İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Saçı Yavaş Uzayan Bayanlar İçin Etkili Öneriler

31-07-2017 16:10:41 - YAŞAM
Saçı Yavaş Uzayan Bayanlar İçin Etkili Öneriler

Saçlar bir insanın dış güzelliğini ön plana çıkarır. Özellikle de saçı kısa olan bayanlar bunu bazen kendilerine bir takıntı haline getirebilirler.

Özgür Adımlar

Bir an önce saçlarının uzamasını isterler ancak saç belli bir aşamadan sonra artık yavaş yavaş uzamaya başlayacaktır. Bu yazımızda siz değerli takipçilerimiz için yavaş uzayan saçları biraz daha hızlandırma noktasında önemli birkaç formülden bahsetmek istiyorum. Bu önerilerin hepsi doğal ve de evde yapabileceğiniz türde olduğu için sizi ekonomik ve sağlık açısından da zorlamayacaktır. Bu formülleri uyguladığınız da saçlarınızın bir iki ay içerisinde nasıl hızlı birşekilde uzadığına kendiniz bile şaşıracaksınız. Üstelik saçlarınız eskisinden daha sağlıklı ve de daha gür bir şekilde çıkmaya başlayacaktır.

Evde yapabileceğiniz ve de neredeyse herkesin evinde bulunabilecek olan malzemeler kullanılarak başlayacağınız formül sayesinde ekonominizi de korumuş olacaksınız. Üstelik konforunuzdan da hiçbir şekilde ödün vermek durumunda değilsiniz. Üstelik bir diğer güzel tarafı da yeni yeni saç bakım yağları ve kürlerini de keşfetmiş olacaksınız. Piyasa da o kadar çok bakım yağı vardır ki hangisinin hangi saçta işe yarayacağını bilemezsiniz. Ancak bu tarifte size bu konuda da bilgiler vermeyi yerinde bulduk.  Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasının yanı sıra sağlıklı bir şekilde beslenmesi de önemlidir. bunun içinde bol bol su içmek ve spor yapmak durumundasınız bu sizi stresten de uzak tutmaya yarayacaktır.

Gelin isteseniz saç uzatma kürlerinin yapılışıyla başlayalım.

Sarımsak Yağı İle Saç Uzatmak

Sarımsağın saçlar üzerindeki etkisibüyüktür. Özellikle de doğal saç bakımı denildiğinde sarımsağın adını çok duyarsınız. Sarımsak yağı sayesinde saçlarınızı daha hızlı uzatabilirsiniz. Bu formül için ise ihtiyacınız olan şey sarımsak yağı ve avokadodur.

Nasıl hazırlayacağınızla ilgili olarak ise yarım avokadoyu iyice ezin bunun için çatal kullanabilirsiniz. Bir süre sonrasında pürüzsüz bir hal olacaktır. O zaman sarımsak yağından iki çay kaşığı ekleyin sonrasında ise iç içe geçinceye kadar karıştırın hazırladığınız bu kür bir süre sonrasında kullanmaya hazır hale gelecektir. Uygularken ise saçlarınızın dibinden başlamalısınız. İlk aşamada tarayarak sürün ve arkasından ise parmaklarınızın uç kısımlarıyla saçlarınızın köküne doğru masaj yapın bu işlem tamamlandıktan sonra saçınıza bone takabilirsiniz. Ne kadar uzun süre kapalı kalırsa o kadar etkili olacaktır. Saç uzatma kürünü de istediğiniz zaman saçınızdan yıkayarak çıkarabilme olanağına sahipsiniz. Bu kürü haftada bir kez yapabilirsiniz.

 

Hint Yağı ve Yılan Yağlı Serumu

Bu serum hakkında pek çok kişinin bilgi sahibi olduklarını biliyoruz. Saçlarınız bu yağı kullandığınızda hızlı uzamanın yanı sıra aynı zamanda yeni yeni saçlarında çıktığını göreceksiniz. Özellikle gürleştirme konusunda yağın üzerine çok fazla bir tercih olduğunu çok fazla zannetmiyorum. Gerekli malzemeler ise adından da anlayacağınız üzere yılan yağı ve de Hint yağıdır. Bu iki yağı birbirine eşit olacak şekilde bir kap içerisinde karıştırıyorsunuz. Sonrasında ise duş öncesinde saçlarınızın köklerine doğru iyice yediriyorsunuz masaj yaparak uygulamanız tavsiye edilir. Ve 1 ay sonrasında saçlarınızın 7 cm kadar uzadığını görebileceksiniz. Oldukça etkili olan bu yağ karışımı sayesinde saçlarınızın canlılığını ve parlaklığını da sağlamış olacaksınız.

 

Badem Yağı İle Saç Uzatma

Saç uzatma denildiğinde badem yağından bahsetmemek sanıyorum ki terbiyesizlik olacaktır. Her bakım ürününün içerisinde tatlı badem yağını görebilmeniz mümkündür. Çünkü uzatma ve de gürleştirme gibi bir etkiye sahiptir. Özellikle bayanların badem yağını kirpikleri ve kaşları için uyguladıklarına yakından şahit olmuşsunuzdur. Erkekler ise badem yağını bıyıklarını gürleştirmek için kullanabilirler. Badem yağının bir özelliği istediğiniz bir bakım kreminin içerisine ekleyebiliyor olmanız bu sayede saçlarınıza hem bakım yapmış olacak hem de daha gürleşmesini sağlayacaksınız. İsterseniz tatlı badem yağı maskesini evinizde nasıl yapacağınız konusunda size bilgi verelim.

Öncelikli olarak gerekli malzemeleri sayalım. Bir tatlı kaşığı tatlı badem yağı, bir yemek kaşığı yoğurt ve bir yemek kaşığı bitkisel saç kremi. Tüm bu malzemeleri bir kabın içerisinde iyice karıştırıyorsunuz ve saçlarınıza sürdükten sonra ilk aşamada tarıyorsunuz. Ancak kökten uca olarak biçimde taramalısınız. Ardından kurulayabilirsiniz. Ancak biraz bekletmeniz saçınızın yumuşaması için iyi olacaktır. Bu maskenin amacı ise saçınızın daha hızlı bir şekilde uzatılması ve kuru olan saçların biraz daha hacim kazandırılarak canlı hale getirilmesidir. Saçlarınızın hem yumuşak, hem parlak hem de hızlı uzamasını istiyorsanız uygulayabilirsiniz.

 

Ballı Saç Uzatma Maskesi

Balın insan sağlığı üzerindeki etkisini bilmeyen yoktur. Bu nedenle de saçlarınıza uygulayacağınız ballı saç uzatma maskesi sayesinde saçlarınızın daha sağlıklı olmasını sağlamış olursunuz. Maskemizin içerisinde kullanacağımız malzemelere bakacak olursak bal ve zeytinyağı diyebiliriz. Yapılışı ise üç yemek kaşığı oranında zeytinyağının içerisine bir tatlı kaşığı oranında süzme bal ekliyorsunuz ve sonrasında iyice karıştırıyorsunuz. Elde ettiğiniz maskeyi saçınızın köklerine doğru masajla uyguluyorsunuz ve sonrasında saçınızı streç film ile sarıyorsunuz. Maskenin etkisini daha da artırmak isterseniz bunun için fön makinası ile ısıtabilirsiniz. Ancak bu maskenin yarım saat boyunca bu şekilde kalması gerekiyor. Arkasından durulama işlemine geçebilirsiniz.

 

Yoğurtlu Saç Uzatma Maskesi

Yoğurt cildi güzelleştirdiği kadar zayıflama üzerinde de etkili olan bir besindir. Ancak yalnız bununla kalmayarak saçlarınızdaki değişimi de fark edeceksiniz. Yoğurtlu saç uzatma maskesini uyguladığınız süre boyunca saçlarınıza gerekli olan bakımı da yapmış olursunuz. bu maske için ihtiyacınız olacak malzemeler ise iki yemek kaşığı yoğurt, yarım avokado, iki diş sarımsak ve bir tatlı kaşığı badem yağı tüm malzemeler bu kadar sanıyorum ki herkes bu malzemeleri rahatlıkla temin edebilecektir. Bu malzemeleri bir kap içerisinde karıştırıyorsunuz kabın homojen olması önemli sonrasında elde edeceğiniz bu karışımı saçlarınızın köküne doğru uyguluyorsunuz. Maskenizde kalan olursa saç boyanıza da ekleyebilirsiniz etkisini görürsünüz sonrasında saçınızı tarayarak iyice köklerine doğru etki etmesini sağlamalısınız. Saçınıza yapacağınız masajda etkisini artıracaktır. Üstelik bu sayede daha hızlı etki etmesini sağlamış olursunuz. Maske ise saçınızda 2 saat boyunca kalmalıdır. Sizde bu arada günlük işlerinize devam edebilirsiniz bunda hiçbir sakınca yoktur. Son olarak maskeyi ılık su ile iyice yıkayarak çıkarabilirsiniz.

Yumurtalı Saç Uzatma Maskesi

Saçlar için önemli olan bir konu da proteinlerdir. Yumurtalı saç uzatma maskesi saçınızın ihtiyacı olan proteinleri bu şekilde alabilecektir. Yumurta vücudunuz için faydalı bir yiyecektir ve onu her şekilde kullanabilirsiniz. Malzeme içinde bir yumurta ve bir yemek kaşığı oranında yoğurt, bir adet bemiks ampul ve de bir adet e vitamini kapsülü. Tüm bu malzemeleri bir araya getirerek iyice karıştırıyorsunuz ve sonrasında saçınızı boyar gibi iyice uyguluyorsunuz. Maske saçınızda ne kadar çok durursa o kadar fayda sağlayacaktır. Hem parlak saçlar elde edeceksiniz hem de saçınıza dokunduğunuz da ne kadar yumuşadığını hissedeceksiniz. Saçlarınız için ihtiyaç olan E vitaminini de maskeden alacağından dolayı beslemiş olursunuz.  Maskeyi yıkarken ise kesinlikle sıcak su kullanılmaması. Aksi takdir de yumurtayı saçlarınızda pişirme ihtimaliniz var bu da saçlarınızdan yumurtanın arındırılmasını güçleştirecektir. Ilık su saçlarınızın temizliği için daha etkilidir.

Bu videoda ise saç uzatma ile alakalı daha farklı yöntemler mevcut dilerseniz bunları da bilgi dağarcığınıza ekleyebilirsiniz.

Yukarıda pratik bilgiler ve saç uzamasına yardımcı olan maskeler ile saçı yavaş uzayan bayanlara çözüm yöntemlerini anlatmaya çalıştık. Kaynağa bağlı kalarak hazırladığımız bu makaledeki yöntemler sayesinde pahalı kozmetik ürünlerine veya güzellik salonlarına muhtaç kalmadan evinizin rahatlığında üstelik doğal bir biçimde saçlarınıza bakım yapabileceksiniz.

Marmara Göz
Saçı Yavaş Uzayan Bayanlar İçin Etkili Öneriler
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobil takla attı
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup