Konut alırken ya da kiralarken yapı güvenlik belgesine dikkat

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, verimli tarım alanlarına dikilmiş olan çok katlı dikintilerin deprem sırasında sarsıntıyı üçle beş kat büyüterek yapıyı hoplatacağını, ayrıca rezonansa gelerek aşırı çalkalanacağını, buna dayanamayanların göçme ile karşı karşıya kalacağını belirtti.

"Uyarıyorum" diyerek çok sayıda şehir ve ilçeye dikkat çeken Ercan; "

Tire, Ödemiş, Torbalı, Aydın efeler, Manisa, Turgutlu, Kemalpaşa, İzmir-bayraklı, Bornova ovası, Menemen ovası, İnciraltı, Bostanlı , alaybey, mavişehir, Çiğli, Balıkesir, Afyonkarahisar, İzmit, İstanbul-Ataköy, Yeşilköy, Haramidere,  Bakırköy Yeşilyurt, Avcılar büyükçekmece, Beylikdüzü- Dalyan, Pınarkent, Gürpınar, Esenyurt , küçükçekmece, Büyükçekmece, Kağıthane, Zeytinburnu, Tuzla sahil , Kocaeli-Gölcük, Düzce, kaynaşlı, Bolu, Adapazarı, Tekirdağ, Bandırma, Yalova, Adana, Çukurova Ceyhan, Mersin, erzincan, Tokat , Amasya, Bursa-Nilüfer , Osmangazi, Yıldırım, Muğla-Fethiye gibi kentlerimizde; Sulak, gevşek, birinci° verimli tarım alanlarına dikilmiş olan çok katlı dikintiler deprem sırasında sarsıntıyı üçle beş kat büyüterek yapıyı hoplatacak, ayrıca rezonansa gelerek aşırı çalkalanacak, buna dayanamayanlar göçme ile karşı karşıya kalacaktır. Lütfen bu gibi yerlerlerden konut satın almayın, ayrıca kiraya tutmayın.

İlgilendiğiniz yapının YER-YAPI GÜVENLİK BELGESİNİ isteyiniz. Olumsuz ise vazgeçiniz. Depremler ile sarsıntılarda Yaşamak için SAĞLAM YERDE, SAĞLAM YAPI" ifadelerini kullandı.