Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Maske satışı başladı

08-05-2020 13:19:38 - TÜRKİYE
Maske satışı başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından açıkladığı maske satışı bugün itibarıyla başladı.

Hardal Burger Akyazı
Ticaret Bakanlığı satışın detaylarını dün duyurmuş ve tavan fiyat '1 lira' olarak belirlenmişti.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgınla mücadelede normalleşme takviminin açıklandığı 4 Mayıs tarihli kabine toplantısı sonrası alınan kararlar çerçevesinde, cerrahi maskelerin perakende noktalarında satışının mümkün hale gelmişti.
 
Bugün cerrahi maskeler İstanbul'da satışa çıktı. Akabinde diğer şehirlerde de satışına başlanıyor. Dün konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar “fahiş fiyat” olarak değerlendirilecektir" denildi.
 
TAVAN FİYAT 1 TL
 
Bu çerçevede marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışının yapılabilineceği belirtilen açıklamada, "Hedefimiz en yaygın ağ ile vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay bir şekilde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır. Cerrahi maskeler, adedi KDV dahil en fazla 1 Türk lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar 'fahiş fiyat' olarak değerlendirilecektir. Bu kapsamda, 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla ilk etapta, salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da, akabinde büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de cerrahi maskelerin satışı yapılabilecektir. Cerrahi maskeler ilk etapta standart 50’li paketler halinde satışa sunulacak olup, önümüzdeki haftadan itibaren maskelerin 10’lu standart paketler halinde de satışa sunulması çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.
 
'KİMİN VİRÜS TAŞIDIĞINI BİLEMEZSİNİZ'
 
Satış başlamadan önce dün gece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da maskenin koronavirüsle mücadeledeki önemine dikkat çekti. Bakan Koca sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Virüsten uzak durmanın yolu, maske ve sosyal mesafedir. Ev dışında mutlaka maske takın ve sosyal mesafeyi koruyun. Kimin virüs taşıdığını bilemezsiniz. Tedbiri elden bırakmayın" ifadelerini kullandı.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
hüseyin topçu 4 yıl önce2020-05-09 02:48:55

nasıl bi milletiz anlamış değilim maske parayla satılır eleşririz devlet parasız dağıtır siyasi rant der yine eleştiriz 1 paket sigaraya 20 tl veririz zorlan mayız devlet parasız tedavi yapar onu görmezden geliriz tabi yapacak cebinden mi veriyo şu kadar vergi alıyo deriz

0
-0
gerzek 4 yıl önce2020-05-09 01:50:28

ya ben gerzeğim ya başkaları. Anlam***ta ısrar neden ediyorsunuz maskeyi devlet satmıyor devlet bedava dağatıyor . maske fiyatları satış yasaklanmadan önce 5 tl ye kadar çıktı. develt maske satışını yasakladı piyasa rahatladı şimdi serbest bıraktı lakin maskeyi en yüksek 1 tl ye satabilirsin üstüne satanı yakarım dedi. şimdi rekabete göre fiyat dahada düşecek. adapazarında50 adet maske 35 tl ye düştü.

0
-0
Akyazılı 4 yıl önce2020-05-09 00:06:12

23 KURUŞ MALİYETİ OLAN MASKEYİ VATANDAŞINA 1₺YE SATMAK NEDİR?MESELE PARADA DEĞİL.MESELE UÇAKLAR DOLUSU YURT DIŞINA GÖNDERİLEN BEDELSİZ YARDIMLAR.BU TARAFTA İSE 1 ₺YE ÜCRETLİ VATANDAŞINA MASKE.

0
-0
Vatandaş Kemal 4 yıl önce2020-05-08 17:18:34

Hani yasaktı satış ne oldu ? Allah Allah bunların işine akıl erdiremiyoruz

0
-0
Ali 4 yıl önce2020-05-08 16:54:49

Bu Fiat yüksek dolarami endeksli bu 50krsluk maske 1tl

0
-0
Has Sakaryalı 4 yıl önce2020-05-08 13:44:52

Tüm gayrimüslimlere bedelsiz Güzelim Müslüman kardeşlerimize bedelli

1
-0
En popüler bebek isimleri belli oldu
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks