Sakarya'da berberler zam yapıyor; Saç-sakal 800 lira olacak
Sakarya'da berberler bayram öncesi zam yapmaya hazırlanıyor. Zamla birlikte saç sakal kesimi ve yıkama ücreti 800 liraya çıkacak.
Ramazan Bayramı öncesinde Sakarya’da berber ücretlerine zam yapılması gündeme geldi. Edinilen bilgilere göre, Sakarya Berberler Odası yeni fiyat tarifesi için çalışma başlattı. Kısa süre içerisinde açıklanması beklenen düzenlemeyle birlikte birçok hizmet kaleminde artış yaşanacak.
Oda tarafından; saç ve sakal kesimi, fön çekimi, saç yıkama, modern saç kesimi, saç boyama, bıyık boyama ve damat tıraşı gibi hizmetlerin fiyatlarının güncellenmesi planlanıyor. Zam kararının gerekçesi olarak artan kira bedelleri, Bağ-Kur ve sigorta primleri ile kozmetik ürünlerindeki maliyet artışları gösteriliyor.
Yeni tarifeye göre 600 lira olan saç-sakal kesimi, yıkama ve depilasyon ücretinin 800 liraya yükselmesi bekleniyor.
400 lira olan saç-sakal kuru kesimin 520 liraya, 3 bin lira olan damat tıraşının ise 4 bin liraya çıkacağı ifade ediliyor.
Bayram öncesinde yoğunluğun arttığı bir dönemde gündeme gelen zam hazırlığı ise vatandaşların tepkisine neden oldu. Bazı vatandaşlar, bayram öncesi fiyat artışının fırsatçılık olarak değerlendirilebileceğini savunurken, berber esnafı ise artan giderler karşısında fiyat düzenlemesinin kaçınılmaz olduğunu dile getiriyor.


