İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

MADDE BAĞIMLILIĞI

2014-07-07 00:00:00
2031 OKUNMA

Erhan ERDEM

Günümüzün en büyük sorunlarından biride madde bağımlılığı olduğunu görüyoruz. Dünyada her gün binlerce kişi madde bağımlılığı sebebiyle yaşamını yitiriyor, her gün binlerce gencimiz bu bataklığa düşüyor. Gencecik hayatlar bu yüzden son bulurken maalesef önüne geçmek için sarf edilen çabaların yetersiz olduğu görülüyor. Madde bağımlılığı tüm dünyayı ilgilendiren büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Bu konuda her bireyin üstüne artık daha fazla sorumluluk düşmekte. En başta ailelere büyük sorumluluk düşüyor. Çevrede kullananların olması sizin çocuğunuz açısından da büyük tehdit oluşturuyor.

Ebeveynler, işte size altın değerinde bazı öneriler;

En başta bağımlı bir çocuk sahibi olmamak için önce kendi bağımlılıklarınızın farkına varmalısınız ve çocuklarınıza bu konuda iyi bir model olmalısınız.

Aile içi ilişkilerinizi güçlendirmelisiniz, çocuklarınıza her zaman sarılmalı, sevginizi gösterebilen bir ebeveyn olmalı ve onları koşulsuz sevgiyle sevdiğinizi hissettirmelisiniz.

Çocuğunuza alkol veya sigara kullanımı konusunda hoşgörülü olmamalısınız. Bunlara karşı hoşgörülü olmanız demek madde kullanımı kapısını aralamak demektir.

Çocuğunuzun özel eşyalarını özellikle cep telefonunu karıştırmayın, ancak cep telefonu ya da internet yolu ile kimlerle iletişimde olduğundan emin olmalısınız.

Çocuğunuzun okulunu, okula giriş çıkış saatlerini, okulla ev arasındaki sürenin ne kadar olduğunu bilmeli ve takibini iyi yapmalısınız.

Eşinizden boşanmış iseniz çocuklarınızla olan ilginizi ve iletişiminizi kesmemelisiniz. Unutmayınız ki, siz hala anne ve babasınız.

Uzmanlar, uyuşturucu madde kullanan gençler arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, madde kullanmanın nedenini; merak, arkadaş çevresi, fiziksel ve psikolojik sorunlar, sevgisizlik ve ilgisizlik, parçalanmış aileler, başkalarına özenti, ailede veya yakın çevrede özdeşleşeceği kimsenin olmaması” gibi etkenler olarak sıralarken, sadece bir kere kullanılmasının bile pek çok uyuşturucu maddeye bağımlı hale gelmek için yeterli sebep olabileceğini belirtiyor.

Çocukların ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan korunması ve onlara sağlıklı yaşama bilincinin kazandırılmasında en etkin konumda olan eğitim kurumlarına da büyük görevler düşmekte, bu bağlamda okul, öğretmen ve aile işbirliği içerisinde hareket etmelidir.

Toplumda yaşayan bireyler olarak da hepimize düşen ortak görevler var. Bu konuda elimizden geldiğince çevremizi bilinçlendirmeliyiz ayrıca çevremizde bu kirli işten para kazananları, gençleri bu bataklığa çekmeye çalışanları fark ettiğimizde bu kişileri gerekli mercilere bildirmeliyiz. Unutmayınız; yarın tüm bunlar sizin çocuklarınızın başına gelebilir.

Bu işten para kazananlar için en önemli amaç çocuklarımızı, gençlerimizi bir kere dahi olsa bu maddeyle tanıştırabilmek olduğu unutulmamalıdır. Bu kişiler tarafından ilk defa bu maddeler teklif edildiğinde ücretsiz olarak verilir. Çünkü satıcı, maddeye bağımlı hale gelindiğinde kapısının çok kere çalınacağını iyi bilmektedir.

Gençlerimiz ve çocuklarımız açısından büyük tehlike haline gelen bu durum karşısında hep birlikte daha duyarlı olmamız dileğiyle…

Sağlıcakla ve Esenle Kalın…

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Türkiye'den İsrail kararı! Tüm ticaret ilişkileri durduruldu
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak