Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
YÖNYAP YAPI
Batakköylü Düğün Salonu

Mustafa Pektemek'ten gol!

25-10-2011 14:13:00 - SPOR
Mustafa Pektemek'ten gol!

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 19. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.

Özgür Adımlar

Spor Toto Süper Lig'de 7. haftanın kapanış maçında Mersin İdman Yurdu ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda oynanan karşılaşmada gülen taraf tek golle Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'a galibiyeti getiren golü 19. dakikada Mustafa Pektemek kaydetti.

Son dönemde kötü sonuçlar alan Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu'nu Edu'nun yerine maça 11'de başlayan Mustafa Pektemek'in golüyle geçerken; kaleci Cenk Gönen'in yaptığı birbirinden kritik kurtarışlar galibiyette büyük rol oynadı.

Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 13'e yükseltirken; Mersin İdman Yurdu 10 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de hafta içi oynanacak olan 8. hafta maçlarında Beşiktaş perşembe günü ezeli rakibi Fenerbahçe'yi sahasında ağırlayacak. Mersin İdman Yurdu ise aynı gün Sivasspor deplasmanına konuk olacak.
İKİ TAKIMDA DA EKSİK ÇOK

Beşiktaş, sahaya sakatlıkları bulunan tecrübeli oyuncuları kaleci Rüştü Reçber, İbrahim Toraman, Hugo Almeida, Guti Hernandez ve Manuel Fernandes'den yoksun çıktı.

Mersin İdmanyurdu'nda ise İbrahim Kaş ve Andre Moritz kart cezalısı olduğu için kaleci Hakan Arıkan ise sakat olduğu için forma giyemedi. Nobre, eski takımına karşı ilk 18 de sahaya çıktı.
CARVALHAL'DEN DEĞİŞİKLİKLER

Arka arkaya kötü sonuçlar alan Beşiktaş'ta teknik direktör Carlos carvalhal kadroda değişikliğe gitti. Lig maçlarında Ekrem Dağ'ı sağ bekte oynatan Carvalhal bu kez Roberto Hilbert'e şans verdi. Orta sahada Fernandes'in yokluğunda Veli Kavlak'ı görevlendiren Portekizli teknik adam, ileri uçta performansı oldukça tartışılan Edu'nun yerine de Mustafa Pektemek'i 11'de başlattı.
KONTROLLÜ TEMPO

Mersin'de oynanan karşılaşmanın ilk on beş dakikalık mücadelesi orta şeklinde geçti. Bu bölümde iki takım da orta sahayı kalabalık tutarak kalesinde tehlike yaşamamak istedi. Siyah-beyazlılar ilk dakikalarda topu ayağında daha çok tutarak Mersin'i baskı altına almaya çalıştı. Mersin İdman Yurdu ise dakikalara ilerledikçe topa daha çok sahip olmaya ve Beşiktaş kalesine ataklar geliştirmeye başladı.
PEKTEMEK ŞANSINI İYİ DEĞERLENDİRDİ

Ev sahibi Mersin İdman Yurdu kısa süreli baskının ardından golü bulamazken; Beşiktaş 19. dakikda Edu'nun yerine maça 11'de başlayan Mustafa Pektemek ile öne geçti. Simao ile Hilbert'in duvar pası sonrasında Alman oyuncu Hilbert yerden ceza sahasıan ortasını yaptı. Mustafa Pektemek ise yerden köşeye düzgün bir vuruş yaparak Beşiktaş'ı deplasmanda 1-0 öne geçirdi.
VELİ KAVLAK VE QUARESMA ETKİSİ

Öte yandan Beşiktaş'ın deplasmanda oynadığı maça 11'de başlayan Veli Kavlak gösterdiği performansla dikkat çekti. Topla buluştuğu anlarda rakiplerinden etkili bilek hareketleriyle sıyrılan Veli Kavlak ilk yarıda iki önemli tehlike de yarattı. Maçın henüz 2. dakikasında ceza sahasına rakiplerinden sıyrılarak giren genç futbolcu uygun durumda topu dışarı attı. 22. dakikada ise ceza sahası dışından çektiği sert şut üst direkte patladı. Veli Kavlak'ın yanı sıra ilk yarıda Ricardo Quaresma da istekli oyunuyla ileride dikkat çeken bir diğer isim oldu.
CENK GÖNEN DUVAR ÖRDÜ

Beşiktaş karşısında kendi sahasında geriye düşen Mersin İdman Yurdu ilk yarının sonlarına doğru Cenk Gönen'in koruduğu kalede iki önemli tehlike yarattı. Karşılaşmanın 37. dakikasında Ben Yahia'nın köşeye giden şutunda Cenk Gönen gole izin vermedi. Dakikalar 41'i gösterdiğinde Beto'nun kale sahasının hemen önünden vole vuruşunda Cenk harika bir refleksle kalesini bir kez daha gole kapattı. İlk yarıda başka gol olmayınca Beşiktaş soyunma odasına tek farklı üstünlükle gitti.
MERSİN'İN TEK DÜŞÜNCESİ GOL

Mersin İdman Yurdu ikinci yarıya beraberlik golünü bulabilmek için daha baskılı başladı. Beşiktaş topun arkasında kalarak Mersin ataklarında boş alan bırakmamaya çalıştı. Mersin ileri ucunda görev yapan Beto rakip ceza sahası içinde zaman zaman etkili olmasınra rağmen son vuruşlarda etkili olamadı. Beşiktaş ise ileride sadece Mustafa Pektemek'i bırakarak kontrataklarla gol aradı.
MERT NOBRE OYUNDA

Ev sahibi Mersin İdman Yurdu golü bulamayınca teknik direktör Nurullah Sağlam oyuncu değişikliğine gitti. Maçın 63. dakikasında Beto ve Hakan Bayraktar kenara gelirken; bu iki ismin yerine Yannick Kamanan ve eski Beşiktaşlı Mert Nobre girdi. 71. dakikada ise sakatlanan Ben Yahia'nın yerine Hasan Üçüncü kalan bölümde görev yaptı. Siyah-beyazlı takım teknik direktörü Carlos Carvalhal ise Mustafa Pektemek'in yerine Filip Holosko'yu oyuna almayı tercih etti.
QUARESMA ZOR OLANI YAPTI

Değişikliklerden sonra maçın 72. dakikasında oldukça net bir fırsatta Beşiktaş, Ricardo Quaresma ile farkı ikiye çıkarma fırsatını değerlendiremedi. Holosko sağ kanattan ceza sahasına girdikten sonra pasını kale sahası önünde bomboş durumda olan Quaresma'ya çıkardı. Quaresma'nun uygun durumda yaptığı vuruşta bir dakika önce oyuna giren Hasan Üçüncü topun önüne yatarak gole izin vermedi. Öte yandan 80. dakikada ise Quaresma'nın pasında kale sahası önünde topla buluşan Holosko karşı karşıya durumda kaleci Sehic'i geçmeyi başaramadı ve Beşiktaş bir kez daha net bir fırsatı harcamış oldu.

Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Bekirpaşa kavşağında kaza
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden