İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ

18-09-2020 16:18:57 - YAŞAM
AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ

Afrika Gönüllüleri Dernegi Derneği; Sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşudur.

Özgür Adımlar
Afrika Gönüllüleri Dernegi Derneği; Sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olup Afrika kıtasında Adak Kurban Kesimi Akika Kurban ve Şükür Kurbanlarınızı Vekalet ile Bagışçılarından alarak Afrikalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor...Afrika ve Güney Asya’daki Müslüman kardeşlerimizin suya kavuşmasına vesile olmak isterseniz siz de su kuyusu açtırabilirsiniz..Adak, Akika ve Şükür Kurbanlarınızı Yıl Boyu Bağışlayabilirsiniz  Afrika Gönüllüleri Dernegi Derneği; Sosyal yardımlaşma ve dayanışma alanında faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olup Afrika kıtasında Adak Kurban Kesimi Akika Kurban ve Şükür Kurbanlarınızı Vekalet ile Bagışçılarından alarak Afrikalı ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.Adak, akika ve şükür küçükbaş kurban bedeli 580 TL'dir.Afrika Gönüllüleri Derneği Olarak, yaptığınız kurban bağışlarını, yılın her dönemi, Afrika da öncelikli olarak medreselerimizde ve Yetimhanelerde  okuyan ilim talebelerine ve yoksul ailelere dağıtıyoruz. Bağışladığınız kurbanları 2 gün içerisinde keserek muhtaç kimselere ulaştırıyoruz. Ayrıca bağışçıya kurban kesimlerinin gerçekleştirildiğine dair bilgilendirme mesajı ve kurban kesim videosunu gönderiyoruz.   Ayrıca Afrika Platformu Afrika Gönüllüleri Derneği Olarak KUR’AN-I KERİM HEDİYELERİMİZ DEVAM EDİYOR.
 
AFRİKA’DAKİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’AN-I KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ.
KURAN-I KERİM HEDİYE BEDELİ: 30₺  .......Akika nedir?
 
Akika, çocuk nimetine karşılık, Allahü teâlâya şükretmek için hayvan kesmektir. Akika hayvanı, kurbanlık hayvan gibi olmalıdır.
 
Sonra da kesilebilir. Her zaman kesilebilir. Kurban bayramında da kesilebilir. 
 
Akika kurbanı akikanın adı olduğu için akika kurbanı denilince kurbanda kesilmesi lazım değildir. Onu da kurban olarak söylenirse o zaman kurbanda kesmek gerekir. Akika kurbanını kurban edeceğim derse kurbanda keser.
 
Akika, çocukları belalardan, hastalıklardan korur. Kıyamette, anaya, babaya, ayrı bir şefaat ederler. Erkek çocuk için iki, kız çocuk için bir akika hayvanı kesilir. Kesilen akikadan kendisi ve zengin fakir herkes yiyebilir, pişmiş veya çiğ olarak zengin fakir herkese verebilir...Kimler Adakta bulanabilir?
 
Adakla, adak kurbanı ayrıdır. (Hastam iyi olursa, yada şu işim olursa Allah rızası için hayvan keseceğim) diyen, adağı yerine geldiğinde geciktirmeden dilediği zaman kesip fakirlere dağıtır. (Hastam iyi olursa, yada şu işim olursa Allah rızası için kurban keseceğim) diyenin adak kurbanı kesmesi gerekir. Bunu kurban bayramında kesebilir.
Kurban mı, adak mı dediğini unutan, Kurban bayramında keser. Halk arasında teamül olan, kurban demektir. Adak demiş olsa bile, adağın Kurban bayramında kesilmesinde mahzur olmaz. Akika için nasıl niyet edilir? Nasıl kesilir?
 
Akika kurbanı, akikanın adı olduğu için, akika kurbanı denilince kurban bayramında kesilmesi gerekmez. Şu şekilde niyet edilebilir (Niyet ettim Allah rızası için verdiği çocuk nimetine şükür için akika hayvanını kesmeye/kestirmeye) 
Eğer (Niyet ettim Allah rızası için verdiği çocuk nimetine şükür için akika hayvanını kurban edeceğim) denirse, o zaman kurban bayramında kesmek gerekir.
Watsap Hatti:0536 583 75 99
 
BANKA ADI :  VAKIF KATILIM BANKASI
HESAP ADI :  AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ
HESAP NO : 447974-1
İBAN NO : TR51 0021 0000 0004 4797 4000 01
Güven Yapı
AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ
Akgün Restoran Çorba
AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ
AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ
AFRİKA GÖNÜLLÜLERİ DERNEGİ ÇOCUKLARIMIZA KUR’ANI KERİM HEDİYE EDEBİLİRSİNİZ

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kent merkezinde dehşet: İki kişiyi silahla vurdu
1 / 15
İstanbul Outlet

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden