Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Toprak Turizm - yeni Banner

Sakarya başı çekiyordu; Bakanlık harekete geçti

05-01-2025 17:56:04 - TÜRKİYE
Sakarya başı çekiyordu; Bakanlık harekete geçti

Sakarya'nın da başını çektiği bazı illerde et ürünlerinde at ve eşek eti çıkmasının ardından bakanlık gıda güvenliği için daha sıkı tedbirler getirmek

Hardal Burger Akyazı
Bu kapsamda kesimhanelerde tüm alanlara kamera yerleştirme zorunluluğu getirildi.
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güncellenen ve yayım aşamasına gelen Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile kesimhanelerde canlı hayvanların, karkasların, yan ürünlerin, personel hareketlerinin izlenmesi amacıyla işlemlerin yapıldığı tüm alanları geniş açıdan görecek şekilde yüksek çözünürlüklü, en az bir ay kayıt yapabilen görüntüleme sistemlerinin kurulmasının zorunlu hale getirileceğini bildirdi.
 
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, kesimhanelerde canlı hayvanların, karkasların, yan ürünlerin, personel hareketlerinin izlenmesi amacıyla işlemlerin yapıldığı tüm alanlara kamera yerleştirme zorunluluğu getirildiğini açıkladı.
 
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, güncellenen ve yayım aşamasına gelen Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği ile kesimhanelerde canlı hayvanların, karkasların, yan ürünlerin, personel hareketlerinin izlenmesi amacıyla işlemlerin yapıldığı tüm alanları geniş açıdan görecek şekilde yüksek çözünürlüklü, en az bir ay kayıt yapabilen görüntüleme sistemlerinin kurulmasının zorunlu hale getirileceğini bildirdi.
 
 
Yumaklı, kesimhanelerin genel ve özel hijyen gerekliliklerinin Bakanlıkça belirlendiğini hatırlattı. Onay belgesi almadan kesimhanelerin faaliyetine izin verilmediğine dikkati çeken Yumaklı, gerekli resmi kontroller yapılarak asgari teknik ve hijyenik şatları uygun olan kesimhanelere onay belgesi verdiklerini aktardı.
 
Faaliyet gösteren kesimhanelerde kesim öncesi ve kesim sonrası muayeneler ile diğer resmi kontrolleri gerçekleştirmek üzere kesimin olduğu gün ve saatlerde Bakanlık tarafından resmi veteriner hekimlerin görevlendirildiğini vurgulayan Yumaklı, kesimhanelerin, hayvan sağlığı, hayvan refahı ve hijyen kurallarına uygun faaliyet göstermelerinin zorunluluk olduğunu belirtti.
 
Düzenli takibi yapılacak
 
Bakan Yumaklı, yürütülen resmi kontroller neticesinde görülen gereklilik üzerine kesimhanelerde görüntülü sistem kurulmasının zorunlu hale getirilmesi için çalıştıklarını aktararak şu değerlendirmeyi yaptı:
 
“Kesimhanelerde canlı hayvanların, karkasların, yan ürünlerin ve personel hareketlerinin izlenmesi amacıyla hayvan bekleme ve hayvanların kesimlerinin ve diğer işlemlerin yapıldığı tüm alanları geniş açıdan görecek şekilde yüksek çözünürlüklü, en az bir ay kayıt yapabilen ve Bakanlığımız ilgili birimlerince canlı olarak izlenebilecek görüntüleme sistemlerinin kurulması için halen yürürlükte olan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliğini yeniden güncelledik. Güncel Yönetmeliğin en kısa sürede yayımlanmasını planlıyoruz. Bu yasal düzenleme neticesinde kesimhanelere görüntüleme sistemlerinin kurulması ile hayvan refahı ve kesimleri ile personel davranışları gibi kesim öncesi ve sonrasına ilişkin tüm işlem basamakları, gıda işletmecisi ve Bakanlığımız ilgili birimleri tarafından sürekli ve düzenli takip edilecektir.”
 
“Kesim ve sonrasında hijyen kurallarına uygun işleyiş takip edilecek”
 
Yeni uygulama ile Bakanlığa beyan edilen gün ve saatler dışında kesim yapılmasının engelleneceğinin altını çizen Yumaklı, “Aynı şekilde kulak küpesi olmayan tanımlanmamış hayvan kesimi yapılmasının önüne geçilecek. Kesim öncesi ve kesim sırasında hayvan refahına uygun davranış sergilenmesi sağlanacak. Kesim ve sonrasında hijyen kurallarına uygun işleyiş takip edilecek. Başta gıda güvenliği ve hayvan refahı olmak üzere birçok alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sakarya Beton

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Mehmet5454 4 ay önce2025-01-06 01:29:20

Wndoğrusunu yapiyorlar baktilarki emeklide asgari ücretlide para yok at eşşek eti yedirmeye basladilar adamlar hakli vatandaşa et yediriyolar et

0
-0
fakir 4 ay önce2025-01-06 00:56:25

bakanlık yurt dışından ucuz at ve eşek ithal etsin. akpliler bu işi yapsın. mhpliler kaçak altın işinde. dubaiden getiriyorlar milletvekili düzeyinde yapıyorlar bu kaçakçılığı. kilosundan 4 bin dolar kalıyor vekile.

0
-0
Muhalif 4 ay önce2025-01-05 22:22:50

Bir iki ay onve bakanlil dediki kofteci yusuf da domuz eti cikti. Bu millet bakanliga inanmadi gitti kofteci yusufa sahip cikti. Millet devletin kofteciye cokmeye calistigini dusunuyor. Sizce bakanliga devlete guven kaldi mi. Milleti domuz ciktigina inandiramayan bakanin istifa etmesi gerekir bir defa. Sonra esek at isine bakariz birkac sey soyleriz. Sakarya millet neden bagirarak konusuyor sebebi belli

0
-0
Çöp kamyonunun ezdiği yaşlı adam hayatını kaybetti
1 / 15
BELLONA (AVN Center)

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

HSK Temizlik Hizmetleri