Allday (süvari)
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!

10-06-2024 17:02:33 - YAŞAM
Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!

Kaçak hacı uyarısı; deport ve 85 bin lira cezası var

Hardal Burger Akyazı
Toprak Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Toprak, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı'nın 2024 Hac mevsiminde Hac vizesi harici vize türleri ile Hac ibadeti yapılmasının yasak olduğunu ve cezai yaptırımlar uygulanacağını duyurdu.
 
 
Toprak, yaptığı açıklamada,  Suudi Arabistan makamlarından Türkiye’ye tanınan Hac kotasının 85 bin civarında olduğunu, bu kotanın haricinde Turistik vize, Umre vizesi, Ticari vize,İ şçi vizesi gibi farklı vize türleri ile hac yapmanın  Suudi Arabistan makamları tarafından yasaklandığını belirtti.
 
 
Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın Hac vizesi dışında vizelerle ''Kurallara aykırı'' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal (85 bin TL) para cezası ve deport işlemi uygulayacağını aktaran Toprak; "
 
Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonu çerçevesinde vize politikasında radikal bir değişikliğe giderek vize alım sürecini kolaylaştırarak elektronik ortamda temin imkanı sağladı. Bu uygulama da “kaçak hac” sorununu da beraberinde getirdi. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı 2024 Hac mevsimin de “kaçak hacılara” engel olmak için ağır cezalar uygulayacak.
 
Hac kurasında kayıt hakkı kazanamayan vatandaşlarımızın farklı yollarla hacca götürme vaadinde bulunanlara itibar etmemelerini tavsiye ediyoruz.” diyen Toprak şu uyarılarda bulundu ; Suudi Arabistan Hac Bakanlığı müfettişleri ve Suudi Arabistan Emniyet güçlerinin ortaklaşa yaptığı otel denetimlerinde kaçak hacıların tutuklandığına dair görüntüler elimize ulaşmaya başladı" diye konuştu.
 
Toprak Turizm Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Toprak, vatandaşlardan mağdur olmamaları için Diyanet İşleri Başkanlığı veya Hac Kayıt Yetki belgesi alan turizm acenteleri harici hiçbir kuruma veya şahısa itibar etmemeleri tavsiyesine vulundu.
Marmara Göz
Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!
Akgün Restoran Çorba
Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!
Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!
Suudi Arabistan'dan Kaçak Hacılara Deport ve 85 bin TL para cezası!

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
osman uzungüngör 2 ay önce2024-06-11 01:01:51

bu gibi halkı bilgilendirici bilgileri diyanetin açıklaması gerekirken özel sektör temsilcisine kaldı,açıklama.

1
-1
Gercek 2 ay önce2024-06-10 23:23:44

İbadet ve turizm acentesi bağlantılımi bakmak ya da ilgili makamlardan mi bilgi almak kesinlikle bu konuda haber yapılacaksa ilgili makamlardan bilgi alınmalı bu sekilde alinmiyorsada bu sektörde faaliyet gösteren farklı yerlerden de bilgi alinmali

0
-2
Nett 2 ay önce2024-06-10 22:00:03

İbadeti paraya döken truzim şirketlerine mi dert yansak yoksa kutsal ibadeti paraya çeviren arabistana mı

1
-2
G0l g0l 2 ay önce2024-06-10 21:33:04

Diyanetten sıra gelmiy0r kimseye kim gidemeyenlerin hakkına tecevüz edip de hersene gidenlere hakkım haram 0lsun

3
-0
Misafir 2 ay önce2024-06-10 20:07:21

Kusura bakmayın ama ne yapacak vatandaş burda bile torpil dönüyor adam ibadet yapacak orada bile torpil arıyor hiç bir şey olmaz da görevli diye kılıfına uydurup gidiyor kimse kusura bakmasın dünya para olmuş sürekli giden biraz ara versin insalar yıllarca kura bekliyor

2
-2
3 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Zada Home