Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Su içmeyi ihmal etmeyin

29-06-2017 10:45:35 - YAŞAM
Su içmeyi ihmal etmeyin

Kavurucu sıcaklarda serinlemenin en güzel yolu su içmek

Özgür Adımlar
Kavurucu sıcaklar yurt genelinde etkili olmaya başladı. Sağlığınızı korumak ve sıvı kaybınızı gidermek için su içmeyi ihmal etmeyin.
 
İşte suyun bazı faydaları
 
- Su, besin maddelerinin hücrelere taşınmasını sağlar.
 
- Hormon, enzim ve kan hüvcrelerinin taşınmasını sağlar.
 
- Atık maddelerin atılmasını sağlar.
 
- Derimizin nem dengesini korur.
 
- Vücut ısısını dengede tutar.
 
Suyun Cilde Faydaları: Diğer organlarda olduğu gibi ciltte de hücreler bulunmaktadır. Cildin sağlıklı kalabilmesi için hücrelerinsuya ihtiyacı vardır. Su içmenin cilt için faydaları şunlardır;
 
Cilt hücrelerinin gereksinim duyduğu besinleri sağlamak için su çok gereklidir. Su cilt dokusunun elastik olmasını, nemli kalmasını ve yumuşamasını sağalr. Kırışıklıklara engel olur ve yaşlanmayı geciktirir.
 
Düzenli olarak su tüketimi cilt bakımı yaptırmakta daha ucuz ve sağlıklı ve doğal bir yöntemdir. Kuru ciltlere krem uygulamak yerine düzenli olarak su tüketmek daha sağlıklı ve mantıklı bir yönetmdir.
 
Düzenli olarak su tüketimi, sedef hastalığı, kırışıklık gibi problemlerin üstesinden gelemeye yetebilir. Bunun dışınında sindirim sistemi sağlığın afaydalıdır.
 
Ilık su ile alınan duş, sinir sistemi üzerinde olumlu etki yapara ve psikolojik oarak rahatlama sağlar. Özellikle yaz aylarında düzenli olarak ılık su ile yapılan duşlar nemin ve hararetin olumsuz etkilerinden kurtulmaya yardımcı olur.
 
Soğuk su ile duş almak ciltte oluşan kızarıklıkları ortadan kaldırır ve iyi bir makyaj görevi görebilir.
 
Soğuk su ile duş alındığından gözlerin ve göz etrafında meydana gelen alerjilerin giderilmesine yardımcı olabilir.
 
Bütün bunların dışında soğuk su ile yüzü 15 kere (çırparak) yıkamak cidin canlılığını korumaya yarar.
 
Suyun Bağışıklık Sistemi Faydaları
 
Suyun her ne kadar sayılamayacak faydaları var ise de bağışıklık sistemi üzerinde ki etkileri oldukça fazladır. Her gün yeterli miktarda içilen su Bağışıklık sistemini güçlendirirken vücudun hastalıklar ile mücadelesinde en büyük yardımcıdır. Hastalıklara karşı direnci arttırırken hastalık döneminde de iyileşme süresini hızlandırır.
 
Su Yorgunluğu Giderir: Eğer kendinizi çok yorgun hissediyorsanız bunun bir sebebi de az su tüketimi olablir. Bunun için su tüketimini arttırmanız gereki. Ayrıca duş alarak yorgunlunuzu giderebilirsiniz.
 
Su Baş Ağırısı ve Migrene İyi Gelir: Eğer baş ağrısı ve migren sorunu yaşıyorsanız bol bol su içmeniz bir nebze yardımcı olabilir. Baş ağrısı ve migren genellikle dehidrasyondan kaynaklanır.Nöroloji Avrupa Dergisi’nde yayınlanan bir çalışmada, araştırmacılar, su alımını arttırarak baş ağrısı olan bazı hastaların hastalıklarını giderdiğine dail yapılan çalışmaların sonuçlarını yayınlamıştır.
 
Su Sindirim Sistemi Sağlığı İçin Faydalıdır. Kabızlığı Giderir: Su mide ve bağırsak sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olur. Sabahları aç karınla içilen bir bardak su, sinririm sisteminin güne zinde başlamasını sağlar.
 
Düzenli olarak su tüketmek metabolizmanın sağlıklı çalışmasını ve düzenli olarak yağ yakmasını sağlar.Sindirim sisteminin düzenli olarak çalışmasını ve bağırsak hareketlerinin düzenliliğini su tekimi büyük oranda sağlar.
 
Suyun sindirim sistemine sağlağıdı bu özellikler ve faydalar sayesinde kilo veremek daha çok kolaylaşır ve bünyede bulunun gereksiz artıklar bünyeden daha hızlı dışarı atılır.
 
Su Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Kötü nefes kokusu aynı zamanda yeterli su içilmediğine dair bir işarettir. Düzenli olarak su tüketmemeniz ağzınızda bakterilerin oluşmasına ve koku yapmasına neden olur, su tüketimi arttırıldığında ağızda bulunan gıda artıkları ve bakateriler yıkanmış olur ve koku giderilir.
 
Bunun dışında su genel anlamda büyük bir temizleyici görevi görür. Bu yüzden su tüketiminin kesinlikle ihmal edilmeemsi gerekir.
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden