Allday (süvari)
Çetinler Kereste İnşaat Akyazı
Akyazı Panjur

Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı

11-06-2024 13:29:01 - SAKARYA
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı

işte o açıklamalar:

Hardal Burger Akyazı
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, önceliklerinin şehri depreme hazırlamak olduğunu ifade ederek kentsel dönüşüm için çalışacaklarını söyledi. Konut A.Ş'nin konut projesine devam etmeyeceklerini belirten Alemdar, su şirketleri tarafından kiralanan kaynak suları takibe aldıklarını aktardı.
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda kentsel dönüşüm, su firmaları, Sapanca Gölü etrafındaki kaçak yapılar, imar çalışmaları ve spor kulüpleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
 
Seçimlerin ardından 71 günün geride kaldığını belirten Alemdar, 16 ilçeden aldıkları talepleri ve vatandaşın beklentilerini masaya yatırıp çalışmalara başladıklarını kaydetti.
 
Alemdar; "
Bunların öncelikle yapılması gerekenleri kısa, orta ve uzun vade olarak arkadaşlarımızla kategorize ettik. Sırasıyla da başladığımızda insanımıza nasıl dokunabiliriz, nasıl daha iyi hizmeti verebiliriz, insanlarımızın refah seviyesini artırmak için neler yapabiliriz bunların gayretini ortaya koyduk" diye konuştu.
 
KENTSEL DÖNÜŞÜM
 
Önceliklerinin şehrin depreme karşı dönüşümü olduğuna dikkat çeken Başkan Alemdar, şunları söyledi; "
 
Bu şehirde her 35 yılda bir deprem olmuş. Şehir merkezinin tamamıyla ilgili el birliğiyle dönüşümü başlatmak zorundayız. Tasarruf tedbirleri olmuş olsa da olmamış olsa da bizim tek derdimiz var; önceliğimiz şehrin dönüşümü.  Dönüşümü yerinde yapmak lazım. Yerindeki dönüşümü de yaparken siz burada kat sınırlamasına bakmayın. ‘Efendim 5 kat olmaz. Ya 20 kat da 100 kat da olur' arkadaşlar. Sorun depreme dayanıklı, dirençli, güvenli binaları yapabilmek, bunu standartlarını ayarlayabilmek. Bir yer bilimcinin yapmış olduğu analizlere göre üzerindeki bina statiğini ayarlarsanız binalar sağlam olur, güvenli olur. İsterseniz 20 kat olur. Denizin üzerine bina veya gökdelenler yapmış olanlarla bizim aramızdaki fark ne? Ada bazlı mahalle bazlı dönüşümler yapmak istiyoruz."
 
KONUT PROJESİNE DEVAM ETMEYECEĞİZ
 
Konut AŞ'nin yapacağı konut projesine devam etmeyeceklerini açıklayan Alemdar; "
 
Kura çekimlerinde 100 küsur çekilmiş, diğerleri çekilmemiş. Bunlarla ilgili projenin de maliyetlerinin hesapları yapıldığında bunun devam etmeyeceğini ilk günden beri söylüyoruz. Sosyal proje kime yapılır? Sosyal proje ihtiyacı olana yapılır. Sosyal proje, eşinin üzerine evi var. İkinciye ev almak için olmaz. “Kurada çıktı, ben haksızlığa uğruyorum" bu kazanılmış bir hak değil ki. Sana çıkmış olabilir sosyal proje demek olmayana vermek demektir. Onun için o projeye devam etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.
 
SAPANCA GÖLÜ ETRAFINDAKİ KAÇAK YAPILAR YIKILACAK
 
Sapanca Gölü’nün ne kadar önemli olduğunu her fırsatta özen göstermeye gayret etiklerini anlatan Alemdar, gölün dört bir tarafından gezilmesi için çalışma yaptıklarını belirtti.
 
Gölü’nün etrafındaki yapılarda ruhsatsız, kaçak ne varsa hepsini ortadan kaldırıp yürüyüş yolu yapacaklarını söyleyen Yusuf Alemdar, şöyle konuştu; "
 
Hukuksuz, kanunsuz, kaçak birilerinin yapabildiği hiçbir şeye müsade etmeyeceğimizi söyledim.Eğer birileri yanlış işler yapıyorsa buna müsade etmeyeceğiz. Dolayısıyla Sapanca Gölü’nün etrafındaki yapılarda ruhsatsız, kaçak ne varsa hepsini ortadan kaldırıp yürüyüş yolu yapacağız. Bunu Şehircilik İl Müdürlüğü, Turizm Müdürlüğü, ilçe belediyesi ve Büyükşehir yapacak."
 
SU FABRİKALARI
 
Sakarya'da 39 tane kiralanmış su kaynağı olduğunu aktaran Alemdar, bunların yeniden gözden geçirileceğini bildirdi. Alemdar; "
 
Arkadaşlarımız da bununla ilgili bir çalışma talimatı verdik. Sayın valimizle yaptığımız toplantıda dedik ki ‘Biz sizin yapmış olduğunuz bu çalışmayla vermiş olduğunuz ruhsatlar mineralli su adı altında verdiğiniz ruhsatların gerçekten mineral seviyesi doğru mu? Mineral var mı? Benim bildiğim de var, mineralli su diye geçmişte verilmiş, ancak yapılan tespitlerde mineralli su olmadığı ortaya çıkmış. Bunların ruhsatlarını da valilik ve özel idare verdiği için biz müdahale edemiyoruz. Dolayısıyla sayın valimize de söyledik. Bunların yeniden gözden geçirilip tahlilleri yapılarak mineralsiz suların da SASKİ’ye devrinin sağlanmasını talep ettim. Eğer talep bu şekilde olursa su fabrikalarının ne kadar su kullandığını, ne kadar su kiraladığını tespit etmek çok kolay. Onun için çalışmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
 
Spor kulüplerine nakdi yardım yapmacaklarını dile getirerek 'Belediyeden kimse bir şey beklemesin' diyen Yusuf Alemdar; "
 
Anayasada belediyenin spora ve sporcuya ne yapabileceği belli.  Takımlara nakdi yardım yapmak bizim için imkansız ama tesis sağlayabiliyoruz. Belediyemizin asli işleri dururken başka bir şeye kaynak ayırmak zor. Belediyeden kimse bir şey beklemesin. Ama tesis lazım malzeme lazım derseniz onu hallederiz. Sakaryaspor şehrimizin markası. Hentbol takımına da basketbol takımına nakdi yardım yapamam" dedi. 
Güven Yapı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Güven Yapı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı
Yusuf Alemdar şehir için önceliklerini açıkladı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Kadir özmen 2 ay önce2024-06-12 16:16:38

En başından beri hep takip ediyorum kendisi halkın yanında olmaya çalışan belediye başkanı sahip çıkın yemek için değil ikram etmek için gelmiş belli sosyal konut konusunda ne kadar net eşinin üzerine almış birde kendine almak isteyen onursuzlar var diyor iyi anlamak lazım helal olsun ben kolay kolay kimseyi savunmam ama bu adam desteklenecek bir adam boş boş adama sallamayalım

0
-0
Misafir ,54 2 ay önce2024-06-12 06:59:31

Yapamazsın başkan rezil olursun öyle göl kenarı kaçak yapı vs rant in büyüğü teşkilatının içinde paylaşılıyor istersen basinda yayın larsa yollayalım

0
-0
Safa 2 ay önce2024-06-11 22:19:06

Başkanım şu Akyazı - Adapazarı arasına belediye otobüsü istiyoruz, rahat rahat, serin serin gitmek Akyazı halkının hakkı.

2
-0
Osmanlı 1461 2 ay önce2024-06-11 21:16:12

Söylediklerini yapacagina inanan varmı sayın başkan....Eskiler derki "Nefesin yetiyorsa borazan öttür"Halep oradaysa Arşın burada göreceğiz hep beraber inşallah.selam ve dua ile....

1
-0
Halkci 2 ay önce2024-06-11 19:45:21

Akp demek ölüm demektir. Uzaya cikiyorlardi para yok kasada 55 milyon dolara turistik gezi yaptilar. Ama gercekler kentsel donusum ve hic para yok

1
-0
Alper 2 ay önce2024-06-11 18:36:09

AKP ve Reisiniz deprem vergilerini ne yaptınız? 23 yıldan beri Değrem ile ilgili bir arpa boyu yol almadık.

0
-0
Ali y 2 ay önce2024-06-11 18:08:20

İnşallah sapancaya yaptığınız gerçekten kentsel mücadeledir yoksa chp kazandı hırsı yada başka bir şeylere alan açmakmi onu zaman gösterir. Üzgünüm yüce batırdı siz toparlamak istiyorsunuz onu görüyoruz inşallah toparlarsınız ancak adalet çizgisinden ayrılmaksızın yapın yoksa 5 yıl elinize ayağınıza dolar Rabbim biz sizin niyetinizi bilemeyiz ama niyetinizi 5 yıl sonra görürürüz başarılar

0
-0
Adalet 2 ay önce2024-06-11 17:55:07

Bu anlatılanları yapan kadrolar yanınızdaki kişiler degilmi acaba

0
-0
Hastahane Mahalleli 2 ay önce2024-06-11 16:06:22

Kendisini desteklemem. Hatta içinde bulunduğu gruba oy dahi atmadım atmam. Ama sapanca için verdiği mücadeleyi desteklemek boynumuzun borcudur. Sapanca'nın ardındaki güzelim dağ delik deşik edildi. Belediye bu konuya el atıp tez zamanda bu zihniyetten silkelenmelidir. Önceki yönetim faaliyetler ile ayıplanmalıdır. Sapanca bir Arap yada belirli bir kesime ait belde değildir.

0
-0
Akyazili 2 ay önce2024-06-11 16:03:02

Bundan belediye baskani olmaz. Artist.

1
-0
Fakir 2 ay önce2024-06-11 15:15:27

99da sakarya depremi oldu. 2002de akp geldi 22 senedir hem akp iktidar hem sakarya akpye en yuksek oyu verdi. Hala kentsel donusum deniyorsa biraksinlar bu isi

1
-0
Akyazılı HD 2 ay önce2024-06-11 14:31:04

Sapanca gölünün etrafinda ücretsiz yürüyüş yapabilmek dileğiyle Umarım zenginlerden yana değilde halktan yana olursunuz daima...

0
-0
3 kişinin öldüğü kazada yeni gelişme
1 / 15
Yakıcı Garden

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Zada Home