ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Oy verme saat kaçta başlıyor YSK il il oy verme saati yerel seçim 2019

25-03-2019 11:53:45 - TÜRKİYE
Oy verme saat kaçta başlıyor YSK il il oy verme saati yerel seçim 2019

Yerel seçim oy verme saatleri merak ediliyordu. Hangi il saat kaçta oy verecek? Sorusu daha şimdiden araştırılmaya başlandı.

Hardal Burger Akyazı
Yerel seçim oy verme saatleri merak ediliyordu. Hangi il saat kaçta oy verecek? Sorusu daha şimdiden araştırılmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu 31 Mart 2019 yerel seçimler için illere göre oy verme işleminin başlayacağını son dakika olarak açıkladı. Peki hangi ilde saat kaçta oy verme işlemi başlayacak? Oy verme saat kaçta bitecek?
 
Yerel seçim oy verme saatleri merak ediliyordu. Hangi il saat kaçta oy verecek? Sorusu daha şimdiden araştırılmaya başlandı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 31 Mart 2019 yerel seçimler için illere göre oy verme işleminin başlayacağını son dakika olarak açıkladı. Peki hangi ilde saat kaçta oy verme işlemi başlayacak? Oy verme saat kaçta bitecek?
 
YSK, 31 Mart 2019'da yapılacak seçimlerde bazı illerde güneşin doğuş ve batış saatindeki farklılıkları dikkate alarak oy kullanma saatlerini değiştirdi. Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan YSK kararına göre, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'nde oy verme saatleri yeniden düzenlendi. Kararda, bütün yurtta illere göre güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alınarak bazı illerdeki oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin, ilgili kanunda belirtilen saatlerden ayrı ve farklı olarak belirlendiği kaydedildi.
 
Hangi ilde oy verme işlemi saat kaçta başlayacak?
Söz konusu kararla Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak. Bu illerin dışında kalan diğer illerde oy verme işlemi 08.00-17.00 saatlerinde yapılacak.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden