İlk yerli milli helikopterimiz "ATAK" burada Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Kara Havacılık Komutanlığında düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve Genelkurmay Başkanı Necdet Özel katıldı.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan, konuşmalarının ardından sahada ATAK'ın kokpitine çıktılar.
BÜYÜK EMEĞİMİZ VAR
Katılımcılara seslenen Başbakan Erdoğan, ATAK 'ın gelişiminde büyük emek verildiğini, 2002 yılında aldıkları kararın kararın ne kadar doğru olduğunu gördüklerini söyledi.
ARTIK İTHAL EDEN DEĞİL İHRAÇ EDEN BİR ÜLKE
Cihaz ve ekipmanların Türk mühendisler tarafından hazırlandığını ifade eden Başbakan, "Bundan sonra Türkiye artık helikopter ithal eden değil ihraç eden konumunda olacaktır. Savunma sanayine getirdiği özelliğiyle çok önem arz ediyor.Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.
KIBRIS'TAN ÖNEMLİ DERSLER ÇIKARDIK
Başbakan Erdoğan'dan sonra sözü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aldı. ATAK projesinde emeği geçen herkese teşekkür eden Cumhurbaşkanı, "1974 Kıbrıs harekatı bize çok önemli dersler çıkardık. Türkiye olarak çok ileri teknolojiye sahibiz." dedi.
TOPRAKLARIMIZIN GARANTİSİ TSK
Gelebilecek zararlara karşı TSK'nın devamlı güçlü tutulması gerektiğini vurgulayan Gül, "Topraklarımızın garantisi silahlı kuvvetlerimizdir, Türk milleti silahlı kuvvetlerini hep gözbebeği gibi bakmıştır. Bundan sonra da öyle bakacaktır. " ifadelerini kullandı.
ensonhaber.com
şu haberde bile ötekileştirme var kardeşim biraz eğitim öğretim bu cahillikten bizleri kurtarsın artık hepimiz bu ülkeyi seviyoruz ama ben farklıyım sen farklısın diye kendini ezik hissetme hepimiz aynıyız
sakın ola lehine bir şey yayınlamayın iktidarın,çünkü ülkemiz güllük gülistanlık di mi? hep mutlu hep iyi hep güzel ooh..!!
akp iktidarımda müstemmleke bir ülke haline geliyoruz.böyle hizmetler güzeldir.ülke işgal ediliyor türk bayrakları indiriliyor.hükümet kem küm etmekle meşgul.ülke elden gidiyor toprak ayağımızın altından kayıyor .siz helikopter den bahsediyorsunuz.inanmıyorum bunlara türkiye bölünürken acaba kime hizmet edecek bu helikopterler.üçüncü köprüler.üçüncü hava alanlarının rölü ne olacak göreceğiz.ah bu millete akıl versin.
ALLAH nazardan esirgesin ! ...........,,,,,,,,,,,İşte vatan evlatları, işte ÇALIŞANLAR İşte vatan evlatları, işte ÇALIŞANLAR
13:23 tatavayı bırak da birisi adını yazdığında yazdığı şeyin içeriğine ne gibi bir katkısı olacak, onu söyle de kayda değer bir nedeni varsa adımızı da yazalım, böylece belki merakını da tüm yorumcular olarak gidermiş oluruz.
arkadaş muhalefet yapacağız ülkenin milli projesi olan atak helikopterini. sırf iktidar partisi ne muhalefet edicem diye milli menfaatleri gözardı edip bu kadar bilinçsizce ve de şuursuzca muhalefet yapılmaz azıcık düşünerek sözlerini söyleyin ....
heee.. onun için mi adını yazmıyon tamam o zaman...
Şu adını yaz muhabbetine de hastayım . Sövmüyorum bir şey yapmıyorum, isminin ortalarda dolaşmasından hazzetmeyen biriyim. Yanlış birşey diyorsam düzeltirsin, Kenan çıkıp tv de adıyla sanıyla konuşuyormuş, çıkıp tv de adsız konuşması imkan dahilinde mi? onu da geçtik gördüğüm tektük tv konuşmalarında da dişe dokunur birşey dediğini duymadım, "başbakanımız, yardım destek, sponsor" laflarından başka. öğle yemeğinde kabak kızartması mı var? Bir çıkışta lisenin arkasındaki kavaklığa gel muhabbeti eksik kalacak bu gidişle. la havle vela kuvvete.
bloke
Kenan'da insan oda düşüncelerini açıklar. Siz klavye arkasından Kenan'a kaptıracağınıza adınızı yazarak fikirlerinizi belirtin. Adam adıyla şanıyla kamera karşısında konuşuyor . Sizin gibi ekran arkasından atıp tutmuyor.
Helikopteri AK Parti yapmadı haberi dikkatle okursanız anlarsınız. Bana göre bayrağımızı indiren vatan hainleri şerefsiz o mahlukla aşağıda helikopterin düşmesini isteyen yorumcu arasında fark yok. Biri Lice'de Diğeri ise muhtemelen Akyazı'da ip (Adresinden Ankara görünüyor) Bazı onaylanmayan yorumları okuduktan sonra bunlara yorum yazmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum fakat konusu açılmışken bazı milliyetçi geçinen kafatası milliyetçilerine seslenmekte fayda var. Sizde bilin... Bayrak Bayrak diye facebook da bağıranlar yırtınanlar var ya çoğu ne dediğini bilmiyor. Hadi gidelim cepheye deseniz ilk önce onlar su koy verir...Basit bir örnek vereyim Takımıyla kötü olacağını bilmesine rağmen zaferi kazandığında koynundan çıakrdığı Türk bayrağını dalgalandıran Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu'na gelen bazı yorumları görseniz şaşarsınız. Sebebini tespit etmeye çalıştım uzun süredir yorum yazan kişilerin başka haberlere yazdığı yorumları karşılaştırdım ve bu yorumu yazan kişi veya kişilerin milliyetçi görüşlü olduğunun farkına vardım. Peki Kenan'ı neden kötülüyorlar dı ? Onun sebebi de Kenan'ın Başbakan ve Cumhurbaşkanı'na yakın olması... İşte burada ince nokta bu Bayrağı Dünya'da dalgalandırmasının bu Milliyetçi geçinen zihniyetin gözünde zerre değeri yok. Aynı şey milli helikopter füze, tank, vs vs . ona göre milliyetçilik direkte asılan bayrak. Bayramlık ağzımı açarsam daha çok örnek veririm. Tümü aynı kefede mi hayır oracıkta vatanı için canını verebilecekler var fakat maalesef kendini bilmez ne konuştuğunu bilmez kurukafacıların gölgesinde kalıyorlar... Ali Yıldırım
Bu topraklar üzerinde yaşayanların onur duyması gereken milli bir haber yayınlamışsınız yerel basın olarak tebrik ederiz
akyazı haber anladık akp lisin ...
Gözünüzü açın ey insanlar akyazıyla değil dünyayla alakası var bu haberin türkiye büyüyor büyemeyede devam edecek Allah başımızdan eksik etmesin
Misafir / 11.06.2014 10:46 CEVAP BEN YAZAYIM O HELİKOPTERİN MİLİ VARYA ...
Kenan sadece yarışıp abuk subuk mesajlar vermeye çalışmasa, torinolu şaban gibi bir rol modeli şekline getirilmeye çalışılmasa, ağlamayı bir alışkanlık haline getirmese, tutarsız hareketler söylemlerde bulunmasa belki ben de gönülden desteklerdim ama uzunca bir süredir ben de kendisine mesafeli ve soğukça bakıyorum. Kenan'dan hazzetmeyenlerin neden hazzetmediğini hala anlamadı iseniz sizinle balığa gitmeyeceğiz anlaşılan. Gönül isterdi ki Kenan sadece yarışsın ve kazansın.
ali bey,onları sevdiğiniz için bana vatan haini diyorsunuz bende sevmediğim için yok olmalarını istiyorum.düşünce özgürlüğü bu kadar basit
iyi de akyazı'yla alakası ne bu haberin? yandaş tavırlardan uzak durun..
Türkiye, taarruz ve keşif helikopteri tedarikinde, ihtiyacı olan platformun yerli imkânları azami ölçüde kullanarak Türkiyede üretilmesi için ön çalışmaları Ekim 1995te başlatmış ve proje için Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) görevlendirilmişti. yerlilik oranı %60 dır, yine de iyi bir başlangıç.
ne salakça bi haber bu ya akyazıya mı inmiş bu helikopter yada akyazıdan mı havalanmış ya bırakın bu saçma tayyipçiliği BEN SELMA ATEŞ
skorsky alırlar ABD RUSYa dan derlerkı nıye aldın helıkopter yaparlar derler kı Akyazıya mı ınmıs ne gerek var kımısı der dussun o teyyare guluyorum sana AKYAZI :)
ah düşmezki o teyyare
montaj sanayiiii