10 K Grup
Toprak Turizm

Libya'ya Tarihsel Bir Gezi

28-11-2017 15:05:05 - YAŞAM
Libya'ya Tarihsel Bir Gezi

Libya, konum olarak medeniyetlerin kesiştiği ve insanlığa geçmişten mesajlar veren bir alanda yer alır.

Hardal Burger Akyazı

Libya Vizesi

Başkenti Tripoli (Trablusgarp), Bingazi, Sahra Çölü gibi en güzel ve görülmesi gereken bölgeleri ziyarete gelecek turistler için harika yerlerdir. Bir yandan çölde safari yaparken diğer yanda Akdeniz sahillerinde güneşin tadını çıkarabilirsiniz. Çölde Tuareg'lerden (Bedeviler) bu özel kültür hakkında bilgiler edinebilir, çadırlarında konaklayabilir ve develeriyle çöl gezisi yapabilirsiniz.

Libya, Yunan ve Roma medeniyetlerinden taşıdığı izlerle ilgi toplamış ve harika çöl gezilerine ev sahipliği yapmıştır. Unesco Dünya Mirası listesine girmeye hak kazandığı beş şehri bulunur, Yunan medeniyetinden kalma Appolina ile Cyrene Bingazi bölgesinde deniz kenarında yer alır. Roma medeniyetinden kalma Sabratha ile Lepthis Magna Tripoli'de yer alır. Son olarak ise Ghademes'in Eski Şehri Sahra Çölü'nde yer alır. Libya, gezisinde mutlaka görülmesi gereken bir yer olan Leptis Magna bir liman kenti kalıntılarıyla doludur, Akdeniz'in en iyi Roma şehir merkezi olma unvanına sahip bu yer geçmiş dönemin mimarisi hakkında bilgiler verir.

Libya

Libya'da Gezilecek Yerler

Cryene, geçmişte Yunan filozoflarına, matematikçilere, astronomlara ev sahipliği yapmıştır, tapınaklar, anıt mezarlar ve lahitlerle doludur. Zeus tapınağına ait kalıntılar bulmak mümkündür. Tripoli, antik kentleri ile mistik sokaklarında gezerken, uzun sahillerinde gezerken mutlu olacağınız bir yerdir. Burada bulunan Şehitler Alanı, Yeşil Meydan, Assai El-Hamra Kalesi, Cemahiriye Müzesi ziyaret edilmesi gereken yerlerdir.

Osmanlı'dan İzler Taşıyan Libya, uzun yıllar Osmanlı egemenliğinde bulunmuştur bu nedenle Osmanlı mimarisinden pek çok eser vardır. Tripoli'de, Assai El-Hamra, Medina gibi bölgelerde bulunan eserlerden Karamanlı Camisi, Naka Camisi, Gragut, Gurci Camileri Osmanlı'dan kalmadır. Eski Kent'te Souk El-Türk, Souk El-Muşir çarşılarında gezebilir, Marcus Aurellus Kemeri'ni görebilirsiniz.

Bingazi, Sidra Körfezi'nde kurulmuş Libya'nın 2. büyük şehri olma şansını yakalamış şehirdir. Akdeniz kültürünün hakim olduğu şehirde mimari ve kültürel zenginliği rahat görebilirsiniz.

Mistrata, kuzey ve doğudan denizle kucaklaşan, kum tepeleri olan modern ve Libya'nın 3. büyük şehridir. Denizin hemen kıyısında yer alan şehirde hurma ve zeytin ağaçları çoktur, kayalık plajları vardır, Araar plajı ile çok sayıda turist çeker.

Afrika Çölü'nün en güzel yaşandığı yer Libya'dır, safariye çıkabilir, çölde develerle gezebilir, yeşil vahaları görebilirsiniz.

Libya Vizesi

Libya Vizesi

Plures Air, Libya vizesi almak isteyenlerin işini kolaylaştırıyor! Konsolosluğa ya da büyükelçiliğe gitmeden, online başvuru yaparak vizenizi kolayca almanız mümkün! Tek yapmanız gereken, bir e-posta göndererek talebinizi bildirmek. Talebiniz alındıktan sonra vakit kaybetmeden ilgili işlemler başlatılıyor, kısa süre içinde sonuca ulaşlandırılıyor.

Plures Air'a başvuruda bulunarak evrak peşinde koşmadan ya da form doldurmadan da Libya vizesi sahibi olabilirsiniz. Plures evraksız Libya vizesi hizmeti vererek vize sürecini sizin için kolaylaştırıyor!

Kimlik sayfasını Arapçaya tercüme ettirmek ve pasaport şubesinden ilgili sayfayı onaylatmak zorunda kalmadan, gerekli evrakları toplamak için çaba harcamadan Libya vizesi almak için siz de Plures'e bir e-posta göndererek talebinizi iletebilirsiniz. https://www.plurestravel.com.tr/libya-vizesi adresinden daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

libya gezisi

 

Plures Travel
Adres: İstanbul Dünya Ticaret Merkezi - EGS Business Park Blokları No: 9
Yeşilköy - Bakırköy İstanbul / Türkiye
T// +90 212 465 33 32
F// +90 212 465 83 36
https://www.plurestravel.com.tr

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Avukata saldıran sanıklara 10 yıl ceza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)