Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Dubai Gezi Rehberi & Gezilecek Yerler

21-03-2018 21:15:07 - YAŞAM
Dubai Gezi Rehberi & Gezilecek Yerler

Dubai vizenizi ve uçak biletinizi aldıktan sonra bu mükemmel yeri keşfetmek için beklemeye koyulmak, seyahatin en güzel parçalarından biridir.

Hardal Burger Akyazı

Dubai’nin en meşhur yapılacak şeylerinden olan çölde jeep ile safari turunu gerçekleştirmeyi unutmayın! Safari, Dubai’nin olmazsa olmaz yapılacak listesi içerisinde yer almaktadır. Özellikle adrenalin tutkunları için mükemmel bir gezinti olacağı şüphesizdir. Bu çölde safari turları genellikle akşam saatlerine kadar sürmektedir. Gün içerisinde sıcak olur diye yapmak istemeyenler için akşamüstü serinliğinde bu turu gerçekleştirebilirler.

Safari turu yapmak için biletinizi internetten ya da otelinizin önerdiği yerlerden alabilirsiniz. 5 ila 6 kişinin binebileceği jeep ile çölün kumlarından korunmak için mutlaka şal götürmeniz gerekmektedir. Aynı zamanda jeep ile safari turundan sonra bedevi çadırlarında konaklama imkânı sunulmaktadır. Bu safari sırasında deveye binebilir ve çeşitli görsel showları da izleyebilirsiniz. Yemekler genellikle açık büfede sunulmaktadır. Safari turunun ortalama fiyatı ise 200 ila 250 TL arasında değişmektedir.

 Dubai Şehrini Turlayın

Dubai şehri gezilebilecek pek çok yeri içerisinde barındıran özel bir yerdir. Şehir içerisinde hem gezip hem de bilgi edinmek isterseniz günlük rehberi olan turlara katılabilirsiniz. Ya da daha öncesinde tur ile giderek tüm şehri keşfe çıkabilirsiniz. Dubai turları kapsamında uzman rehberler şehrin tüm noktalarını size detaylı bir şekilde anlatarak plan dahilinde gezi turuyla gezdirir. Ayrıca en güzel yerde konaklayıp tüm olanaklardan yararlanırsınız. Şehir turlarında genellikle, Jumeirah Camii, Burj Al Arab, Jumeirah Plajı, Dubai Koyu, Palmiye Adası, Madinat Jumeirah, Dubai Marina, Dubai Müzesi ve Burj Khalifa gibi yerler gezdirilmektedir. Tabi bu alışveriş şehrinde bireysel olarak zaman geçirmeyi de unutmamalısınız!

En iyi hizmeti sunan Prontotour’un avantajlı Dubai turlarına göz atabilirsiniz.

 

 El Maktum’un Evini Gezin

El Maktum’un evi olarak bilinen bu yer 1912 - 1958 yılları arasında Maktum aşireti tarafından inşa edilmiştir. Bu orijinal ev ilk olarak Şeyh Said’in babası aracılığıyla 1896 yılında yapılmıştır. Fakat ardından yıkılarak tekrar aynı yapı inşa edilmiştir. Bu evin içerisinde toplam 30 oda bulunmaktadır. Rüzgar kulesinden esinlenerek tasarlanmıştır. Arap mimarisinin bilinen en büyük örneklerindendir. Günümüzde bu ev müze olarak yer almaktadır. Aynı zamanda bu müzenin içerisinde 1948 ve 1953 yılları arasında balıkçılık ve inciler ile uğraşan koleksiyoncuların fotoğraflarına da ulaşabilirsiniz.

 Palmiye Adasında Gezintiye Çıkın

Dubai şehrinin gözde gezilecek yerlerinden olan Palmiye Adası tüm turistlerin ilgi kaynağı olmayı başarmıştır. 2008 yılında yapılan bu ada, gezilecek yerler listesinde ilk sıralarında yer alır. Bir kıyı şehri olan Dubai’deki ada, denizi doldurularak yapılmıştır. Bu adanın her yıl düzenli olarak bakımı yapılmaktadır. Dışarıdan gemiler ile denize kum pompalanmaktadır. Bu sayede güvenilirliği gelişerek artmaktadır.

Palmiye Adası'nda pek çok yabancı ünlünün de evi bulunmaktadır. Bu özelliği sayesinde oldukça fazla insan bu adaya ilgi duymaktadır. Bu yerden ev almak, güç göstergesi olarak da bilinmektedir. Palmiye Adası'nda herhangi bir müze ya da benzeri bir gezilecek yer bulunmasa bile, tatil yapmak için ideal mekânlardan biridir.

Akgün Restoran Çorba

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup