YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Sakaryaspor kötü oynarken kazanmayı bildi: Kabongo atmaya devam ediyor

06-03-2023 12:17:50 - SPOR
Sakaryaspor kötü oynarken kazanmayı bildi: Kabongo atmaya devam ediyor

Özgür Adımlar
Play off potasında yer alan Sakaryaspor, ligin küme düşme hattında bulunan tecrübeli teknik adam Giray Bulak'ın takımı Denizlispor'u, Kabongo'nun penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı ve yoluna 3 puanla devam etti.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı çok zevksizdi. Kayda değer hiç bir şey yoktu. Futbol anlamında söylecek bir kelime yok. Sakaryalı yada Denizlili futbolseverlerin bile zorla izlediği bir 45 dakikaydı. İki takımda pozisyon bulamadı. İlk yarıyı izleyen bir futbolsever net bir şekilde Sakaryspor bu oyunla play off'a kalamaz der.
 
İkinci yarının 70. dakikaya kadar olan kısmı bizim için ilk yarıdan hiç farklı değildi. Pozisyon üretemedik. Denizlispor'u hiç zorlayamadık. Denizlispor 2 kez çok etkili geldi. İlk pozisyon da Ümit Kurt, ikinci pozisyonda ise  Çağlayan Menderes kendini topun önüne siper ederek golü önledi. Maçtaki bu iki poziyon çok kritikti. Sonrasında penaltıdan bulduğumuz gol ile işin rengi değişti. Bir iki kez Denizlispor savunmasını biraz da olsa zorlasakta gole kadar önemli bir gol pozisyonuna girememiştik.
 
Kabongo'nun penaltıdan bulduğu gol sonrası tüm hatlarıyla temsilcimizin üzerine gelen Denizlispor, savunmada boşluk verdi. Fakat Sakaryaspor bu boşlukları iyi değerlendiremedi ve skoru 2-0'a getiremedi. Pozisyonlara girdik ama son paslarda iyi değildik. Özellikle son saniyelerde Hakan Yavuz, müsait pozisyondaki arkadaşına pas vermeyerek adeta saç baş yoldurdu.
 
Yeni transferlerden biraz olsun söz etmek gerekirse D. Grechyshkin, vasat ve silik bir görüntü çizdi. Çok fazla oyunun içinde göremedik. Oğuzhan Akgün ise Denizlispor beraberlik golünü bulmak için üzerimize tüm oyuncularıyla geldiğinden dolayı rakip yarı alanda boşluklar bularak  etkili olmaya çalıştı. Çabuk ve süratli bir isim. Ama kapalı savunmaya karşı kilidi açacak bir izlenim henüz ilk maçtan veremedi. Hakan Yavuz ise oyuna girdikten sonra  iyi bir futbol sergiledi. Tecrübesi ve kalitesiyle topu rakip yarı alan da tuttu ve kalemizden uzak tutmayı başardı. 
 
Sakaryaspor da Hakan Yavuz'un ilk 11 de oynaması gerektiğini düşünüyorum.
 
Deplasmanda Denizlispor'u yenmek ve galibiyet serisini sürdürmek önemli. Fakat küme düşme hattında yer alan bir takıma karşı kısır bir oyun oynamak  gelecek açısından umut verici değil. Umarım en kısa zamanda temsilcimizin oyunu gelişir. Aksi taktirde işimiz zor. Pozisyon üretmeliyiz. Daha hızlı paslaşmalıyız. Çabuk karar vermeliyiz. Takıma yeni katılan oyuncuların adaptasyon sürecinin tamamlanması sonrası uyum içinde ortaya daha iyi bir oyun çıkacağını düşünüyorum.
.
Ürdüç

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Ticaret Bakanı Bolat Sakarya'da
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks