ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Erdoğan'dan ikinci tur mesajı

15-05-2023 21:27:04 - TÜRKİYE
Erdoğan'dan ikinci tur mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. tura kalmasına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Özgür Adımlar
Erdoğan, "Durmak yok, yola devam diyerek Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda 28 Mayıs için bugünden itibaren çalışmaya başladık." ifadelerine yer verdi.
 
Türkiye tarihinin en önemli seçimleri için karar verildi.
 
Hummalı çalışmaların ardından milyonlarca seçmenin sandığa gittiği Cumhurbaşkanlığı ve 28'inci Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri'nde adayların oy oranında seçilme yeterliliğine ulaşılmadı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,51 oy alırken, en yakın rakibi CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 44,88 oya ulaştı.
 
Bunun üzerine Yüksek Seçim Kurulu'ndan gelen açıklamaya göre, seçimin 2. tura kaldığı belirtildi.
 
"14 Mayıs seçimlerinin kazananı Türk Milleti olmuştur"
 
Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sosyal medya paylaşımı geldi.
 
Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
 
"Tarihimizin en yüksek katılımlı seçimlerinden biri olan 14 Mayıs seçimleri, aziz milletimizin basiret ve ferasetiyle demokrasimize yakışır bir şölen havası içinde gerçekleşmiştir.
 
Milletimiz; Kandil’den, Pensilvanya’dan, sosyal medya mecralarından ve yabancı dergi kapakları üzerinden yapılan siyaset mühendisliklerine rağmen özgür iradesine sahip çıkmıştır.
 
Sonuçtan bağımsız olarak 14 Mayıs seçimlerinin kazananı Türk demokrasisi ve 85 milyon ferdiyle Türk Milleti olmuştur.
 
"Yarım puandan daha az bir farkla ikinci tura kalmıştır"
 
Milletimiz 27 milyondan fazla oyla, yüzde 49,51 oy oranıyla şahsımıza bir kez daha büyük bir teveccüh göstermiş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de çoğunluğu Cumhur İttifakına vererek bize ve İttifakımıza güvendiğini, inandığını, geleceğini burada gördüğünü teyit etmiştir.
 
14 Mayıs’ta sandığa giderek, özgür iradelerini yansıtan tüm vatandaşlarıma, yurt dışıyla birlikte 56 milyon insanımızın her birine demokrasiye hayat veren katkıları ve saygı değer oyları için teşekkür ediyorum.
 
Türkiye, dün gösterdiği olgunlukla, dünyanın en ileri demokratik kültürüne sahip ülkelerinden biri olduğunu göstermiştir.
 
Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan açıklamalara göre en yakın rakibimizle aramızdaki 2 buçuk milyon oy farkına rağmen Cumhurbaşkanı seçimi, yarım puandan daha az bir farkla ikinci tura kalmıştır.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş Kemal 1 yıl önce2023-05-18 23:44:55

Türk milliyetçileri- Atatürkçüler-kararsızlar- sandığa gitmeyen seçmenler- geçersiz oylar. Damgasını vuracak ikinci turda. Sahaya çıkma zamanı geldi. Biz kazanacağız

0
-0
Gündoğdu 1 yıl önce2023-05-18 17:46:24

Türkçe zaten zayıf nasıl Edebiyat yapsın vatandaş. Sevgili Akyazılı Hemşerilerim ikinci tur seçimi sizlerin yani biz halk olarak seçeceğiz. Elinizi vicdanınıza koyun ve oyunuzu öyle kullanın. Söz konusu VATANSA geresi teferruat. Gelin bu seferde rekor kıralım. Akyazı seçimde tarafını seçsin. Teşekkür ederim. Saygılarımla…

0
-0
Yaser 1 yıl önce2023-05-17 01:08:01

Furkan sen zaten oyunu vermemısdır burdan edebiyat yapma bu secım partılı secim degıl vatan meselesi o yuzden oy Recep Tayyip Erdoğan

0
-0
Furkan ozubek 1 yıl önce2023-05-16 08:34:32

Reis oyu sana verdim ama.ikinci yarı düşüncem meclis zaden sende cumhurbaşkanı başka partili olursa sistem herkez bir birini Kontorul eder kimse hatta yapmaz bu yüzden vermicem

0
-0
Cumhurbaşkanından Sakaryalı Efe Yağız'a övgü
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Yakıcı Garden