Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Ellidört Park

Akyazılı Ünlü Yazar Mehmet Niyazi Özdemir vefat etti

11-05-2018 18:37:22 - TÜRKİYE
Akyazılı Ünlü Yazar Mehmet Niyazi Özdemir vefat etti

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden yazar ve felsefeci Mehmet Niyazi Özdemir, yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Hardal Burger Akyazı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Niyazi Özdemir, İlk makalesini 1967 yılında Milli Hareket dergisinde yayınlandı. Niyazi Özdemir, yaptığı önemli tarih çalışmalarıyla biliniyordu. Niyazi Özdemir ayrıca Türk edebiyat dünyasına birçok eser kazandırdı. 76 yaşında hayatını kaybeden, Özdemir'in cenazesi yarın Karacaahmet mezarlığına defnedilecek. Tarihçi, yazar ve felsefeci Mehmet Niyazi Özdemir, yaklaşık 1 aydır tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, Özdemir, Acıbadem Koşuyolu Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu. Mehmet Niyazi Özdemir Türk Edebiyatına birçok eser kazandırmıştı. 

CEZANESİ KARACAAHMET MEZARLIĞINA DEFNEDİLECEK

Özdemir'in cenazesinin yarın öğle vakti Marmara İlahiyat Fakültesi Camisi'nden kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedileceği öğrenildi. Adapazarı'nda 8 Nisan 1942'de doğan Özdemir. 1953'te Akyazı İlkokulu, 1957'de Haydarpaşa Lisesi, 1964'te ise İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Özdemir aynı zamanda Felsefe bölümünden de diploma aldı. İlk makalesi 1967'de Milli Hareket dergisinde yayınlanan yazar, Türkiye, Babıalide Sabah, Gündüz, Muhalif ve Tercüman gazetelerinde yazdı. "Ölüm Daha Güzeldi" romanıyla 1982'de Türkiye Milli Kültür Vakfının "Yılın Romanı Ödülü"nü, 1999'da ise "Çanakkale Mahşeri" eseriyle "Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü"nü kazandı.

MEHMET NİYAZİ ÖZDEMİR KİMDİR?

Mehmet Niyazi Özdemir, 8 Nisan 1942'de Adapazarı'nda doğdu. 1953'te Akyazı İlkokulu, 1957'de Haydarpaşa Lisesi, 1964'te ise İstanbul Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Aynı zamanda Felsefe bölümünden de diploma aldı.İlk makalesi 1967'de Milli Hareket dergisinde yayınlanan yazar, Türkiye, Babıalide Sabah, Gündüz, Muhalif ve Tercüman gazetelerinde yazdı.1982 yılında "Ölüm Daha Güzeldi" romanıyla Türkiye Milli Kültür Vakfının "Yılın Romanı Ödülü"nü, 1999'da ise "Çanakkale Mahşeri" eseriyle "Türkiye Yazarlar Birliği Roman Ödülü"nü kazandı.

MEHMET NİYAZİ ÖZDEMİR'İN ESERLERİ

Romanları: Varolmak Kavgası Roman Bayram Hediyesi Hikâye İki Dünya Arasında Roman Yazılamamış Destanlar Hikâye Çanakkale Mahşeri Dâhiler ve Deliler Daha Dün Yaşadılar Roman Doğunun Ölümsüz Çocuğu Yemen! Ah Yemen!

Düşünce kitapları: Plevne Tarihi İslam Devlet Felsefesi Millet ve Milliyetçilik Türk Devlet Felsefesi Türkiye'nin Meseleleri-I Türkiye'nin Meseleleri-II Medeniyet Ülkesini Arıyor Medeniyetimizin Analizi ve Geleceği Millet ve Türk Milliyetçiliği Türk Tarih Felsefesi

Marmara Göz
Akyazılı Ünlü Yazar Mehmet Niyazi Özdemir vefat etti
UB Group
Akyazılı Ünlü Yazar Mehmet Niyazi Özdemir vefat etti

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden