Aydın Metal
YÖNYAP YAPI
Ellidört Park

Vatandaşın ilaç tepkisi

19-12-2021 19:45:03 - SAKARYA
Vatandaşın ilaç tepkisi

Sakarya'da ilaç almak isteyen vatandaşlar nöbetçi eczanelerde kuyruk oluşturdu.

Özgür Adımlar
Bir vatandaş çocuğuna yazılan 4 ilaçtan 3'ünün bulunumadığını belirterek tepkisini gösterdi.
 
Türkiye'genelinde pek çok çok ilacın bulunamadığı yönünde iddialar sürerken Sakarya'da b,ir vatandaş, acilde çocuğuna yazılan 4 ilaçtan 3'ünü bulamadığını söyledi.
 
Geçtiğimiz hafta açıklama yapan Sağlık Bakanlığı, "döviz kurundaki yükseliş nedeniyle bazı ilaçlara erişilemediği iddiaları üzerine" ecza depoları ve eczanelere yapılan denetimleri sıklaştırdığını duyurdu, 17 ecza deposu ile 144 eczanenin stok kayıtlarında uyumsuzluk tespit edildiğini açıkladı.
 
Bunun üzerine Türk Eczacıları Birliği bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bir kez daha altını özenle çizmek isteriz ki; üretim ve tedarik kaynaklı ilaç yokluğunun sorumlusu kesinlikle eczacılar değildir" denildi.
 
Piyasada bulunamayan ilaç sayısının her gün arttığını belirten Türk Eczacıları Birliği, Türkiye'de ciddi bir ilaç yokluğu yaşandığını vurguluyor.
 
Öte yandan Sakarya'da ilaç almak isteyen vatandaşlar nöbetçi eczanelerde kuyruk oluşturdu. Bir vatandaş ilaçları bulamadığını iddia ederek; "
Bu akşam çocuğumuz rahatsız diye çocuk acile gittik. Orası tıklım tıklım dolu. Sıra geldi şimdide eczanelerde ilaç bulmaya çalışıyoruz. Eczane çocuğumun kullanması gereken '4 ilacın 3'ü yok' dedi. Başka eczaneye geldik, kuyruk var. İlaç bulmakta zorlanıyoruz. Herkes durumdan şikayetçi" diyerek tepkisini dile getirdi. 
Akgün Restoran Çorba
Vatandaşın ilaç tepkisi
Güven Yapı

YORUM YAZ

ADINIZ SOYADINIZ:
YORUMUNUZ:
Vatandaş 3 yıl önce2021-12-20 09:25:43

Doktorlarımızın hastalara ilaç yazarken piyasada stoğu az olan firmalarin ilacini yazmasi veya nöbetçi eczanelerin her ilacı bulundurmamasi gibi nedenler bu tür sıkıntılara sebep oluyor Günün sonunda hasta ve vatandaş mağdur oluyor

0
-1
Türkiye’de yaşamak 3 yıl önce2021-12-20 08:32:18

Bundan 2 ay önce bunu hekimler ve eczacılar açıklarken hain diye adlandırıldılar. Dolar ve Euro kurunun artışı nedeniyle ilaç temininde sıkıntı olacağını söylediler zaten. Ama böyle bir artış söz konusu bile değildi. Eczacı alırken güncel kurdan alıp SGK’ya 4.60 kur sabitinden satmaz ilacı.

1
-0
Mevsim 3 yıl önce2021-12-19 22:47:19

Hastaneye gitmeyi hastane olmasını hizmet sanan insanlara duyurulur bu haber güzel kardeşim pratisyen hekimin yazdığı ilacı bulamadı isen uzman yazsa ne.olacak lütfen sağlık hizmeti verimli olandır oyalayan değil acilde tedavi gören hasta ne kadar iyi olur adı üstünde acil siz acilleri suistimal ettikçe acilden çıkamaz olursunuz

1
-1
Makam aracı kullanmayan belediye başkanı işe otobüsle gidiyor
1 / 15
BELLONA

YAZARLARIMIZ

   

EN ÇOK OKUNANLAR

EN ÇOK YORUMLANANLAR

AKYAZI HABER

Arşiv Haber Arama

Networks