Marmara Göz
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

VURUN ABALIYA

2014-07-18 00:00:00
1705 OKUNMA

Levent SERDAR

Göz yaşlarımızı tutamıyor, hırsımızından yutkunuyoruz. Gazze'de yaşananları kabul edemiyoruz. Ama şu bir gerçek bugün Irak'ta Yemen'de Suriye'de Afganistan'da Pakistan'da her gün Müslüman olan ve Müslüman olduklarını söyleyenler tarafından öldürülenlerin sayısı, Müslüman olup siyonistler tarafından öldürülenlerin sayısından kat kat fazla.

İşin tuhafı, IŞİD'le ilgili haberlere kısıtlama getiriliyor. Yani biz yine mübarek Ramazan ayında sünni Müslümanlar tarafından atılan bir bomba sonucu ölmüş kanlar içinde bir çocuğu, Müslüman Şii olan bir babanın kucağında göremiyoruz. Yada tam tersi Şii Müslüman intihar bombacısının kendini patlatarak kadın, ihtiyar, yaşlı, çocuk demeden onlarca insanı öldürmesini, üstü kapalı görüntülerle izliyoruz. Sadece yanmış arabalar, yıkılmış iş yerleri görüyoruz. Yalnız ölen insan sayısı söyleniyor. Biz de zamanla bu işin doğasında var, diye düşünüyor. Bu tip haberleri kanıksıyoruz. Sanki çok normalmiş gibi algılıyoruz. Yada psikolojimiz bilinçli olarak bu şekilde yönlendiriliyor.

Pakistan'da pazar yerinde patlayan bombada 50 kişi öldü Afganistan'da intihar eylemcisi 20 kişiyle birlikte kendini patlattı. Yemen'de kim bilir kaç masum kadın, ihtiyar veyahut kaç çocuk öldürülüyor, haberimiz bile olmuyor. Sadece Dışişleri Bakanlığı seyahat uyarısı yapıyor.

Oysa İsrail'in saldırılarını canlı canlı izliyor patlamaları bire bir seyrediyoruz, kaos ortamının tam içindeymişiz gibi hissediyor, yaşanan vahşeti görüyoruz, anında acıyı yüreğimiz de yaşıyoruz. Yada yaşattırılıyoruz. Mesala bu haberlere de yayın yasağı getirilse bu kadar duyarlı olurmuyuz?

Dünya kamuoyunun tepkisizliğinden dem vuruyoruz. Adamlara müslümanım deyip kelle kopartan, bombalı eylem sonucu olay yerinden canlı olarak; Parçalanmış ve etrafa kolları bacakları saçılmış onlarca ceset gösteriliyor. İsrail haberleri de İsrail'e Filistinli teröristler arasında çıkan çatışmada üç kişi öldü beş kişi yaralandı haberleri dinlettiriliyor. Siz olsanız, bir tarafta Müslüman müslümanı katlediyor bunu izliyor. Öteki tarafta ölen kişilerin sadece sayısını dinliyorsunuz. Nasıl bir tepki gösterirsiniz. Müslümanlara olan algınız ne olur.

Ve biz de bunun tam tersi olarak oluşturulan algımız üzerinden kullanılıyoruz. Bu yaşananlarda İsrail den daha suçlu bir devlet var orada daha çok kana bulaşmış bir devlet!
Suudi Arabistan! Adı bile anılmıyor. Konsolosluğunun önünde eylemde yapılmıyor. Tepki bile gösterilmesine izin verilmiyor. Sırf kendi iktidarı için semizlemiş suud prenslerin saltanatı yıkılmasın diye Mısır'da Suriye'de Irak'ta Filistin'de Yemen'de karışıklığı körükleyen komşusu İsrail'e( karasal sınırı yok Kızıldeniz'den komşu) lojistik destek veren, bir katil devlet var! Ve bizimde onlarla ciddi çıkar ilişkimiz var. Hazır elimizde günah keçesi İsrail'de var. Vurun abalıya!!!

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:

Diğer Yazıları

Serdivan daki silahlı saldırının görüntüsü ortaya çıktı.
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak