10 K Grup
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Hosting Hizmetleri Nasıl Çalışır

26-05-2017 13:53:09 - YAŞAM
Hosting Hizmetleri Nasıl Çalışır

Hosting kelimesi Türkçe karşılığı ev sahipliği barındırma veya barındıran anlamında kullanılmaktadır.

Özgür Adımlar

Web hosting hizmetleri de dünya çapında web sitesini barındıran yayınlayan web sitelerine ev sahipliği yapan hizmetin karşılığıdır. Hosting hizmetleri de barındırma, internete yayınlanmak istenen dokümanların, resimlerin, videoların internet kullanıcıları tarafından erişilmesi için büyük bir sunucuda yüzlerce kişiye hizmet veren yerlerdir. Aynı anda tüm dünyada kesintisiz yayınlama hizmet sağlayıcısına web hosting hizmetleri denir. Barındırma sunucusu alt yapısı, hosting hizmeti olmadan, web sitesi adresini internette yayınlamak imkansızdır. Hosting hizmeti veren firmalar, web sitelerine ev sahipliği yapar ve onlara ayırdıkları alanda onları bir bakıma misafir eder. Alanın ayrıldığı sunucuda web siteleri 7 /24 sunucuya bağlanabilme imkanı verir. İster şahıs , ister şirket veya devlet kurumu web internet adresine sahip olabilmesi için mutlaka hosting hizmeti yani sunucu barındırma hizmeti almak zorundadır.

Bulut Sunucu Kavramı Nedir?

Bulut sunucumüşteri nerede olursa orada olduğu web hosting türüdür. Kaynağı ihtiyaca göre ayarlanır bir alt yapısı vardır. Web sitesinin asla kapanmayacağı anlamına gelen bulut sunucu daha fazla alan veya bant genişliği ihtiyacı olduğunda bulut hostingbarındırma ihtiyaçlarını otomatik olarak ayarlar ve ihtiyaç duyulan alanı anında karşılar. Bulut sunucunun müşteri için en uygun yanıysa her ay sadece kullanılan kadar ödemeyle sorumlu tutmasıdır.

Bulut Web Hosting Faydaları Nelerdir?

Web hosting türlerine göre yeni kavram olan bulut sunucu pek çok özelliğiyle normal hosting hizmetlerinden daha üstündür. Klasik web hostingler de yetersiz kaynak geldiğinde site kapanır veya ekstra ödemeye ihtiyaç duyulur. Ekstra ödeme olmadan kaynak yükseltilmesi yapılmaz. Bulut sunucu da ekstra kaynak gerektiğinde kaynak ihtiyaçları otomatik karşılanır. Kaynak ihtiyaçları daha kolay karşılanır ve buna göre ödeme talep edilir. Bulut sunucu da etkin maliyet söz konusudur. Sadece kullanılan kadar ödeme yapılır. Bulut sunucu daha güvenilirdir. Birden çok sunucu üzerinde barındırılır, biri kapanırsa diğer sunucu devreye girer. Bulut sunucu da web sitesi hiçbir etkilenme yaşamaz ve daima çalışmaya devam eder. 

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kayan tır yoldan çıktı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Turgay Usta (Akgün Restoran)