Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Batakköylü Düğün Salonu

Hava Sıcaklıkları Artıyor

07-08-2017 11:36:52 - TÜRKİYE
 Hava Sıcaklıkları Artıyor

Hava sıcaklığı 2- 5 derece artacak (Hava nasıl olacak?)

Hardal Burger Akyazı
Meteorolojiden yapılan değerlendirmeye göre, ülkemizin iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ege ve Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Bilecik ve Eskişehir çevreleri, Ankara ve Konya'nın batı kesimleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı kuzey ve batı kesimlerde 2 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
 
5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ 
Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra batı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
Sakarya : Az bulutlu ve açık 30
İstanbul: Az bulutlu ve açık 35
İzmir: Parçalı, iç kesimleri yer yer çok bulutlu 36
Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 37
Adana: Parçalı ve az bulutlu 37
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç ve doğu ilçeleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 30
Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 29
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 34
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41
 
Aşırı sıcaklar ile ilgili yetkililer uyarıda bulundu.
 
Sıcak da hasta eder
Isıya bağlı hastalık belirtileri kramp, mide bulantısını ihtiva edebilir. Daha serin bir yere gidin ve su tüketiminizi arttırın. Yüksek ateş, hızlı kalp atış hızı, davranış değişikliği veya halüsinasyonlar gibi daha ciddî belirtiler varsa hemen hastaneye başvurun.
 
Sakatlanmalara dikkat
Ayaklarınız bütün kış ayakkabıların içinde hapsedilmiş, biraz hava almaya ihtiyacı olmuş olabilir; ancak parmak arası terlikler ayak ve ayak bileğinizi desteklemek için yeterli değildir. Bu terliklerle uzak mesafeleri yürümek, koşmak ya da spor yapmak ayak bileği sakatlanmasına kadar gidecek problemlere zemin hazırlar.
 
Yiyecekler soğuk tutulmalı 
Yiyecekleri oda sıcaklığında 2 saatten; oda sıcaklığı 30 dereceden daha yüksekse 1 saatten fazla tutmayın.
 
Mangal keyfi
Yaz döneminin vazgeçilmezi mangalın keyfini çıkarmak için: Izgarayı sıkışık bir alanda değil, bahçe, balkon gibi daha geniş alanlarda yapın. Yağın yanmasına izin vermeyin. Çocuklarınızı ve evcil hayvanlarınızı mangaldan uzak tutun. Herhangi bir problem yaşamamak için ızgaranın başından ayrılmayın.
 
Çıplak ayakla yürümek riskli
Yazın en sık karşılaşılan sağlık sorunlarından biri de çıplak ayakla yürüyenlerde görülen; cam, çivi, kürdan ve deniz kabuklarının batmasından kaynaklanan enfeksiyonlardır. Böyle bir problemle karşılaştığınızda mutlaka hastaneye başvurun ve tetanos aşınızı güncelleyin.
 
Güneş dostunuz olsun
Güneş ışınlarının en yoğun olduğu saatlerde mümkün olduğunca dışarıya çıkmayın. Güneşten korunacak kıyafetler giyin,  yüzünüzü, kulaklarınızı ve boynunuzu koruyan bir şapka takın. Her 3 saatte bir güneş kremi uygulayın, terlediğiniz ya da ıslandığınızda güneş kreminizi tekrar sürün.
 
Akyazı için 5 Günlük hava tahmini raporu için tıklayın
Güven Yapı
 Hava Sıcaklıkları Artıyor
Akgün Restoran Çorba
 Hava Sıcaklıkları Artıyor

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kazada ölen genç toprağa verildi
1 / 15
Yıldız Oyun Gezegeni

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

10 K Grup