Bakanlıktan krema kararı; Artık o ifade yazmayacak
marmaragöz

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, özellikle bitkisel yağ içeren ve krema benzeri olarak pazarlanan ürünlerin, tüketiciler tarafından gerçek krema ile karıştırılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği belirtildi. Bu kapsamda, söz konusu ürünlerin etiketlerinde “krema” ifadesi yerine “kremsos” tanımının kullanılacağı duyuruldu.

Paylaşımda, Türk Gıda Kodeksi Krema ve Kaymak Tebliği ile birlikte hayata geçirilen bu düzenlemenin, gıda sektöründe şeffaflığı artırmayı ve tüketicinin doğru bilgilendirilmesini sağlamayı amaçladığı vurgulandı.

Yetkililer, yeni etiketleme kuralı sayesinde piyasada “krema” adı altında satılan ancak standartları karşılamayan ürünlerin ayırt edilebilir hale geleceğini belirterek, gıdada bilgi kirliliğinin önüne geçileceğini ifade etti.