Aydın Metal
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder

21-09-2022 12:00:34 - TÜRKİYE
 Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder

Köpek saldırısına uğrayan bir çocuğun yüzünde izler oluştu. Aile estetik ameliyatı masraflarının karşılanmasını istedi. Yargıtay aileyi haklı buldu.

Hardal Burger Akyazı
Bir çocuk, sokakta oynarken köpek saldırısına uğradı. Ağır yaralanan çocuk, hastanede tedavi gördükten sonra taburcu edildi ancak yüzünde izler kaldı. Aile, oğullarının psikolojisinin ciddi bir şekilde bozulduğunu belirterek manevi, estetik ameliyatı masrafları için de maddi tazminat davası açtı. Davalı ise köpeğin kendisine ait olmadığını iddia etti. Yerel mahkeme, ailenin maddi tazminat talebini reddetti. Ancak davalının 15 bin TL manevi tazminat ödemesine hükmetti.
 
Ailenin itirazı üzerine dosya Yargıtay 3. Hukuk Dairesine uzandı. "Hayvan bakmak özel bir sorumluluk gerektirir. Bu yüzden hayvanının vereceği zarardan sahibi mesuldür. Muayene, tahlil, ambulans, ameliyat, ilaç, protez, bakım, fizik tedavi gibi masrafları ödemek zorundadır. Köpek ısırması sonucunda ortaya çıkabilecek estetik ameliyatları da sahibi tarafından karşılanmalıdır. Ayrıca ileride yapılması zorunlu estetik giderleri de önceden istenebilir" diyen daire, mahkemenin kararını bozdu.
 
Yargıtay, manevi tazminatın da çocuğun yüzündeki yaranın kalıcı olup olmadığına göre hesaplanması gerektiğini vurguladı.
Marmara Göz
 Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder
Akgün Restoran Çorba
 Estetik masraflarını köpeğin sahibi öder

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Temizlik için yakılan ateş ormana sıçradı
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yasin Emlak