ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Kanlıca Mantarının Bilinmeyen Sırları

15-11-2015 22:31:36 - AKYAZI
Kanlıca Mantarının Bilinmeyen Sırları

Akyazı köy ve yaylalarında bolca çıktığı bilinen Kanlıca mantarının Uzakdoğu ülkelerinde çok değerli olduğu ortaya çıktı.

Hardal Burger Akyazı

Uzakdoğu ülkelerinde Ölümsüzlük mantarı olarak bilinen Reishi'nin, ülkemizdeki versiyonunun Kanlıca Mantarı olduğunu açıklandı.
 
Uzakdoğu ülkelerinde çok pahalı olduğu belirtilen Kanlıca Mantarının bağışıklık sistemini güçlendirdiği, kanı sulandırarak tansiyonu düşürdüğü, Tip-2 diyabette şeker oranını %30 düşürdüğü, antitümör etkisi nedeniyle tümör küçültücü özelliği olduğu, kanserin metastazını önlediği bilinmektedir.

KANLICA MANTARI NEREDE BULUNUR?
"Türkiye'nin dört bir köşesinde vatandaşlar doğada kendiliğinden yetişen ve bin bir derde deva olan mantarları toplayıp tüketiyorlar. Kanlıca Mantarı en lezzetli ve besleyici mantarlardan birisidir ve Türkiye'de bol miktarda bulunmaktadır. Genelde köylüler tarafından toplanır ve geniş halk kitleleri yararlarını bilmez sadece lezzetinden dolayı tüketilir. Ama Kanlıca Mantarı tam bir sağlık deposudur. Akyazı'nın köy ve yaylalarında bol miktarda çıkar. Halk pazarlarında çok ucuza satılır.
 
KANLICA MANTARININ FAYDALARI
Kanlıca Mantarı aminoasit içeriği bakımından zengin oluşu nedeniyle yararlı bir protein kaynağıdır. En çok vejetaryenlerin besin tercihi arasında bulunan mantarlar, beslenmede hayati önem taşıyan elzem aminoasitleri içermektedir. Ayrıca, mantarda kalsiyum, fosfor, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, B1 vitamini, B2 vitamini, Niasin ve C vitamini bulunmaktadır. Mantarda bulunan bu vitamin ve minererin kaybolmaması için mantarların taze alınıp, bekletilmeden tüketilmesi gerekir.
 
İDRAR RENGİ DEĞİŞEBİLİR
Bir porsiyon Kanlıca Mantarı yiyenlerin idrar renginin kırmızılaşması normaldir. Bu durumla karşılaşılırsa korkulmaması gerekir. Zaten Kanlıca adıda bu durumdan kaynaklıdır. Çok tüketilince idrar kan rengi olur.
KANLICA MANTARI NASIL TÜKETİLİR?
Kanlıca mantarı her şekilde yiyecek olarak tüketebiliriz. Kavurması olur, yumurtalı pişirilir ve ya yemeği yapılır. Eğer fazla ise salamurası yapılır ve uzun zaman sonra tüketilebilir. Salamurası ayrıca çok da lezzetli olur. Bütün bu kullanım şekillerini vatandaşlar bilirken salamurası pek bilinmemektedir.

SALAMURASI NEDİR?
Haşlanan mantarın suyu cilt güzelliği için kullanılabilir. Kanlıca Mantarını pişirmek üzere haşladığınızda bu suyu sivilcelerin tedavisi için yüzünüze sürebilirsiniz. Mantarın bütün besin değerinin geçtiği bu suyu cildinizin beslenmesi ve temizlenmesi için gönül rahatlığıyla yüzünüze sürebilirsiniz. Cilt ve yüz bakımında yararlı olan mantar suyunu bir pamukla sivilceli cilde sürülerek şifa bulabilirsiniz. Ayrıca ağrı ve romatizma içinde bu mantardan çeşitli kremler yapabilirsiniz.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
9 yıl önce2015-11-17 10:03:33

Akyazı'da bir seferrinde limde 80 kilo mantar vardı istanbula gitmeye değmez dedik onu akyazıda satmak için akla karayı seçmek zorunda kaldık zabıta satışa izin vermedi. İstanbulda nereye gitsen sokak ortasında bile zabıta bu orman ürününe satışına izin veriyor. Büyük şehirlerdeki bütün insanlar bilirki kanlıca senede bir iki sefer ya gelir ya gelmez ama burada öyle değil işte zabıtası bile bilinçli değil. bilmem iyi anlata bildim mi?

0
-0
9 yıl önce2015-11-17 09:58:04

Biz bu mantarın çok faydalı olduğunu biliyoruz. Akyazıda hiç değeri bilinmez istanbul gibi yerlerde şatışını bile yaptık burada kilosuna 10 tl söyle zor satılır istanbul da 20 tl söyle yok satarsın burada herkes bilmiş olduğu için kıymetini bilmiyor..

0
-0
9 yıl önce2015-11-15 23:48:42

desenize millet reji mantarı satmak yerine kanlıca yese şifayı bulacak :) :) milleti boşuna kazıkladılar :) :)

2
-0
Restoranı kurşunladılar
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)