Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
ÇAĞRI OTOMOTİV
Batakköylü Düğün Salonu

Osman Özdemir'den Yükseliş Yılı Felsefesi

29-08-2017 21:45:37 - SPOR
Osman Özdemir'den Yükseliş Yılı Felsefesi

Osman Özdemir yükseliş yılı

Hardal Burger Akyazı

Öncelikle yeni sezonun Sakaryaspor'umuz başta olmak üzere tüm futbol ailesine hayırlı olmasını dilerim. Sakaryaspor olarak bu sezona da yine sıkıntılı başladık. Öncelikle geçen yıldan beri hayalini kurduğumuz yeni stadımıza kavuşamanın üzüntüsü tüm yeşil-siyaha gönülleri derinden yaraladı. Sakaryaspor yönetimi bu konunun önemine her fırsatta vurgu yapsada Sakarya şehrinin siyasi ayağının eksikliği bizi duruma getirdi. Bize bu günleri yaşatanların hesap vermesi en büyük dileğimiz.

Ne olursa olsun takımın her zaman yanında olan Sakaryaspor'un efsane taraftarı Tatangalar'ı yürekten kutluyorum. Her türlü olayda üzerine düşeni en iyi şekilde yapan bütün sıkıntıları göğüsleyerek tepki koyan yeşil-siyah gönülleri en güzel dilekleri hak ediyor. Sezonun açılış maçının Gebze Stadyumuna alınması ile sosyal medya başlatmış oldukları çağrı ile kamuoyunda büyük algı oluşturutken aynı Olimpiyat Stadında olduğu gibi tribünlerin hınca hınç dolu olması da herkesi memnun etti.

Biraz takım içine dönecek olursak küçük eleştiriler yapmadan geçemeyeceğim. Öncelike Osman Özdemir'in 18 kişilik kadrosunu gördüğümde şaşırdım. Çok geniş bir kadromuz olmasına ramen geçen sene şampiyonluk görmüş takımım bel kemiği isimleri kadroda görememek beni çok üzdü. Takımda bir forma rekabeti olacağı kaçınılmaz ama ilk maçta ben şampiyon öğrencilerin onare edilmesinden yanayım. Zira Talha, Fatih ve Fikret'in kadroda düşünülmemesini yadırgadım. Aynı durunda kadroda olupta yedek soyunan Zafer içinde geçerli. Bir sezon boyunca ikili olan Zafer, Burak sezonun açılış maçında da oynamalıydı. Gelelim oyun içindeki analizlere. Defans hattından söz etmişken Burak Bekaroğlu'nun performansını çok beğendim. Çok iyi bir kamp dönemi geçirdiği belli. Özellik hava toplarındaki hâkimiyeti beni büyüledi. Ramazan ile birlikte savunmada çok güven verdiler. Tufan Fikret'ten daha iyi diyemem. Fikret'in kadroda düşünülmemesi kadar iyi bir sağ bek olarak görmedim. Yasir defansif anlamda çok başarılı buldum. Ama hücum organizasyonlarına biraz daha katılsa daha farklı olabilir. Belki de defansda kalmasını Osman hoca da istemiş olabilir. Serdar bildiğimiz bizim Serdar teknik, ofansif ve defansif olarak performansı yerindeydi. Ferhat Yazgan tam anlamıyla müthişti. "Geçen sene neredeydin sen Ferhat?" dedirtti. Orta sahanın tamamen hakimiydi. Oyundaki o güveni verdi. Ramazan Civelek Fatih Özçelik'ten çok iyi diyemem. Benim 11'deki tercihim Fatih olurdu. Beykan çok iyi niyetli bir oyun oynadı. Bir çok şey yapmak istedi ama istediğini ortaya koyamadı. O içindeki hırs iyi oyun oynama istediğini hepimiz gördük. Erçağ her zamanki gibi... Hırs, mücadele, arzu yerinde ama sergileme konusunda çok tatmin edici değildi. Coşkun Yılmaz istediği topları alabilse daha etkili olabilirdi. Bir kaç pozisyon buldu ama sonuç alamadı. Kale Ercüment'e diyecek hiç bir şey yok. Tecrübesi herşeyi anlatıyor.  2. yarı oyuna dahil olan Ramazan Çevik, Burak Taşdemir ve Cem Ekinci için bir şey söylemek yerinde olmaz. Fakat kadroda Fatih, Talha gibi oyucular olsa da onlar dahil olmuş olsa oyun çok daha farklı olabilirdi. En azından Talha ile şut bulabilirdik. Sonuç olarak güzel bir kadromuz var. Forma savaşı, rekabet oldukça yüksek olacak. Bu alternatifli kadroyu en iyi şekilde kullanmak Osman Hocanın işidir. Ama ilk maçda oyunculara isteğime formayı veririm mesajı vermek biraz saçma geldi bana. Zaten oyunun patronu sensin. Bu tür polemik oluşturabilecek durumlara girilmemesi kanaatimdeyim. Lisans olayına gelecek olursak çok amatörce buluyorum. Sakaryaspor gibi bir camianın böyle basit hatalara düşmemesi gerekir.

Güzel bir sezon bizleri bekliyor. Eksikliklerimizi de tamamlayıp tam anlamıyla şampiyonluğa oynayan bir takım olucaz. Yeni stadımızla birlikte şehirle bütünleşip Yükseliş Yılı sonunda hedefimize ulaşıcaz.

Saygılarımla...
Tacettin Furuncuoğlu 

Güven Yapı
Osman Özdemir'den Yükseliş Yılı Felsefesi
Marmara Göz
Osman Özdemir'den Yükseliş Yılı Felsefesi

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden