Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Turkovac çağrısı

13-10-2021 20:57:56 - TÜRKİYE
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan Turkovac çağrısı

Fahrettin Koca, Türkiye’nin hizmetine sunulacak yerli aşı Turkovac'ın seri üretime geçmesi için en az 3 bin gönüllüye ihtiyaç olduğunu duyurarak şartl

Özgür Adımlar
Koronavirüsle mücadele kapsamında ilk çalışmaları Kasım 2020'de başlatılan yerli inaktif aşı Turkovac'ın kullanımı için geri sayım başladı.
 
Erciyes Üniversitesi ve TÜSEB iş birliğiyle geliştirilen aşının yurt içi ve yurt dışında binlerce gönüllünün katılımıyla yürütülen Faz 3 aşamasına ilişkin ara sonuçların, çok yakın bir zamanda açıklanması hedefleniyor.
 
EN GEÇ YIL SONUNDA KULLANIMA SUNULACAK
 
Ara sonuçların açıklanmasının hemen ardından Turkovac için Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'na (TİTCK) acil kullanım onayı başvurusunda bulunulacak.
 
Bu sürecin de olumlu sonuçlanması durumunda aşının seri üretimine geçilecek. Sağlık Bakanlığı, Turkovac'ın seri üretiminin Türkiye'de iki tesiste yürütülmesini planlıyor.
 
Aşının en geç yıl sonunda kullanıma sunulması hedefleniyor.
Marmara Göz

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Plandemi 3 yıl önce2021-10-16 23:30:01

Bu süreçte doktorların bile birbirleriyle çekişmesi ve Bi platformda çıkıp müzakereye girmemeleri tıp bilim ilim vs adına insanları doktorlardan sogutmustur..Avrupa Amerika'daki bile milyonlar sokaklarda aşıyı eleştirirken bizim Doktor bakan vs onları görmezden gelip kendilerini eleştirilmesi ve çok doğru yol üzere görmeleri şaşırtıcı..

0
-0
Misafir 3 yıl önce2021-10-14 15:14:27

Bu aşıda gönüllü aranıyorda şifa niyetiyle yapılan çin ve alman aşısında kim gönüllü oldu sormazlarmı adama Milyonlar denekmiydi yoksa?

1
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden