Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Ellidört Park

İçişleri Bakanı Soylu korona tedbirlerini açıkladı

27-03-2020 19:11:45 - TÜRKİYE
İçişleri Bakanı Soylu korona tedbirlerini açıkladı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sahil kenarlarına, ormanlara ve piknik alanlarına girişlere yasak geldi.

Özgür Adımlar
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, koronavirüse karşı alınan tedbirleri NTV'de konuk olduğu bir programda değerlendirdi.
 
Türkiye'nin koronavirüse karşı aldığı tedbirleri tek tek açıklayan Bakan Soylu, yapılacak kısıtlamaları da önceden duyurdu.
 
"BU GECEDEN İTİBAREN..."
Süleyman Soylu, "Biraz sonra yayınlanacak bu geceden itibaren mesire alanların, ormanlar, piknik alanları, sahil kenarları, yürümek, koşmak balık tutmak dahil yasaklanıyor. Haftasonları yasaklanıyor bizim kararımızla ama valilerimiz onu tüm haftaya yayabilirler" ifadelerini kullandı.
 
KARANTİNAYA ALINAN BÖLGELER
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından satır başları;
 
"İlk kez Rize'de alınan karra değil. Türkiye'de belde ve köy olarak 12. karar. Bazı köylerde veya beldelerde bulaşım riski çok olunca bu kararı alabiliyorlar. Rize'de 5 ayrı noktada alınna tedbirin amacı bir ölüm vakası var ve 65 yaş üstü çok vatandaşımız var.
 
SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Sokağa çıkma yasağına gerek yok demem. Bulaşıcılığın hangi ölçekte ve nasıl yayılacağı konusunda tahminlerimiz olabilir ama bugünden bir şey söylemek sadece tahmindir. 65 yaş üstü büyüklerimize sınırlama koyduk. Kimsesiz bırakmadık ama. Sosyal devletin bütün unsurlarını ortaya koymaya çalışıyoruz. Vefa Sosyal Destek Hattı diye bir hat oluşturduk. Sosyal izolasyon için elimizden gelen yardımı yapıyoruz.
 
FIRSATÇILARA AF YOK
Fırsatçılar konusunda acımasısız. Vatandaşımızı istismar edene acımayacağımıız bilmelerini isteriz. Şu ana kadar 217 farklı ürün satışı yapan vere işlem yaptık. Fahiş fiyat, stok ortaya koyanlarla ilgili özel bir birim oluşturduk.112, 156, 175 her birine vatandaşımızdan bekliyoruz bildirimleri.
 
UMREDEN DÖNENLER
Şu anda 19 bin 220. Türkiye içinde aldık bunları, hiçbir eksiklerini bırakmadık. 5 yıldızlı otelde nasıl hizmet görüyorlarsa öyle hizmet görecekler.
 
OTOBÜS SEYAHATLERİNE KISITLAMA
İstanbul, Ankara, İzmir çekildi dedim. Bu kararlılığımıız bırakmamamız lazım. Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da vaka çok görülmediği için ve genç nüfus fazla olduğu için, ama bu salgın kimini taşıyıcı kimini hedef olarak görüyor. Özellikle toplu taşımalar ve şehir içindeki hareketlilikten çıkardığımız rakamlar. Özellikle İstanbul'dan büyüklerimiz memleketleirne gidiyorlar. Buna ait bu akşam bir tedbir daha getiriyoruz. Mücbir sebep dılında büyük ihtimalle otobüs seyahatlerini kısıtlıyoruz. Özel araçları ve uçakla gidecek olanlar için onların hepsine bakacağız. Birçok şehirde sağlık taraması yapılıyor. Yaygınlaştırmaya çalışıyoruz bunları.
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş 4 yıl önce2020-03-27 21:42:32

Akyazıda sahil vardıda bizmi gittik

0
-0
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden