Bilal Soykan ve Osman Karaoğlan ve Hasan Akcan, HASAN YAZICI
İNOĞLU YAPI ÇELİK PREFABRİK YAPILAR
Toprak Turizm

Dev şampiyona sona erdi, ödüller sahiplerini buldu

25-10-2020 21:20:45 - SPOR
Dev şampiyona sona erdi, ödüller sahiplerini buldu

2020 UCI Maraton Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonasında nefes kesen mücadele sona erdi.

Özgür Adımlar
Başkan Yüce, “Sakarya olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Ülkemizde ilk kez dünyanın en prestijli bisiklet organizasyonları arasında gösterilen, tüm dünyadan canlı olarak takip edilebilen bir şampiyonaya ev sahipliği yaptık” derken Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Yerlikaya ise emeği geçen herkesi de yürekten tebrik ederek ülkemizde daha nice böyle organizasyonları gerçekleştireceklerini ifade etti.
 
Türkiye’de ilk kez düzenlenen ve Sakarya’nın ev sahipliği yaptığı 2020 UCI Maraton Dağ Bisikleti Dünya Şampiyonası kıyasıya bir rekabet sonrası tamamlandı. Ayçiçeği Bisiklet Vadisi’nde başlayan yarışa erkeklerde 57, kadınlarda 35 sporcu katıldı. Büyük bir heyecana sahne olan yarışmada erkekler 110 kilometrelik parkurda yarışırken kadınlar ise 82 kilometrelik parkurda boy gösterdi. Podyuma çıkmaya hak kazanan sporculara ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Vali Çetin Oktay Kaldırım, Başkan Ekrem Yüce, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı verdi. Sporseverlerin yoğun katılım gösterdiği dev şampiyona sonrası Başkan Ekrem Yüce, tüm Sakaryalılara gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür etti.  AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, Başkan Ekrem Yüce’ye bisiklet forması hediye etti.
 
Olimpiyatlardan sonraki en büyük organizasyon
 
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, “Bugün düzenlenen ve tamamladığımız bu dev organizasyon Olimpiyatlardan sonraki en büyük organizasyondur. Bu yarışları Sakarya en güvenli ve en sağlıklı şekilde tamamlamıştır. Bu yarışlar Sakarya’ya çok yakıştı. İnşallah bu yarışlar gibi nice ulusal ve uluslararası yarışları Sakarya’da göreceğiz. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde en büyük paya sahip olan Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza teşekkür ediyorum. Sakaryalı hemşerilerimi ve sporseverleri de gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı kutluyorum” dedi.
 
Tüm yarışmacıları kutluyorum
 
Şampiyona sonrasında açıklama gerçekleştiren Başkan Ekrem Yüce, “Sakarya olarak büyük bir gurur yaşıyoruz. Ülkemizde ilk kez dünyanın en prestijli bisiklet organizasyonları arasında gösterilen, tüm dünyadan canlı olarak takip edilebilen bir şampiyonaya ev sahipliği yaptık. Bu şampiyonanın şehrimizde ve ülkemizde gerçekleşmesi için himayeleriyle güç katan Sayın Cumhurbaşkanımıza ve heyetine şükranlarımı sunuyorum. Heyecanlı nefes kesen yarışları ilgiyle takip eden tüm hemşehrililerime ve sporseverlere teşekkür ediyorum. Son olarak bu zorlu parkurlarda pedal çeviren tüm sporcuları tebrike diyor, dereceye giren yarışmacıları ise kutluyorum. Şehrimiz bu büyük organizasyonla önemli bir sınav vermiştir. Bundan sonraki uluslararası şampiyonalara ev sahipliği yapabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. İnşallah dünyanın 13.’ncü ‘Bisiklet Dostu Şehir’ unvanını alan şehrimiz nice büyük organizasyonlara ve dev şampiyonalara ev sahipliği yapacaktır” dedi.
 
Sakarya önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı
 
Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Böylesine onurlu bir program sonucunda gerçekten yüzünün akıyla sporu yaptık. Cumhurbaşkanımızın himayelerinde olan dünya için önemli bir etkinlik. Açılışta da ifade ettik. Sakarya misafirperver bir şehir. Kültür, doğa ve güzellikler şehri. Şampiyona çok güzel başladı ve hepsinden önemlisi büyükşehir mükemmel bir iş çıkardı. Her açıdan son derece başarılı geçti. Kimsenin sağlık yönünden zarar görmediği bir şampiyona olacak inşallah. Yurt dışından gelen herkese de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Dereceye giren tüm sporcuları teşekkür ediyorum. Büyükşehir’imizi tebrik ediyorum, bisiklet dostu şehir olduk. Sakarya halkına da teşekkürü bir borç bilirim” dedi.
 
Ülkemizde nice organizasyonlar gerçekleştireceğiz
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, “Cumhurbaşkanımıza böyle güzel bir organizasyona ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum. Çok önemli bir şampiyonayı Sakarya’da düzenledik. Gerçekten emeği geçen herkesi de yürekten tebrik ediyorum. İnşallah ülkemizde daha nice böyle organizasyonları gerçekleştireceğiz” dedi.
 
Elit kadınlarda dereceye girenler ise şu şekilde;
 
1-Ramona Forchını (İsviçre)
2- Maja Wloszczowska (Polonya)
3- Ariane Luthı (İsviçre)
 
Elit Erkeklerde dereceye girenler ise şu şekilde;
 
1- Hector Leonardo Leon Paez (Kolombiya)
2- Tiago Ferreıra (Portekiz)
3- Martin Stosek (Çek Cumhuriyeti)  
Akgün Restoran Çorba
Dev şampiyona sona erdi, ödüller sahiplerini buldu
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Başkan Yüce bu sözlerle veda etti
1 / 15
Murat Optik

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Green Garden