hizmet etmek olmayanın zaten derdi de olmaz.
 
İşin özü çok basit ; millet için var olursan , bu cihanda var olursun.Ak Parti iktidarı döneminde bunu başardığı için var oldu Bir gün farklı bir politika izlerlerse , yine bir gün biz burada başka bir iktidarı konuşmuş oluruz.

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Hendek'te kaçakçılık operasyonu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Şimşek Halı Yıkama