Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

Zehirli mantar faciası: 2 ölü, 6 kişi yoğun bakımda

07-11-2022 14:30:19 - TÜRKİYE
 Zehirli mantar faciası: 2 ölü, 6 kişi yoğun bakımda

Düzce'de ormandan topladıkları mantarları yiyen Yavuz ailesinden üç kişi zehirlendi.

Hardal Burger Akyazı

Yusuf Yavuz yaşamını yitirirken, eşi ve gelininin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Dün İstanbul'da Yusuf Yıldız yine mantar yüzünden hayatını kaybederken Ordu'nun Ünye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen altı kişiden beşinin tedavisi devam ediyor.

Hendek'e komşu Düzce'nin Gümüşova ilçesi Yeni Mahallede dün akşam Yusuf Yavuz, eşi Emine Yavuz ve gelini Tuğba Yavuz ile hafta sonu ormandan topladıkları mantarlardan yemek yaparak yedi.

Aileden haber alamayan yakınları, eve gittiklerinde 3 kişiyi baygın buldu. Sağlık ekiplerine haber verilmesiyle Atatürk Devlet Hastanesine kaldırılan 3 kişi, buradan Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesine sevk edildi.

Yusuf Yavuz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, eşi ve gelininin ise yoğun bakımda tedavileri devam ediyor.

SARIYER’DE BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ EŞİ YOĞUN BAKIMDA

İstanbul Sarıyer’de önceki gün yedikleri mantardan zehirlenen Yusuf Yıldız (60) ve eşi Feriza Yıldız rahatsızlanarak hastaneye gitti.

Yusuf Yıldız, yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybederken, eşi İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakım servisine alındı. Karaciğeri zarar gören Feriza Yıldız’a, karaciğer nakli yapıldı. Sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenilen Yıldız’ın, hastanenin yoğun bakım servisindeki tedavisi sürüyor.

KUSMA, KARIN AĞRISI, MİDE BULANTISI

Ordu’nun Ünye ilçesinde yedikleri mantardan zehirlenen 6 kişiden 5’inin tedavisi Samsun’da devam ediyor. Mantardan zehirlenen aynı aileden Fidan (56), Adem (44), Nursen (34), Efe Eymen (10) ile Fatma Yıldıran (46) tedavi için dün Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne getirildi.

Kusma, karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti bulunan Yıldıran ailesi üyelerinin yoğun bakımdaki tedavileri sürüyor. Hastanede ailesini bekleyen Mahmut Yıldıran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yakınlarının tedavilerinin yoğun bakımda sürdürdüğünü söyledi.


Durumlarının iyi gittiğini belirten Yıldıran, “İlk gittiğimizde durumları ağırdı. Dayımın ve çocuğun durumu şimdi iyi, servise çıkaracaklar. Annem biraz daha kötü ama birkaç gün daha yoğun bakımda kalacaklar. Mantarı nereden buldular nasıl yediler hiçbir bilgimiz yok. Hepsi beraber yemiş, acile yürüyerek gidiyorlar. Ama daha sonra tek tek yoğun bakıma alınıyorlar.” dedi.

Ordu’nun Altınordu ilçesindeki özel bir hastanesinin yoğun bakım servisine yatırılan Elmas Beldek’in (59) de tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
 

UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks