İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Batakköylü Düğün Salonu

Ergün Atalaydan kıdem tazminatı açıklaması

14-06-2017 12:03:14 - TÜRKİYE
Ergün Atalaydan kıdem tazminatı açıklaması

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay kıdem tazminatı hakkında açıklama yaptı

Hardal Burger Akyazı
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı için devletin patronlara yaptırım uygulaması gerektiğini belirtti, taşeronların kadroya alınması için verilen sözlerin tutulmasını istedi.
 
GÜCÜMÜZ SANDIKTA

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay iftarda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Anadolu Otel Downtown'de gerçekleştirilen iftarda, Türk-İş’e bağlı sendika genel başkanları ve yöneticileri de vardı. Atalay kıdem tazminatıyla ilgili gelişmeleri değerlendirirken  Dünyanın belli ülkelerinde yok, kıdem tazminatına ne gerek var, bunu kökten kaldıralım' diyen bakanlarımız var.  Bununla ilgili gücümüz neyse sandığa gittiğimiz zaman gücümüzü göstereceğiz” dedi.

FONA SICAK BAKMIYOR

Kıdem tazminatı sorununu çözülmesi için devletin patronlara yaptırım uygulaması gerektiğini ifade eden Atalay, “Vergisini, sigortasını ödemeyene ceza var. Devlet öyle bir yaptırım getirsin ki işçinin kıdem tazminatını ödemeyene de ceza versin, mesele kökten çözülmüş olsun” dedi. Fona hiç sıcak bakmadıklarını belirten Atalay, sadece kıdem tazminatını alamayanlar için bir düzenleme yapılmasını istediklerini belirtti.

İŞÇİLER Mİ ÖDEYECEK

Taşeron işçilerin kadroya alınmasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Atalay, hükümetin bir yıl önce taşeron işçilere kadro sözü vermesine rağmen hala bir adım atmadığını söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminin tehlikelerinin hala geçmediğini iddia eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, “15 Temmuz tamam ama bunun bedellerini de sürekli taşeron işçileri mi ödeyecek” diye sordu.
 
Kaynak: http://www.sakaryahaber.com/haber/6785/ergun-atalaydan-kidem-tazminati-aciklamasi.html
UB Group

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ticaret Bakanı Bolat Sakarya'da
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks