YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Ambalaj Sektörünün Teknolojik Gelişimi Ve Shrink Makineleri

15-07-2018 14:18:00 - YAŞAM
 Ambalaj Sektörünün Teknolojik Gelişimi Ve Shrink Makineleri

Shrink temelinde, ambalajlanmış ya da ambalajlanacak olan ürünlerin üzerine, film uygulanması anlamına gelmektedir.

Özgür Adımlar

Bu tekniğin içerisinde, kullanılmakta olan filmi meydana getiren malzeme verilen ısı aracılığı ile ambalajı yapılacak olan ürünün formunu almaktadır. Tekniğin amacı, shrink makinelerini, ambalajlı ya da ambalajsız çok sayıda materyali, daha büyük hacimler içerisinde paketleme gereksinimi duyan her sektörde kullanmaktır. Kullanım alanındaki nitelik ve yoğunluğun değişmesi ile birlikte, shrink makinelerinin tasarımları değişmekte, ancak temelini teşkil etmekte olan, materyali filmi oluşturacak olan malzeme ile sararak, ısı ile şekil verme tekniği her zaman aynı kalmaktadır.

 Teknolojinin Etkisi

            Teknolojinin ilerlemesi ile birlikte, ambalaj sektörü içerisinde de kayda değer gelişmeler yaşanmaya başlanmıştır. Paketlemede ki maliyetler seri üretimler sayesinde düşmüş, ürünler ambalaj sayesinde korunmaya alınmış, paketlere mükemmel görsellikler kazandırılmıştır. Nitelikli olan ve profesyonel olarak yapılmış ambalaj tasarımları sayesinde, üreticilerin itibarları artmıştır. Teknoloji bunlardan başka, kaliteli paketleme sayesinde, ürünlerin toplu halde nakledilerek üreticiye ulaşacağı durumlarda, zarar görmeden en fazla sayıda taşınabilmeleri amacı ile yeni ambalajlama teknikleri ve makineler geliştirmiştir. Shrink uygulaması da bu tekniklerden birisidir. Ambalaj sektörünün teknolojik gelişimi ve shrink makineleri birbirlerine paralel olarak gelişmiş ve bu alanda duyulmakta olan büyük bir ihtiyaca cevap vermiştir.

 Uygulanan Teknolojinin Sonuçları

 Shrink teknolojisinin ürünlere uygulanması sonucunda, ambalajlanmış olan ürün toplulukları, dış etkilerden korunmuş, sabit, formunu muhafaza edebilecek şekilde tutulabilmektedir. Materyallerin bu halde ambalajlanması, depolama alanında büyük yararlar sağlamaktadır. Shrink teknolojisi, esas itibari ile depolama alanında yapılan olan bir korunma tedbiridir. Bu teknolojinin dışında hangi tedbir alınırsa alınsın, malzemeleri depolama işleminin oluşturabileceği negatif şartlardan ve haşere türü zararlıların etkilerinden koruyamamaktadır. Narin malzemeler de dahil her cins malzeme, nakliye ve kargo türünden taşınmalarda bu teknolojinin dışında alıcısına veya teslim noktasına hiç zarar görmeden ulaştırılamamaktadır.

Her cins üretim depolama işlemini amaca uyacak şekilde ve kompakt olarak gerçekleştiren sistem, özellikle güvenlik ve koruma amacı ile kullanılmaktadır. Son dönemlerde son derece yaygın olarak kullanılmaya başlanan bu teknoloji ile hem kullanılmakta olan malzemenin ticareti, hemde bu işlemleri gerçekleştirecek olan makinenin tasarımı açısından büyük ve önemli olan bir ilerleme kaydedilmiştir.

 Makine Seçimi Önemi

 Bu makinenin, teknolojik olarak birçok farklı markada çok sayıda modeli ve üreticisi mevcuttur. Kullanılmakta olan paketlemenin şekline ve yöntemine bağlı olacak şekilde sürekli kesim ve L. kaynak biçiminde çalışmakta olan ana makine tasarım dizaynları bulmak da mümkündür. Shrink makinesi seçimine girmeden evvel yapılacak olan iş, alınacak sonuçlar ve makinenin kapasitesi çok iyi bir şekilde analiz edilmelidir. Seçimde teknolojik olarak dikkate alınması gereken diğer bir konu da, servis sürekliliği konusu ve malzemedir. Operasyon gerçekleştirileceği sırada makineyi kullanacak olan operatörün yeterlilik derecesi, ısıalanı ile birlikte niteliği göz önüne alınması gereken diğer unsurlardır. Maripak, shrink makinası konusunda tüm desteği sağlayan en önemli kuruluşlardan bir tanesidir.

Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Otomobili ile köpeğin üzerinden böyle geçti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup