Akyazı Aktaş Sürücü Kursu
Toprak Turizm - yeni Banner

Silah Almak Kolaylaşıyor!!

16-02-2010 22:26:00 - TÜRKİYE
Silah Almak Kolaylaşıyor!!

Meclis'teki Silah Kanunu Tasarısı'nda öngörülen değişiklikler, silah almayı kolaylaştırması nedeniyle tepki çekti. Tasarıya göre silah alabilmek için tek bir doktor raporu dahi yeterli olacak.

Özgür Adımlar

Meclis İçişleri Alt Komisyonu'nda görüşmeleri süren tasarı, silah ruhsatı almayı kolaylaştıran düzenlemeler içeriyor. Mevcut kanuna göre ruhsat almak isteyenlerin "nörolojik", "psikolojik" ve "fiziki" rahatsızlığı olup olmadığına dair doktor raporu alması gerekiyor.

Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınan bu raporu 6 kişilik heyet hazırlıyor. Yeni tasarıya göre sadece bir doktorun sağlık raporu vermesi yeterli olacak. Mevcut yasada "geçici ruhsat" uygulaması olmamasına rağmen, yeni tasarı geçici ruhsata izin veriyor.

21 olan yaş sınırı da yeni tasarıda aynen korunuyor. Yeni tasarı, kamuoyunda daha çok MİT ve polise askeri silah ithal edebilme yetkisi getiren boyutuyla tartışılmaya başlamıştı.

 Geçmişte 1 yıl ve üzeri hapis cezası aldığı için veya silahıyla havaya ateş ettiği gerekçesiyle halen ruhsat alamayan milletvekili ve belediye başkanlarının da ruhsat alabilmek için kulis yürüttükleri belirtiliyor.

Kenthaber

Afrika Eli

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
12 yıl önce2014-10-12 14:54:48

ilk yorumu yapan arkadaşım. sanırım çatı' daki kendini üstün gören geniş insanlardansın sen saygılar sana arzular.. :)

0
-0
13 yıl önce2013-02-19 11:27:43

Sayın yazar,bir karar verin ya vaiz olup vaazlar verin yada yazarlığınızı yapın.Fikirlerinizi,insanların dini duygularını kullanarak empoze etme yoluna gitmeyiniz.Başka şekilde süsleyiniz.Ateşle oynamayınız, Allah korusun büyük vebali olur.Bu konuda eğitim almış hadis,tefsir,kelam,fıkıh....vs profesörleri var.Bırakın onlar yapsınlar.Dini ritüelleri fikir güçlendirici olarak kullanmayınız.

0
-0
13 yıl önce2013-02-16 14:51:19

söylediğiniz veya yazamadığınız saçmalık dediğinz tüm gün ve haftalar insanlara bazı şeylerin bilincini aşılamak için çıkarılmıştır siz sadece bunları para harcamak halay çekip kutlamak gibi algılıyorsanız çok yazık ayrıca bu günler veya haftalar layıkıyla kutlanıp insanlara aktarılabilseydi birçok şeye daha duyarlı olabilirdik. gelelim sevgililer gününe Madem ki din üzerinden gittiniz bende peygamberimizin hadisiyle cevap veriyim:Müsafeha edin, müsafeha kini, kırgınlığı giderir. Hediyeleşin, çünkü hediye, sevgiyi artırır, düşmanlığı giderir.[İbni Asakir] hediye veya kutlama işini illaki o günde yapmaya bende karşıyım fakat bu günler olmasa ne yazıkki bizlerin sevdiklerimizi mutlu etmeye ayıracak vakti yok. anne baba da sevgilidir unutmayın

0
-0
13 yıl önce2013-02-16 03:49:05

mehmet bey anlattığınız hikayeye göre bu papaz iyi bir adammış sevenleri buluşturan ,hastalara şifa dağıtan çocuklar da onu severmiş ne güzel şimdiye kadar hiç kutlamadım sevgililer gününü ama bu yazınızdan sonra kutlamayı düşünebilirim teşekkürler...

0
-0
13 yıl önce2013-02-15 18:36:58

ister kutlarım ister kutlamam kimse karışamaz.

0
-0
13 yıl önce2013-02-15 13:52:52

esnaf kandırıyor demedik ekonomik sistem kapitalizm kandırıyor. sende bu sistemin küçücük bir parçasısın esnaf kardeşim. üstüne alınma.

0
-0
13 yıl önce2013-02-14 17:25:37

NİKAHSIZLAR GÜNÜ roma da 275 yılında bayramdan sonra bekarlar bir araya gelip kura çekilirmiş kız ve erkek kimle çıkarsa onla beraber olurmuş daha sonraları hristiyanlar bunu devam ettirdi günümüze geldi gafletten uyanalım müslüman kardeşlerim İSLAMA AYKIRI BU DURUM V E HALEERDEN VAZGEÇELİM aslımıza dönelim ÖNCE AHLAK VE MANEVİYAT

0
-0
13 yıl önce2013-02-14 21:21:02

DİNLE FALAN AÇIKLAMAYA KALKMAK ESKİK KALIR. VAHŞİ KAPİTALİZMİN BÜYÜK BİR OYUNUDUR !!!

0
-0
13 yıl önce2013-02-14 14:28:14

SEVGİLİLER GÜNÜ DEĞİL ZİNAKARLAR GÜNÜ" Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün bir Hıristiyan bayramı olduğuna işaret ederek "Bizim Müslümanlar da oyuna geliyor. Efendim ben sevgilime değil karıma alıyorum hediye diye. Öyle şey olur mu? 14 Şubat Sevgililer Günü değil zinakarlar günü' diyor. 14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ'NÜN KÖKENİ Her yıl 14 Şubat'ta kutlanılan Sevgililer Günü'nün kökeni Roma Katolik Kilisesi'ne dayanıyor. Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkan bu kutlama geleneği bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" olarak da kutlanıyor. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılıyor.

0
-0
13 yıl önce2013-02-14 14:29:42

bilinçli toplum ve bireyler olmamız lazım. islam beldesinde ben bilmiyordum diye mazeret olamaz.hocam araştırmış ve bizlere sunmuş.ah razı olsun

0
-0
13 yıl önce2013-02-14 23:03:28

sen ne çok biliyon arkadaş ya.yani ben esnaf olarak kandırıyorum insanları oylemi.

0
-0
17 yıl önce2010-02-17 17:28:30

samanoğulları devletinin hükümdarlarından birisini suçluyu kütüphaneye hapsederdi belirli bilgileri örendikten sonra belli başlı bazı kitapları da okuma kaydıyla cezasını affedermiş bize silah dieil kalem verin

0
-0
Alkollü mekanda silahlı saldırı
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

allday akyazı