Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Akyazı Aktaş Sürücü Kursu

Esnafın beklediği paket meclisten geçti

08-06-2020 21:51:59 - TÜRKİYE
Esnafın beklediği paket meclisten geçti

Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin açıkladığı Ekonomik Destek Paketi, meclisten geçti.

Hardal Burger Akyazı
Başkan Ekrem Yüce, “Ulaşım esnafımıza 1.000’er lira mazot desteği, 6 bin esnafımızın 1.000’er lira tutarında su faturasını ödeyeceğiz, ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizliği vergilerinin faaliyette bulunulmayan dönemleri alınmayacak. Belediyemiz kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedelleri alınmayacak. Esnaflarımıza hayırlı olmasını diliyor, destekleri sunan meclis üyelerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Sakarya Büyükşehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Sosyal Gelişim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce başkanlık etti. Gündem dışı konuşmaların ardından 61 maddenin karara bağlandığı toplantıda 3 aylık süreci değerlendiren Başkan Ekrem Yüce, aynı zamanda gündem içerisinde yer alan önemli maddelere de dikkat çekti.
 
Her eve maske ulaşacak
 
Salgınla mücadelenin başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm imkanlarımızı seferber ettik. Dezenfekte çalışmalarımızın yanı sıra her eve maske ulaştırmak için yoğun mesai harcıyoruz. Günlük 15 bine ulaşan rakamlarda maske üretiyoruz. 3 milyonu aşkın maskeyi de vatandaşlarımıza ulaştırdık. Tüm dünyada salgını en az kayıpla atlatan ülkelerden biriyiz. Devletimiz ve milletimizle omuz omuza vererek bu badireyi atlatmak için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
Esnafımızın en büyük destekçisiyiz
 
Salgın süresince zarar eden esnaflara yönelik destek paketini meclis kararı ile onayladıklarını açıklayan Başkan Yüce, “Biz şehrin yöneticileri olarak bu zararı asgari seviyeye indirmek için bir dizi önlemler aldık. İş yerleri kapanan esnaflarımız için destek paketleri hazırladık. Bugünkü meclisimizin ana maddelerini bu destek paketi oluşturuyor. Bu paket içerisinde; Ulaşım esnafımıza 1.000’er lira mazot desteği, 6 bin esnafımızın 1.000’er lira tutarında su faturasını ödeyeceğiz, ilan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizliği vergilerinin faaliyette bulunulmayan dönemleri alınmayacak. Belediyemiz kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedelleri alınmayacak” dedi.
 
62 bin metrekare
 
Başkan Ekrem Yüce, “Perşembe günü Millet Bahçesi’nin açılışı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından gerçekleştirildi. Şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İçerisinde; Millet Kıraathanesi, Yeşilay Kafe, seyir kulesi, seyir terası, gölet, yansıma havuzu, yürüyüş yolları, mescit ve idari binalardan oluşan Millet Bahçesi toplamda 62 bin 773 metrekarelik alanda kuruldu. Millet Bahçesi ile birlikte Sakarya’mız yeni bir sosyal alana kavuştu” sözlerini kullandı.
 
Hizmet teşekkürü
 
“Büyükşehir olarak çok büyük katkılar bizler de sağladık. TOKİ üstlenmiş olabilir ama bizler de birçok iş gerçekleştirdik. Hala orada çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda orası da tamamlanacak. Türkiye’de yapılan en önemli Millet Bahçelerinden bir tanesini ülkemize kazandırdık. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı arz ediyorum” dedi.
 
Hedef Türkiye’nin öncüsü olmak
 
Türkiye’ye örnek olan Melen Botanik Vadisini hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Ekrem Yüce, “Melen Botanik Vadisinde üreteceğimiz bitkilerin mahsullerini 10 yıl süre ile satış garantisi altına alacak protokolü imzaladık. Lavanta, adaçayı, biberiye, kekik, ıhlamur, akasya ve defne başta olmak üzere 1 milyon 815 bin 785 adet bitki yer alan vadimizde üretimi toplam 70 kilometrelik alanda gerçekleştiriyoruz. Ayrıca Melen Botanik Vadisi ve çevresinde ana arı üretimi, arı zehri üretimi, arı sütü üretimi, polen-propolis üretimi ve suni oğul üretimi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz arıcılık konusunda Türkiye’nin öncüsü olmak” dedi.
 
Kenevir şehrimize büyük katkılar sağlayacak
 
Endüstriyel bir şekilde kenevir üretimine başladıklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Sayın Cumhurbaşkanımızın çabaları ve tensipleriyle ülkemizde kenevir üretimi ülkemizde tekrar yaygınlaşmaya başlıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak endüstriyel kenevir üretimine de başladık. 40 dekarlık bir alanda kenevir ekimini gerçekleştirdik. Kenevir pek çok ürünün hammaddesini oluşturuyor. Kullandığımız kenevirin büyük bölümünü Çin’den ithal ediyoruz. Kenevir üretimi ile bu durumun önüne geçeceğiz.  Üretim yaptığımız Alandüzü’nde yakın zamanda bir lansman düzenleyerek; endüstriyel kenevirin kullanım alanlarından, şehrimize sağlayacağı katkılardan konuşacağız” dedi.
 
Ulaşım ağımızı güçlendiriyoruz
 
Başkan Yüce, “Yazlık Caddesi’nde duble yol çalışmalarımızı sürüyor. 22 Haziran’da SGK Köprülü Kavşağı için ihaleye çıkıyoruz. Arifiye’de şehir merkezine yeni bir giriş kazandıracak olan duble yol ve Erenler Hacıoğlu Caddesindeki çalışmalarımız sürüyor. En kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 2020 yılı içerisinde 48 bin 407 ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar 500 bin ton asfalt atmayı planlıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar ise toplam 377 bin 537 ton asfalt çalışması gerçekleştirdik. 2020 yılını Sakarya’nın asfalt yılı olarak kabul etmek istiyoruz.” dedi.
 
Altyapı çalışmaları
 
Altyapı çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Başkan Ekrem Yüce, “Akçay Barajımız yüzde 96 doluluk oranına ulaştı. Karasu ve Sapanca içmesuyu projelerimiz tamamlandı. Söğütlü’de ise 40 kilometrelik içmesuyu altyapısının inşası devam ediyor. UVC ışınları ile de suda oluşabilecek tüm mikro organizmalar yok olacak. Ayrıca online abonelik sistemlerimiz de Türkiye’ye örnek” dedi.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
akyazılı 4 yıl önce2020-06-10 01:29:24

İşyeri sahiplerine su parası desteği iyi de evde kullananları düşünen yok.Mademki bir iş yapacaksınız en azından su borcu olanlarada bir yapılandırma yada gecikme faizi indirimi uygulasaydınız.Çok insan dua ederdi.

0
-0
Ölüm var ağalar 4 yıl önce2020-06-09 02:57:46

Garibana ortalama tarifeden su faturasını yerleştir. Sonra öteden bedavaya dağıt oh ne güzel bir Dünya. Bu ay harcamadan yazılan yüksek su faturalarının gelmesine sebep olan düzeninizi Allaha havale ediyorum

1
-0
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden