10 K Grup
Batakköylü Düğün Salonu

Muğlanın İncileri Marmaris ve Fethiye

03-05-2017 15:49:14 - YAŞAM
Muğlanın İncileri Marmaris ve Fethiye

Türkiyenin dünyanın en sevilen tatil merkezlerinden biri olmasında Ege Bölgesinin ve bu bölgede yer alan illerin rolü çok büyük

Özgür Adımlar

Muğla da Ege Bölgesi’nin en büyük ve en çok sayıda tatil merkezine ev sahipliği yapan illerinden biri. Muğla’nın tümü harika ancak bazı ilçeleri ve beldeleri ön plana çıkıyor ve bunların ilk sırasındaysa tabi ki Marmaris ve Fethiye yer alıyor. Marmaris de Fethiye de doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra eğlence hayatlarıyla da tanınıyor ve tüm bu özellikleri bir arada sunmaları sebebiyle farklı tatil anlayışlarına ve zevklere hitap ediyor. Her iki ilçe de çok sayıda tarihi yere, doğa harikalarına, eşsiz plajlara sahip. Yani yaz tatilinizi planlamaya başladıysanız bizce Muğla’nın dünyaca ünlü bu iki beldesini de göz önünde bulundurmalısınız zira emin olun ki Marmaris ve Fethiye’de tatil adına beklediğiniz her şey hem en güzel halleriyle hem de fazlasıyla bulunuyor.

Bir gezi cenneti Marmaris

Marmaris aslında yalnızca yaz tatilleri için değil yılın tümü boyunca ve özelikle de bahar aylarında da gidilebilecek destinasyonlardan biri. Bunun sebebiyse ilçenin muhteşem plajlar dışında çok sayıda gezilip görülecek yere de ev sahipliği yapıyor oluşu. Yani Marmaris sadece bir tatil değil aynı zamanda geçi cenneti. Muğla’nın hemen her ilçesinde olduğu gibi Marmaris’te de bir kale bulunuyor. Marmaris Kalesi İyonlar tarafından M.Ö 1044 yılında inşa edilmiş, ancak daha sonra Büyük İskender tarafından yenilenmiş. Sadece Marmaris’in değil ülkemizin en etkileyici tarihi yapılarından biri olan Marmaris Kalesi yapı olarak etkileyiciliğini inanılmaz bir manzara ile taçlandırıyor buna bir de bölgenin tarihine ışık tutan çok sayıda eserin sergilendiği Marmaris Müzesi’nin de kalenin içinde yer alıyor oluşu eklenince Marmaris Kalesi kesinlikle bu ilçede görülmesi gereken en önemli yerlerden biri olmayı kolaylıkla başarıyor.

Marmaris otelleri bu popüler tatil cennetinde harika tatiller geçirmenizi sağlamak için her şey düşünülerek düzenlenmiş konaklama merkezleri. Elbette Marmaris otellerinde kalırken gezip görebileceğiniz tek yer Marmaris Kalesi değil, ilçede bulunan Dalyan, İçmeler, Cennete Adası, Sedir Adası, Kleopatra Plajı, Turunç, Bozburun Köyü, Fosforlu Mağara gibi gezip görülecek birçok yer sizi bekliyor. Ayrıca efsanevi eğlenceleri ile haklı bir üne sahip olan Marmaris Barlar Sokağı da hayatınızın en eğlenceli gecelerini yaşayacağınız bir yer, bizden söylemesi.

Ölüdeniz büyüsü Fethiye

Muğla’nın en az Marmaris kadar popüler ilçelerinden biri de Fethiye ve özellikle ilçede yer alan Ölüdeniz tek kelimeyle büyüleyici bir doğal güzellik olarak bu tatil merkezinin her yıl binlerce kişi tarafından tercih edilmesinde önemli rol oynuyor. Fethiye Kelebekler Vadisi gibi tek kelimeyle büyüleyici doğal güzelliklerinin yanı sıra zengin tarihi ile de dikkat çeken bir destinasyon konumunda. Milattan önce 3000 yılına tarihlenen Telmessos Antik Kenti bölgenin ne denli uzun zamandır bir yerleşim merkezi olduğunun kanıtı. Dolayısıyla Fethiye’de gezilip görülecek sayısız yer ve yapılacak sayısız şey sizi bekliyor.

Ölüdeniz otelleri Fethiye’nin en ilgi çekici noktası olan doğa harikası Ölüdeniz ’de konaklama şansı sunuyor. Buraya kadar gitmişken kalkan teknelere binip Kelebekler Vadisi’ne de uğramanızı tavsiye ediyoruz. Ölüdeniz son yıllarda özellikle yamaç paraşütü meraklılarının sıkı markajı altında. Daha önce hiç yamaç paraşütü yapmamış bile olsanız uzmanların eşliğinde bu inanılmaz macerayı yaşayabilir ve Ölüdeniz ‘in semalarında süzülmenin tadını çıkartabilirsiniz. Emin olun ki bu hayatınızda yaşadığınız en keyifli deneyimlerden biri olacak.  Fethiye Ölüdeniz ‘in harika plajları var ama özellikle Belcekız Plajı’na mutlaka uğramanızı hatta uğramakla kalmayıp bu muhteşem plajda olabildiğince uzun süre zaman geçirip deniz, kum ve güneşin tadını çıkartmanızı tavsiye etmeden geçmeyelim. Kısacası Fethiye Ölüdeniz Muğla’nın ve Türkiye’nin en güzel tatil destinasyonlarından biri ve şayet daha önce buraya gitmediyseniz bir kere gittikten sonra her fırsatta tekrar gitmek için fırsat kollayacaksınız, çünkü Fethiye’de geçirdiğiniz her anın tadı damağınızda kalacak.

Belcekız Beach Otel Fethiye otelleri içinde en güzellerinden biri ve Ölüdeniz ‘in tadına varmanız için her şey düşünülerek tasarlanmış. Kendine ait plajı da olan otelde konforlu bir konaklama deneyimi yaşayarak Fethiye Ölüdeniz ’in tadını sonuna kadar çıkartabilirsiniz.

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Karasu'da feci kaza; Adliye çalışanı hayatını kaybetti
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)