Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

İspanya'nın En Güzel Plajları

09-04-2018 02:05:14 - YAŞAM
İspanya'nın En Güzel Plajları

Geride bıraktığımız soğuk kış aylarının ardından, hemen hemen herkes sıcacık yaz aylarında gidecekleri yaz tatillerini planlamaya başlamış durumda.

Hardal Burger Akyazı

Bu sefer bir değişiklik yapıp, yaz tatilini yurt dışında geçirmek isteyen tatilcilerin ilk tercihi ise yaklaşık 3000 km'lik sahil kesimi ve muhteşem kumlara sahip plajları olmaktadır. Öyleyse hep beraber İspanya'nın birbirinden güzel plajlarını mercek altına alalım. 

1.Cala Macerella, Menorca

İspanya'nın kuşkusuz en iyi plajlarından olan bu plaj, turkuaz rengi denizi ve bembeyaz, yumuşacık kum taneleri ile sizi kesinlikle harika hissettirecek. İspanya'nın Akdeniz ikliminde olması sebebi ile ağır ve oldukça sıcak geçen yaz ayları, bu sahilde sizi çok fazla rahatsız etmeyecektir. Serin olmasıyla bilinen Cala Macerella plajı daha çok denizin rengiyle biliniyor.

 2.Playa De Ses Illetes, Formentera

İspanya'da bulunan bu sahil bölgesi, koruma altında olması sebebi ile muhteşem bir kumsala ve sahile sahiptir. Yaz tatili için eşsiz bir yer arıyorsanız, kesinlikle bu sahil size unutulmaz bir yaz tatili deneyimi sunacaktır. Bu sahil bölgesinin bir diğer güzel özelliği ise, sahile yelkenliler ile de ulaşım sağlanabilmesidir. Bu özellikte, turistler tarafından çokça tercih edilmektedir.

 3.Playa Cala Salada, İbiza

İbiza plajları tartışmasız İspanya'nın hem en güzel hem de en popüler sahilleri arasındadır. Bunu hak eden plajlarda sabahlara kadar düzenlenen partiler ön plana çıkar. Son dönemlerde biraz daha popülerleşmiş olsa dahi hala yaz tatilini daha eğlenceli ve durmak bilmeyen bir anlayışla geçirmek isteyenler için bulunmaz bir nimet olan İbiza sahilleri, masmavi ve tertemiz suları ile bembeyaz incecik kumları ile sizlerin ziyaretini beklemektedir.

 4.El Saler Plajı

İspanya'nın bilinen en büyük 3.şehri olan Valencia'da bulunan El Saler plajının en büyük özelliği, deniz suyu sıcaklığının oldukça yüksek olmasıdır. Bu sayede, bu sahilde bulunan denizde yaz- kış her zaman yüzme imkanı bulabilirsiniz. Kış tatilinde sıcacık bir denizde yüzmek çok güzel bir deneyim olacaktır.

Bu plajın bir diğer özelliği ise, Doğal Parkın içinde yer alması sebebi ile tertemiz bir kıyı şeridine sahip olması ve aynı zamanda da oksijen bakımından oldukça yüksek bir yer olmasıdır.

 5.Chiclana De La Frontera Plajı

Yaz tatili sadece deniz, kum ve güneş olmayan kişilerin de tercih edebileceği bu plaj, yoğun dalgalara sahip deniz yapısı sayesinde sörf tutkunlarına en iyi tatil mekanı olmaktadır. Fakat bunun haricinde, rüzgarın az ya da hiç olmadığı zamanlarda ise, bu denizde sessiz ve sakince yüzme keyfine varmakta sizler için vazgeçilmez bir deneyim olacaktır.

 6.Cala Turqueta:

Menorca adasının içinde bulunan bu plaj, çam ağaçlarının ve doğal parkların içinde yer almaktadır. Bu sebeple bu plajda bulunmaktan oldukça zevk alacağınızı tahmin etmek çokta zor olmayacaktır. Bu plaja Turqueta denmesinin sebebi ise, turkuaz renge sahip olan dünyanın en güzel denizlerinden birini içinde barındırmasıdır. Bu plajın bir diğer güzelliği ise, içerisine araç girişinin olmamasıdır. Yani bu plaja girmek için, yaklaşık 10-15 dakikalık bir yürüyüş ardından ulaşabilirsiniz.

İspanya’nın diğer turistik noktaları ve yaz tatili hakkında bilgilere http://www.yoldasin.com/avrupa/guney-avrupa/ispanya/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Sakarya-Sivas YHT seferi 4 Mayıs'ta başlıyor
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak