Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

TMO Genel Müdürü'nden fındıkta taban fiyat uyarısı

10-09-2021 22:36:51 - TÜRKİYE
TMO Genel Müdürü'nden fındıkta taban fiyat uyarısı

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Ordu’nun Altınordu ilçesinde bulunan fındık alım deposunu ziyaret ederek, görevliler ve çiftçilerle bir araya geldi.

Hardal Burger Akyazı
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, şu ana kadar alım yaptıkları fındıkta fiyat ortalamasının 27,5 lira seviyelerinde olduğunu belirterek, üreticilerin fındıklarını açıklanan taban fiyatın altında satmaması konusunda uyardı.
 
Burada açıklamalarda bulunan Güldal, açılanan alım fiyatlarının üreticiler tarafından tercih edildiğini, makul ve mantıklı bulunduğunu gördüklerini söyledi.
 
Güldal, “İki günlük gözlemlerimde baktığım zaman üreticilerimiz gerçekten fındıklarına bakarak, ayıklayarak istediğimiz kriterlerde hazırlayarak, TMO’nun alım noktalarına getiriyorlar. Bugün itibariyle 32 alım noktası şu anda fındık bölgelerinde açık durumda, önümüzdeki haftalarda 16 alım noktası ile sayı artacak. İlerleyen günlerde de alım noktaları ihtiyacı yükselmiş olacak” dedi.
 
"FİYATLARI DÜŞÜRMEMEK ÜRETİCİMİZİN ELİNDE"
 
İlk etapta 2 bin 507 çiftçiye toplamda 75 milyon TL ödeme yapıldığını hatırlatan Güldal, fındık üreticilerinin, TMO’nun açıkladığı taban fiyatların altında mahsullerini satmaması gerektiğini ifade ederek, “Bizim kriterlerimiz ve uyguladığımız değerler üreticinin lehine. Bir haftalık alım değerlerine bakıldığında ortalama fiyat 27,5 liranın altına düşmüyor.
 
Randımanı yüksek olanlar da 30 liraları geçen değer bulabiliyor. Dolayısı ile bu kadar emek verdikleri fındıkları önce TMO’ya ve o fiyatları veren diğer alıcılara rahatlıkla satabilirler. Fiyatları düşürmemek üreticilerimizin de elinde" diye konuştu.
 
Ferda Çonkara isimli fındık üreticisi de getirdiği fındığı 29,15 liradan TMO’ya sattığını belirterek, “Randımanı da yüksek çıktı. Dışarıda tüccarlar 24 lira gibi bir fiyattan alıyor. Üreticilerin buraya gelmeden tüccarlara gitmemesini tavsiye ederim” ifadelerine yer verdi.
 
Akgün Restoran Çorba
TMO Genel Müdürü'nden fındıkta taban fiyat uyarısı
Akgün Restoran Çorba
TMO Genel Müdürü'nden fındıkta taban fiyat uyarısı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Nett 3 yıl önce2021-09-11 18:31:47

Normal fındık tüccarına veriyosunuzda sanki kesinde yapmıyo kantardan calıyo yok yaş yok taş lafı heryerde var senede 1 toplanıyo ve fındıktanda hayliyle para alınıyo destek paraları yatıyo hersene mazot falan filan iste taban fiyat defalarca acıklandı buda gercek

0
-0
Genc 3 yıl önce2021-09-11 10:10:01

Dünya kadar şart var bı dünya da kesinti var

0
-0
sadik nehir 3 yıl önce2021-09-11 07:33:22

çiftçinin elnde fındıkmı kaldı bugun taban fıyat acıklıyorsunuz

0
-0
Nett 3 yıl önce2021-09-10 23:30:13

Olirmu millet emanete versin yangından mal kacırırmış gibi hemen satsın ugrasmasın devlet kapı açıyo ama dinleyen yok sonra cok ucuz gitti soygunculara fındik satıpta zarar ettik diyipte dizini dövünmenin anlamı yok

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden