Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Dijital Pazarlama Uzmanı Tam Olarak Ne Yapar

28-09-2017 15:31:07 - YAŞAM
Dijital Pazarlama Uzmanı Tam Olarak Ne Yapar

Son günlerde oldukça sık sorulan sorulardan biri olan Dijital pazarlama uzmanı tam olarak ne yapar sorusu oldukça merak edilen konulardan birisidir.

Hardal Burger Akyazı

Oldukça yeni sayılabilen bu iş sektörü son yıllar da adını sıkça duyduğumuz SEO, SEM, SMM, Affiliate Marketing, E-Mail Marketing gibi Online olarak yapılmakta olan pazarlama kanallarına Dijital Pazarlama denilmektedir.

İnsanların giderek internet ortamında daha fazla vakit geçirmesin den dolayı eski pazarlama tekniklerin den daha kolay ve daha fazla kişiye ürünlerini tanıtabilecekleri bir ortam bulunduğundan dolayı büyük şirketler ve firmalar dijital pazarlama alanında yeni iş imkânları yaratmaktadır. Dijital pazarlama ya da Online pazarlama dalın da kendini geliştirmiş uzman olan kişilere de dijital pazarlama uzmanı denmektedir.

Dijital Pazarlama Çeşitleri

SEO: SEO yani Search Engine Optimization (Arama Motoru Optimizasyonu) anlamına gelmektedir. Bu iş sektörü hayatınız boyunca kuralları ve işin yapılış yöntemi sürekli değişiklik gösteren bir iş sektörüdür. www.peakment.com SEO uzmanları arama motorun da yapılan veya yapılacak olan bütün değişiklikleri oldukça iyi bir şekilde takip etmektedir. SEO uzmanları bu tür değişiklikleri yakından takip etmediği takdirde geçmişte arama motorları tarafında sıkça kullanılan bir web site bugün pekte tercih edilmeyen bir siteye dönüşmektedir. SEO uzmanlarının yaptıkları işin bu denli zor olmasının sebebi de sürekli değişmekte ve yenilenmekte olan internet ortamını iyi bir şekilde takip etmek zorunda olmalarından dolayıdır.

SEM:Search Engine Marketing (Arama Motoru Pazarlaması) anlamına gelmektedir. En büyük dijital pazarlama ağlarından birine sahip olan Google Adwords büyük şirketler tarafından en çok reklam verilen sitelerden birisidir. Google Adwords bu denli büyük talep görmesinin sebebi güvenilir liği ve oldukça sağlam bir altyapıya sahip olmalarından dolayıdır. Google de herhangi bir araştırma yaptığınız zaman alt tarafta ya da yan tarafta çıkan ilk 3 sonuç Adwords reklamlarıdır. Herkes Google Adwords tan reklam alabilmektedir. Adwords reklam vere bilmek ve iyi bir gelir elde edebilmek için Adwords uzmanı olmanız gerekmektedir.

SMM:Social Media Marketing (Sosyal Medya Pazarlaması) anlamına gelmektedir. 2004 yılında Facebook'un çıkmasıyla 2006 yılında hayatımıza tamamen girmesiyle birlikte Sosyal Medya Pazarlama ağıda gelişmeye başlamıştır. Google Adwords'a benzeyen bir sisteme sahip olan Power Editör ile yönetilen Sosyal medya pazarlama ağı ilk başlar da firmalar tarafından çok fazla talep görmemiş olmasına rağmen günümüzde ise neredeyse bütün firmaların ürün reklamları verilmektedir.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden