Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Toprak Turizm

Enflasyonla mücadele çok sayıda üründe yüzde 10 indirim yapılacak

09-10-2018 14:53:08 - TÜRKİYE
Enflasyonla mücadele çok sayıda üründe yüzde 10 indirim yapılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Enflasyonla Topyekün Mücadele Programı'nı açıkladı.

Özgür Adımlar
Bakan Albayrak'ın açıklamasından önce konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli "Ucuz et projesi devam edecek, Çaykur zam yapmayacak, tüm zincir mağazalar 50 üründe 2 ay boyunca yüzde 10 indirim yapacak" dedi. Albayrak da konuşmasında bankaların yüksek faizli kredilerde %10 indirim yapacağını bildirdi. 
 
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın, açılış konuşmasında ekonominin finansmanı için kaynak sağlamaya devam edeceklerini, nominal faiz hadlerinin daha düşük seviyelerde oluşmasına katkı vereceklerini söyledi. 
 
MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, konuşmasında "enflasyon sarmalı hedeflerimizin önünde pranga gibi duruyor. Enflasyon tek başına ekonomik bir olgu değil, sosyal kodlarımıza da zarar veriyor, değerini yitiren sadece para değil, alın teri, üretim azmi, yatırım hevesi, gelecek umudu..Bu nedenle enflasyonla topyekun mücadele pogramı bir destek çağrıdısır. Şimdi kendi varlığımızdan da fedakarlık etme vaktidir. MÜSİAD üzerine düşen görevi yapmaya hazırdır." diye konuştu. 
 
"ET VE SÜT KURUMU %10 İNDİRİM YAPACAK" 
 
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, enflasyonla mücadele programının zorlu dönemden çıkış için en önemli hamlelerden biri olduğunu, bu anlamda kendilerinin de fazlasıyla sorumluluk almaya hazır olduklarını belirtti. Türkiye'nin ekonomideki zorlukların üstesinden gelecek güce sahip olduğunu belirten Bilecik "Biz zorlukları aşmak için yeterli motivasyona, enerjiye, hırsa ve beceriye de sahibiz" dedi. 
 
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, konuşmasında ucuz et projesinin devam edeceğini belirterek "et ve süt kurumu 10 üründe %10 indirim yapacak. Çaykur zam yapmayacak. Zincir marketler 50 üründe 2 ay %10 indirim yapacak" dedi.
 
"FİNANSMAN DESTEK PROGRAMI BAŞLATTIK"
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, fiyat artışlarını aşağıya çekmek için Finansman Destek Programı'nı başlattıklarını söyledi. Varank "İşletmelerin TL cinsinden kredilerine yüzde 14'e kadar destek veriyoruz" dedi. KOSGEB'in enflasyonla mücadelede önemli bir kurum olarak gördüklerini ifade eden Varank, KOSGEB borçlarını erteleme süresini 3 ay daha uzattıklarını söyledi.  Makine ve teçhizat yatırımına yüzde 25'e kadar ilave destek sağlayacaklarını duyuran Varank, yerlileştirme programı kapsamında 1.5 milyar liralık yatırıma destek vereceklerini ifade etti.
 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emek verenleri enflasyon karşısında ezdirmeyeceklerini kaydetti.
 
BAKAN ALBAYRAK: EYLÜL ENFLASYONU UZMANLARI BİLE ŞAŞIRTACAK DÜZEYDE
 
Enflasyonla Topyekun Mücadele Programı'nı anlatmak için Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kürsüye gelerek konuşmasına başladı. Ticaret ve enerji bakanlarının yurtdışı ziyaretleri nedeniyle toplantıya gelemediğini belirten Bakan Albayrak'ın sözleri şöyle:
 
Hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Türkiye, ağustos ayıyla birlikte spekülatif ataklarla karşı karşıya kalmış ve etkin bir mücadele içerisine girmiştir. Bu atakların özellikle kurda neden olduğu oynaklığa karşı ele alınan tedbirlerle spekülatif ataklar püskürtülmüştür.
 
Bakanlık olarak ortaya koyduğumuz aksiyon ve adımlarımız kapsamlı yeni ekonomi programı ile birlikte, piyasaların beklentileri karşılanmıştır. Oluşturulmak istenen endişe havasına izin verilmemiştir.
 
YEP'te ifade ettiğimiz üzere dengelenme süreci başlamıştır. Kurdaki hareket ve oynaklık geride bırakılmıştır. Kur dalgalanmalarının oluşturduğu fiyatlarda dengelenmeyi sağlamak amacımız.
 
ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK LOGOSU
 
İşte bu süreçte kurdaki hareket fiyat geçişkenliği oluşturmuş en üst beklenti ve tahminler esas alınmıştır. Eylül ayı enflasyon rakamları uzmanları da şaşırtan bir rakamda piyasa beklentilerinin üstünde gerçekleşti. Reel olan gerçekleşen tüm bu algıyla oluşan köpüğün neticesiyle karşı karşıya kaldı.
 
Normalleşmenin sağlanacağı bir sürece giriyoruz. Bizim ekonomi anlayışımızda topyekün milletçe kazanmak var. İşte büyük ve güçlü Türkiye hedefiyle, el birliğiyle müreffeh bir geleceği inşa etme hedefimiz var.
 
Tüm firmalarımızdan asgari yüzde 10 indirim yapma ve bu indirimi yıl sonuna kadar sürdürme sözü aldık. Tüm firmalarımız belirlenen logo ile indirim kampanyasına destek sözü verdiler."
 
Bugün burada büyük bir katılımla başlatacağımız belirlenen logoyla asgari yüzde 10 kampanyasını taahhüt ettiler. Bu logonun stickerlarını camlarına yapıştırarak bu mücadeleye omuz verdiklerini gösterecekler.
 
Bu yüzde 10 alt limit ne kadar üste çıkarlarsa destekleri o kadar artar. Yıl sonu indirim dönemi bu logoyla mücadele kapsamında hali hazırda yapılan indirimler dışında bir indirim.
 
"ELEKTRİK VE DOĞALGAZA YIL SONUNA KADAR ZAM YOK" 
 
Elektrik ve doğalgaza yıl sonuna kadar zam yapılmayacak. Bekleyen KDV iadelerini hızlandıracağız, yıl sonuna kadar başvurular sonuçlandırılacak. KDV iadesi başvurusunda ilk 10 günde yüzde 50 iade yapacağız.
 
"BANKALARDAN %10 İNDİRİM"
 
Bankalara yeniden yapılandırma tavsiye kararı için tekrar teşekkür ederim. 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere bankalarımız yüksek faizle kullandırılmış kredilerin faizlerinde yüzde 10 indirim yapacak.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ölüm onu market alışverişinde yakaladı
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Akgün Restoran